• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    BIO23
    BIO23 --- ---
    GUMBA: no byl jsem vzteky bez sebe...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    BIO23: Policajt s trojnozkou ma daleko vyssi presnost mereni, neco jako +- 2 km/h. Oproti tomu standardni kamery jsou o dost mene presne.

    Ja slysel tolerance 5 a 10 km/h (mesto a mimo mesto).
    BIO23
    BIO23 --- ---
    čimice ruční radar - 36km/h na třicítce - 500Kč +2b
    DYNK
    DYNK --- ---
    JOPS: Ja nemluvim o toleranci mereni (odecteni maximalni chyby radaru), ale o tom, ze jsem zil v domneni, ze se prestupky do 10kmh (po odecteni tolerance mereni) neresi. V mem pripade je tech 55 kmh po odecteni tolerance mereni 3kmh. Takze jo, jel jsem nekde mezi 55 a 61 a kolik presne to bylo nedokaze nikdo rict. To nijak nezpochybnuju.
    JOPS
    JOPS --- ---
    DYNK: jenze v tech 5km/h mas uz zapoctenou i tu 10% rezervu :) takze jsi na na 50km/h jel cca 60 :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: No nevim, mne prislo spatny parkovani (prehlidnul jsem nove zavedeny vyhrazeny pro skutry) uz asi za tyden.
    SPM
    SPM --- ---
    DYNK: Jo aha, tak to pak jo, ten tam je dost dlouho... Plus o kus dál v Úvalech ty kamery taky rostou jak houby po dešti...
    DYNK
    DYNK --- ---
    SPM: byl to ten stacionarni v Rostoklatech. Evidentně to spadá pod Brod. Nejakej pátek už tam ten radar je..
    SPM
    SPM --- ---
    THE_MIRACLE: A hlavně v Praze když už, tak to přijde s několika měsíčním zpožděním :-)

    U Brodu mě to překvapuje, žil jsem v tom, že tam automatický kamery ještě nikde nejsou. Nebo to bylo městapo s radarem (to tam je naopak zase až moc aktivní) a pak to radši rovnou posílají do pošty? :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DYNK: Slyšel jsem, ale nevím co je na tom pravdy, že tohle platí v Praze. Tam se to moc neřeší, asi proto, že je toho hodně. Mimo Prahu se prý řeší fakt i jednotky km. Myslím si, že rychlost docela dodržuji, ale taky jsem měl zatím doposud štěstí...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYNK: do 10%
    DYNK
    DYNK --- ---
    Prisla mi vyzva za prekroceni o 5kmh. To je nejaka novinka, nebo jsem doted mel jen stesti? Mel jsem za to, ze do 10 kmh se to obecne toleruje. Ze v zakone ta moznost pokuty je, vim, ale v praxi jsem se s tim setkal ted poprve.

    Jinak je teda musim pochvalit, ze jednaji rychle - za ctyri pracovni dny od prestupku to mam v datovce. Jim snad poslu do Ceskyho Brodu kytici.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: ženy se za svou chybu omlouvají slovy: "se neposer" :-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DANYSEK: to jsem rad, ja mam na to asi smulu :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: ale jo, stalo... zas bych nehazel vsechny do jednoho pytle :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Takze otazka k diskuzi, zazili jste nekdy, ze by se vam nekdy zena za svou chybu za volantem omluvila? U chlapu se mi to stava, ze bliknou, kyvnou, reknou sorry, u zen teda zatim ne :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: na me ted o vikendu naaka baba primo plazila jazyk z oktavky, kdyz mi mimo obec nedala prednost a dovolil jsem ji to pripomenout... videt me musela, ale asi je holt oktavka na hlinach nejakej moderni tank :)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: Mně se něco podobnýho stalo pár metrů od baráku, když jsem vjížděl do té zdejší ulice, kde projede asi 5 aut za den. S tím že přednost do té uličky nedává prakticky nikdo jsem už počítal, ale když jsem tam najel, tak jsem auto vlevo viděl a bylo ještě dost daleko, říkal jsem si, že mě vidí. Tak jedu, koukám ještě doprava jestli něco není tam, když tam dávám přednost já a najednou koukám že mám před čumákem auto. Ta kráva co mi měla dát přednost už ve chvíli, kdy jsem do té křižovatky byl najetej, mě objela protisměrem. Zabzrdil jsem to asi o 2 centimetry, slepice na mě něco posuňkuje a jede dál...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VYWERN: Jde to napříč národy, osobní zkušenost. Když máš ma parkovišti téčko, tak ten, co jede po průběžné, má pocit, že má přednost a ten co jede z kolmé strany má pocit, že musí přednost dát.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Jako, ze mi neda baba na parkovisti prednost z prava chapu, ale proc pak jeste na me rve z okynka, co jsem za debila, ze ona je na hlavni...Pritom zrovna toto konkretni parkoviste ma na zacatku znacku jak vrata, pozor prednost z prava...ach jo, musel jsem si povzdechnout.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    dalsi bezmozek v bmw :(

    Řidič z tragické nehody u Černožic se nezařadil, dítě je v umělém spánku - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...rti-bmw-predjizdeni-jaromer-kralovehradecky.A200601_090705_hradec-zpravy_tuu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam