• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SPM: a btw to co popisujes ze by tu nekdo trestal vybrzdovanim nebo poustenim plynu jsem tu nezazil, maximalne Cechackovi kterej ridi tvym stylem neuhnes z levyho pruhu kdyz uz sam jedes max.povolenou rychlosti
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SPM: co ti vadi na omezeni na 100km/h v Rakousku? ja bydlim v Tyrolsku kde je takhle omezena vetsina dalnice a neprijde mi to zadna tragedie, zapnes tempomat na 110 km/h a nemusis nic resit, navic ve chvili kdy je velkej provoz mi to prijde daleko plynulejsi
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    KRUPAN: Bud jak píše Lopik, nebo předjet az to půjde....jedna z prvních věci co mi přišla logická a co mi řekl zkušený ridic " nebuď kreten, jednou jsem jel 300 kilaku jak prase a podruhy přesně tu samou podle predpisu , ušetřil jsem 10-15 minut"

    Navíc pretocit extrém co dělá , z mého pohledu, 30 procent řidičů do extrému opačného není úplně ok
    SPM
    SPM --- ---
    KRUPAN: mě v rámci toho, že jsem si řekl, že se nebudu rozčilovat a že od doby, co na D11 udělali třetí pruh, což si 90% řidičů včetně kamioňáků vykládá tak, že ten pravý je další odstavný, na to prostě kašlu a jedu tím, kde je volno... Ale je to porušení předpisů k němuž určitě nechci nabádat, takže jestli to chceš řešit v mezích zákona, tak jedině to kafe na benzince :-)
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: na druhou stranu by se i v těch zemích, kde se to postihuje, měli ty lidi naučit se zařazovat, což většina z nich taky nejde... úplně vidím dva roky zpátky cestu do Slovinska, kdy v Rakousku za Salzburkem je poměrně dlouhý úsek toho idiotského IGN omezení na 100km/h. Nastavený tempomat dle GPS na něco přes 90km/h. To množství kreténů s Rakouskýma a Německýma SPZkama, kteří mě předjeli (za porušení té 100km/h), nacpali mi to před čumák a pustili plyn, že jsem musel brzdit, abych do nich nevletěl, bylo úplně nepočítaně a chvílema jsem měl chuť ten volant překousnout
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LOPIK: a někdy se na tebe někdo přilepí, když jedeš ve vláčku. Ideálně pokud jde o vlak v levým, kde o půl kilometru vepředu jeden kamion předjíždí druhej kamion, v pravým je jednolitá řada kamionů s občasným zoufalým osobákem, a i kdyby ses rozkrájel, tak fyzicky nemáš kam uhnout. A debil za tebou ti šuká přední maskou výfuk.

    Jak jsem jinak jako řidič v klidu, tak tihle mi zvedají tlak solidně. Teď s dodávkou teda trochu míň, ale dokud jsme jezdili sedmimístným a měla jsem jedno dítě vzadu (takže minimální deformační zóna), tak jsem z nich měla i docela strach.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KRUPAN: Na tyhle nefunguje nic jinýho, než zastavit se na kafe..
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    FRIZER: jaka je rada zbavit se debila co jede v levym 110 a nehodla uhnout?
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    ANT_39: Tak ono to, že má potřebu se cpát a případně ještě problikávat či dělat jiné hovadiny naznačuje že ten člověk není klidný celkově a třeba to ani neumí. Mám takové i v rodině
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Někdy ty lepiče nejde rovnou pustit - tam mi celkem zabírá pustit na chvilku trochu plyn - když to udělám víckrát, tak to většinou dojde skoro každýmu.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    FRIZER: Rekl bych, ze vytocenej debil bude ridit hur, nez klidnej debil. On se neprestane lepit, jen u toho bude nasranej, coz tomu riziku nehody neprospeje.
    (Nevim, premyslim nahlas.)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    EXAGE: Jen tak že mě to zajímá. Dodržování bezpečných rozestupů je jedna z věcí které je vtloukána všem do hlavy od počátku výcviku o řidičského oprávnění. Některé země to postihují méně, některé více....některé bohužel vůbec. Je to jedna z častých příčin dopravních nehod.

    Argumentace typu, "když ne já, tak někdo jinej to tam prdne" , "zlepšuje to plynulost provozu" aj. neobstojí.

    Proč bych se teda vůbec měl zaobírat myšlenkou abych toho debila náhodou nevytočil?!
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Nepročítal jsem všechno, ale na lepiče je nejlepší bliknout vyrovnýma blinkrama. Zabírá to a zároveň dotyčného nevytočí. Je to věc, kterou mi doporučoval i Honza Červenka během coachingu, byť jsem jí již používal, tudíž jsem si to jen potvrdil.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANDR3E: Zapinal jsem zadni mlhovky. Teď už bohuzel nemám co zapínat, u nas zadni mlhovky neexistuji.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Ty vole, dedek cepicar co jede za vsech okolnosti 70, to je postrach. Jezdim obcas na Hanou, tam je takovejch plno (mistne se jim rika "klobukari"), des bes.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    takoví jezdí furt mezi Teplicemi a ÚnL do práce do zóny v Krupce. to je za trest .o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: to víš, jednou se jim povedlo zařadit a podruhé už by to nemuselo vyjít!
    Taky takové jedince oblibuju, na našich venkovských silnicích častý úkaz.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SPM: plynula jizda za vsech okolnosti :)
    SPM
    SPM --- ---
    ANDR3E: S tou rychlostí to taky není úplně automatický... hromada takových individuí nemá problém jet v obci 70 (kde mě dojedou a lepí se), ale na okresce pak zdržujou, kde jedou dál těch svých 70...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Ten ostřikovač zabírá nejvic, nic me nestve vic, chápu ráno v provozu na spojce, ale aby se na me lepila dodávka v pul čtvrtý ráno na Pankráci když jedu 60 a nikde nikdo...lidi no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam