• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Blbí jsou rozhodně celoročně, ale dle mého pozorování při přílivu náhlých veder je to ještě horší...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    myslíte, že lidi blbnou z vedra, nebo že jsou prostě blbí celoročně?
    teď jsem byla v našem okresním městě - opravuje se jedna z velkých křižovatek, je tam semaforem řízený provoz zbylým jedním pruhem a samozřejmě takhle ve špičce kolony. jeden cyklus je cca 6-8 minut, takže nic moc rychlého.
    prostředkem kolony z mojí strany je vlakový přejezd. regionální, leč přesto frekventovaný koridor, několik vlaků do hodiny.
    a ten debil přede mnou nevymyslí nic lepšího, než že poté, co se kolona zase zastaví, nutně popojede o těch patnáct metrů, aby stál hned za náklaďákem před sebou - uprostřed přejezdu? fakt to nebylo tak, že by se ta kolona náhle zastavila, už jsme všichni stáli a on se najednou rozjel?

    to by bylo hodně veselo, kdyby mu ty šraňky spadly... ale to bych tam stála ještě teď, že.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ZVIRATKO: Jak jinak? Pochop, ze to nemusi byt zadna vichrice. Jel jsem Transporterem na pobrezi kousek od Biarritzu, azuro, ani mracek a najednou jedu skoro po dvou kolech. Kdyz se sejde dobry uhel vetru, tak to nemusi byt ani zadny velky ficak. Ale asi teda priste vymlatim vsechny bocni okynka nebo co.. :)
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak teda silničáři se aspoň na té spojce starají :-D Dneska tím levým úzkým pruhem jela dodávka s korbou krokem, na korbě seděl maník a rukou z korby rovnal ty mantinely :-D A někdo na ně zezadu už troubil (fakt teda je, že zrovna v ranní špičce by to dělat nemuseli :-D ).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Jinde nefouká, pruhy tam jsou širší (nejlépe Adidas) a ono se dá jet i jinak, než podle příkazu zaměstnavatele.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    GLOBETROTTER: hnul. Ale nepamatuju si, ze by me odval do vedlejsiho pruhu. Kdybych jel krabicoidem ve vichrici tak jedu jinak nebo jinde.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Nikdy s autem, co jsi řídil/a, nehnul poryv větru ani o milimetr?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GUMBA: Jeli jsme před lety po rakouské A1. Bylo to začátkem ledna, foukalo, pršelo, ale nemrzlo. Najednou velká dodávka před náma začala "tancovat". Pár sekund otočená skoro o 90 stupňů doleva, pár sekund doprava. Sice byl docela hustý provoz, ale všichni to zvládli. Vítr je někdy sviňa.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    GLOBETROTTER: kterykoliv z nich, pokud se tam neudrzi :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Kdo? Ten kamioňák nebo řidič, co chce jet v levém pruhu?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    GUMBA: v tom pripade by nemel jet po dalnici, kdyz vi, ze se do toho pruhu spolehlive nevejde
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Ono je taky dobré si uvědomit, co se stane, když do skříně kamionu (zvlášť u nenaloženého) zabere větší poryv větru. A to jak v situaci, kdy levým pruhem chce za každou cenu projet auto, které to má fakt natěsno, tak i opačným směrem, kdy na mnoha místech kamion div že neseká pampelišky v krajnici....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BASIK: taky bych odpověděla, že z toho mám nepříjemnej pocit... ani ne tak o sebe, ale vždycky trochu trnu, že řidič náklaďáku bude hledat někde zapadlou petku, čumět do navigace nebo něco podobného a trochu mu to ujede do strany...
    když tak o tom přemýšlím, pokud je to lemovaný betonem, tak přesně z tohohle důvodu se radši zařadím za ten náklaďák (když je tam zatravněný středový pruh, tak mi to nevadí, tam je přeci jen větší vůle).
    SPM
    SPM --- ---
    BASIK: Jako ano, jak vypadala ta otázka je druhá věc... ale reálně na těch silnicích vidím, že se tam cpe hromada lidí, kteří na to nemají (ať už s autem, které se tam +- normálně vejde nebo s autem širšim, se kterým by se tam cpát ani neměli). Pak typicky jedou těsně za tím kamionem, každou chvíli přidají že už jako jo, ale v poslední chvíli šlápnou prudce na brzdu, pač se bojí a takhle tam šaškujou hromadu minut. V lepšim případě do trochu širšího místa, kde si troufnou, v horšim až do konce toho zúžení. 99% z nich nemá tu reflexi, aby uhla do toho pravého, když se do toho pustit nechtějí. A mezitím je za nima kilometrová kolona aut, které by možná i jeli, ale nemůžou (a ta kolona brzdí samozřejmě o to víc, když on zpanikaří a zabrzdí to, takže je to ještě dost o hubu). Takže si nedělám iluze, že je hromada takových, které z toho mají nepříjemný pocit, ale stejně se do toho pruhu nacpou...
    BASIK
    BASIK --- ---
    SPM: Tak takhle, on ten dotaz byl asi polozenej dost siroce. Z "nepříjemný pocit v žaludku spojený s obavami, jestli bez problémů místem projedou,“ neni uplne patrna mira. Ja treba taky nejsem nadsenej, kdyz jedu pul metru od nakladaku, klidne bych to popsal i jako neprijemnej pocit. Nebo abych to otocil, to je nekdo, kdo si to jakoze uziva a tyhle situace vyhledava? :D Kazdopadne muj neprijemnej pocit vliv na rizeni nema, vjet se tam nebojim, ale do ty statistiky bych asi zapocitanej byl :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (Kdyby tam byly dva metry rovný, tak se tam neseru, se zrcátkama mám 2.05, a to už je fakt natěsno)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: To se stava i u tech betonovejch na D1. Nejakej blb do toho stouchne (musi to teda asi bejt sleha), a silnicari to tak zvesela nechaj.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOMBRIDER: Jo, to je krásná teorie. A pak si takhle jedu po D1, a hned za sjezdem na Benešov...past na mamuta. Ale když to říká expert, tak se to teda nestalo ¯\_(ツ)_/¯
    SPM
    SPM --- ---
    Ono problém těhlech zúžení ještě je, že to vyznačení pruhu není úplně permanentní... teda, na D1 jsou asi většinou betonový panely a ty drží. Ale třeba teď na rozkopané spojce jsou akorát ty cajfrlíky ve stojanu, které se jaksi hýbou... Teda, asi ne sami, ale když do nich nějaké ťululum tím autem strčí. Takže zrovna na té spojce se mi už několikrát stalo, že v tom levém 2,2m pruhu, kde jsem jel s malým autem a měl to úplně v pohodě, se najednou objevil tenhle bazmek vystrčenej o 30cm do pruhu a pak už to moc v pohodě nebylo...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    A kolem těhlech vejlupků, se pak bojí projet lidi i s menšíma osobákama..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam