• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    FAITH
    FAITH --- ---
    GLOBETROTTER: Co otocit, i cuvat sa na nom da! Na vlastne oci kedysi davno videne, cuvajuci polsky autobus i s pasaziermi, niekde v Olomouci.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KRUPAN: Myslíš, že se nenajdou tací, kteří si nikdy neuvědomili, že se dá na kruháči bezpečně a pohodlně otočit? :-)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    PISTA1: Tak předpokládat, že někdo udělá píčovinu, (= být ve střehu, nemít klapky na očích) je něco trochu jiného, než skutečně přibrzdit v případech, kdy někdo najíždí k silnici apod. (= to, co jsem psal a na co reaguješ), ok? To naopak hrozí, že to někdo nedobrzdí za mnou, protože v 99 % případů budu přibrzďovat bezdůvodně.

    A jako sorry, tenhle příklad právě dobře ilustruje, co jsem psal: si vezmi, že místo ávky tam máš rodinné auto omotané okolo stromu nebo na střeše v poli ...
    Jestli tady máte všichni auta s bočními airbagy i vzadu a nejnovější dětské sedačky (já teda mám, a stejně bych šel primárně na brzdy), tak prosím, pošlete si klidně to auto s dětma do manévru. Ale většina dnešních aut takhle bezpečná není a je opravdu pro posádku výrazně bezpečnější to poslat čelem někomu do kufru než bokem do protijedoucího auta nebo do stromu nebo kotrmelcem do pangejtu ....
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    JFM: nejsem stavar a ano, vsechny reseni zneji dost draze + neznam statistiku jak moc velky je to realne problem tj. kolik aut co vyleti ze silnice dopadne vyrazne hur kvuli prikopu vedle ni
    JFM
    JFM --- ---
    MIKEE: A jak by se to mělo lépe řešit? Nechat za deště téct bahno do silnice? Svodidla podél všech silnic po celé délce? Bez urážky, jen se ptám.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ad TOOMIX, ty prikopy vedle silnice jsou predpokladam odvodnovaci? ja mam vzdycky des a hruzu, ze pri nejakym problemu tam vletim a dopadne to tragicky a tady se teda jen potvrdilo, ze to je kurva nebezpecny .. ta fabie tam vjela par kilometru za hodinu pod blbym uhlem a vysledek je otocka na strechu? to je trosku o drzku, nechtej tam dat rovnou protitankovy bodliny at je to na jistotu? ;)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TOMBRIDER: Samozrejme ze to neni sranda, ono je to vzdycky od monitoru jina... Ale podivej se na ten street view do daval sith, je to siroky az do prdele, mohl se s prehledem vyhnout do protismeru. Tem co tu strasi, ze by to auto nesvedlo doporucuju vyzkouset si nekde na polygonu vyhybaci manevr se zapnutym ESP.
    Proste to byl vocas jelikoz uz v te krizovatce, kde se chystalo auto odbocovat doleva z vedlejsi bych ja osobne sundal nohu z plynu, protoze je to pekne kravska krizovatka a nedivil bych se prehlednuti primo v ni. Naopak je z ni ale po hlavni videt, takze o te Fabii musel davno vedet....
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    GUMBA:
    Lepší je předpokládat.

    Z dneška. (na datum nekoukejte)
    Osobně myslím že blb v osobáku předjížděl avku s červenou korbou. Nestih se vrátit a bočně se vzal s protijedoucí dodávkou, aby ho avka nenabrala zezadu tak to strhla taky do škarpy.
    Střet byl v místě tmavého osobáku.



    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SPM: jsi mě připomněl, kterak jsem před pár týdny potkal uprostřed nuseláku uprostřed vozovky chcajícího bezďáka. naštěstí se popojídělo.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    EXAGE: Hele to není sranda když ti to tam takhle někdo pošle. V tu chvíli netušíš jestli je lepší ho objet zleva nebo zprava. Pravděpodobně se jen člověk zapře o volant a drtí brzdu co to jde.
    Autu co ti tam zprava vjede a pokračuje v jízdě se prostě nevyhneš. Je to jen ruleta. Buď to strhneš doleva a napálíš ho (protože tě nevidí a normálně pokračuje v manévru). Nebo tě zahlédne a zadupne to. Pak se možná vyhneš když trhneš za volant. Možná..
    Nebo to strhneš doprava a možná ho mineš protože pokračuje v manévru ale pravděpodobně ho sejme ten za tebou. Nebo tě zahlédne,zadupne to a ty ho napálíš.
    Za mne udělal to nejlepší co mohl. Zadupnul to co nejvíc.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    GUMBA: Nevim jestli jsi tam nekdy jel, silnice je tam siroka az az, mohl se vyhnout kdyby cumel a predvidal, ze kdyz se u krajnice vytaci fabie, ze to tam posle.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    tak to ja pocitam pokazdy, ze mi to tam nejakej mental posle :)) a s uhybnym manevrem souhlas, delat uhybnej manevr s dodavkou je asi tak trochu kokotina
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    EXAGE: Já jsem docela rád, že se o žádný zbrklý úhybný manévr nepokusil, protože to taky u takovýchto vozidel s vyšším podvozkem může dopadnout převrácením. A dost razantní brzdění tam být muselo, všimni si, že ten superb za ním šel na brzdy taky a dobrzdil už cca na místě kolize. Čili vzhledem k tomu, že proti ho míjelo auto, a měl tam za sebou šest dětí, tak to řidič dodávky vyřešil velmi zdařile.
    Navíc teda nevím jak ostatní, ale já když jedu po hlavní, tak prostě fakt nevidím důvod nějak preventivně přibrzdit apod. pokud z vedlejší něco přijíždí ke křižovatce nebo někdo se někdo v odstavném pruhu začíná s blinkrem rozjíždět. Naopak jedu dál a tím dřív tam bude mít volno, ne? A prostě předpokládám, že mi to tam nikdo na poslední chvíli nepošle. To by se jinak vůbec nedalo jezdit.....
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TOMBRIDER: Pravda, to video teda neni vubec v dobry kvalite, holt Mio, ale nevidim tam ani naznak nejakeho uhybneho manevru nebo razantniho brzdeni, pritom ta Fabie je videt uz kdy a muselo mu bejt jasny, ze to tam posle.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    EXAGE: Tragickej stejně? Neblázni, už šel na brzdy jen jak viděl náznak vjezdu. Jestli jel cca 80-90. Tak to dobrzdil statečně. Koukni na fotky. Předek dodávky není zbombenej a fabie je vcelku. Za mne palec nahoru. Evidentně nespal za volantem
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TOOMIX: Ten v tý dodávce teda tragickej úplně stejně.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    TOOMIX: nejenom zrcatka, ale demence se otacet tady, zvlast kdyz o 100m dal je kruhac. pizda je to :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    zrcátka, zrcátka...

    Řidička vjela při otáčení před dodávku plnou dětí, střet natočila kamera - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...auto-skoncilo-na-strese-po-stretu-s-dodavkou.A201026_085111_praha-zpravy_rsr
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Na Jihlavsku bouraly dva traktory. Jeden řidič namol opilý, druhý bez řidičáku - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...u-bouraly-dva-traktory-jeden-ridic-namol-opily-druhy-bez-ridicaku-40339937
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam