• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    AMANT: No pokud se bavime zrovna o lepeni na prdel a vynucovani predjizdeni, tak nevim kde beres tu jistotu, ze clovek za tebou je egoman co se predvadi ? Muze potrebovat jet rychle z mnoha ruznejch duvodu (samozrejme v 99% procentech o egomana jde). Nicmene tobe rozhodne neprislusi tohle nejak posuzovat nebo ho trestat. Cemu tim vlastne pomuzes ? Neco jinyho je za nim treba zajit na svetlech a zeptat se ho osobne, proc jede jak kreten, proti tomu nic nemam. Vyrizovani uctu zpoza volantu je spatne.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LOPIK: cili sem chodis proto, aby kdyz si nekdo postezuje na nejakou situaci, kdy ho nekdo ohrozil, urcite zaznelo, ze takhle to chodi, to se stava a nekdy je vina ruzne a neco rika skoro kazdej.
    ja nevim, co si jako predstavujes a asi nejen ty, ze mate neustale potrebu opakovat " na silnici vychovavani nepatri". a na internet jako patri poucovani pomoci takovejch pitomejch prupovidek? neni to nahodou tak, ze primarne tam nepatri bezohlednost? je to stejne idiotsky prohlaseni a moc se hodi do kapsy tem, ktery trousej i "cara neni zed" a "na papiry to nejezdi"

    tady si nekdo postezuje, ze ho nekdo ohrozil a padesat lidi mu zacne radit, jak se ma co nejvic idiotovi prizpusobit, cokoliv jineho je nezodpovedne. nerozumim tomu mindsetu, ze to spouste lidi hned takhle naskoci.
    a jeste dostavam poucky typu "Silniční provoz není podium pro vyjádření tvýho světonázoru", jakoze sem nakej egoman, co se za volantem nejak predvadi? meh.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SMOKY: Zrovna na eskalátoru ti k zabití toho druhého stačí do něj jen blbě strčit. A klidně s sebou o dva metry dál (tedy níž) může v rámci pádu vzít i někoho jiného.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    AMANT: Silniční provoz není podium pro vyjádření tvýho světonázoru. Oba přeháníme, ale na silnici myslím opravdu nepatří žádný vychovávání ostatních nebo nějaký stání si za svýma zásadama - z toho jsou pak zbytečný bouračky..
    Žádnej debil, co zabil při nějakým předjíždění další lidi si nikdy nemyslel, že by to nedal a nebyl v právu, takový to "já se vysekal, ale můžou za to ty druhý" říká skoro každej a čím větší prasárny na silnici dělá, tím je to častější - viz. naprosto všechny videa na youtube, kde jezdí nějakej kretén s gopročkem a za měsíc nastřádá dvacet kritických situací. Vždycky za to můžou ty ostatní.
    AMANT
    AMANT --- ---
    SMOKY: nene, sedi to uplne presne. pokud ti to nesedi, asi se nezabyvas tim aspektem a principem, ktery mam na mysli, hledej dal. je to proste vynucovani si na pomerne sirokem okoli, aby se MI prizpusobilo za ucelem ziskani naprosto marginalni vyhody. lhostejno v jake rychlosti, lhostejno s cim v ruce, v kapse, nebo kdekoliv jinde.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    AMANT: Tahle analogie by ti sedela, pokud byste meli oba na tech eskalatorech odjisteny bouchacky v ruce. Pak by to mozna slo prirovnat - kdyz by slo do tuhyho tak byste zabili sebe nebo nekoho kdo jde kolem.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LOPIK: z ceho tak usuzujes? ze nechodim a nejezdim po svete s ocima na stopkach a neustale nehledam, komu bych moh uhnout? tenhle normalizacni zivotni styl me opravdu tatinku nelaka, byt jsi na nej jiste hrdy, jak lehce zivotem proplouvas.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    AMANT: Synku, nevymlouvej se na policajty, když sám jezdíš jak kokot.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LOPIK: ano tati. nebo bysme mozna treba mohli vytvorit nejakou instituci, ktera by vymahala dodrzovani pravidel na silnicich. mohlo by se to jmenovat napriklad dopravni %neco%, treba policie.
    tim nemam ale na mysli proces, kdy te takovy hovado, o jakym se bavime, sejme a pan v bile cepici to pak zpetne vyhodnoti na spoluvinu 70:30.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    AMANT: Do auta by sis tenhle přístup neměl brát. Je to přirozený, ale uvědom si, že jedete oba dva 100 km/h a můžete se lehce zabít.
    AMANT
    AMANT --- ---
    EXAGE: je to stejnej pristup k druhymu. to je ta analogie. lidi jako ja nevedi, cemu se lidi na nove divej, promin. nicmene jejich udiv plne respektuji!:P
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    EXAGE: Wtf...je ti jasný ze se celou dobu bavime o magorech kteri se lepí naschval, vytvářejí nebezpečné situace a nedodržují pravidla silničního provozu....
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    AMANT: No vidis a lidi s nazorem jako ty se pak na Nove divi, ze je nekdo vytlacil do prikopu, nebo predjel pravym a vybrzdil tak, ze to skoncilo tragickou nehodou.
    To ze se s nekym postrkas na eskalatorech neni totez, jako kdyz se budes s nekym strkat v necem co vazi tunu a pul, za to te totiz milej zlatej muzou poslat do teplaku.
    AMANT
    AMANT --- ---
    EXAGE: a on je tady od toho, aby te ohrozoval? kdyz se na me nekdo bude lepit na eskalatorech, strkat do me ze jako specha, ale ja nemam kam uhnout, protoze eskalator je plnej, tak ho taky poslu do prdele. tohle je stejnej jev, akorat v aute.
    "Nejsem tu od toho abych ho vychovával" to je pristup "nijak netrvam na svych pravech a nejsem schopny si je obhajit". a s tim tyhle lidi pocitaji. nerikam, ze ho mas vybrzdit a zmlatit montpakou, ale on vytvori problem a tebe nuti ho resit a ty se strasne ochotne podvolis a jeste se citis jako moralni vitez..
    SPM
    SPM --- ---
    SMOKY: to zas řeší 3x páčka nahoru :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SPM: Jo, ja vetsinou nastavuju rychlost podle GPS, takze ve vysledku jedu rychleji nez vetsina lidi.
    SMOKY: Ja mam bohuzel OCD kdy trpim, pokud se pohybuju suboptimalni rychlosti, takze jediny reseni pro mne je slapnout na plyn a predjet :)
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: nebylo, motáš sem odpor vzduchu, takže čím nižší rychlost, tím by spotřeba měla být nižší. Jinak sem zase můžeme tahat ty technické detaily o autech, pač třeba to moje je schopno jet 50 na poslední rychlost, takže by při tom mělo žrát nejmíň... A stejně tak si naopak myslím, že kvůli jinak stejně velkým pasivním odporům u něj bude rozdíl 100 vs 130 dost minimální, zatímco u moderního 3x oturbenýho pulitrovýho 3 válce ten rozdíl může být zásadní, protože ve 130 tam bude házet palivo po kýblech, aby se uchladil.

    GLOBETROTTER: ano, jistě. Před městem bylo povoleno 130, jelo se úplně plynule. Za městem 100 kvůli životnímu ovzduší a zácpa, neustále brždění, zpomalování, motání s kamionama...

    SMOKY: Tohle se navíc liší taky fakt o hodně a nedá se to jednoduše generalizovat... mně to v některých rychlostech ukazuje oproti skutečné rychlosti snad i o 15km/h víc (přesto, že ECU jinak vykazuje skutečnou rychlost dost přesně, takže se to liší jen v té umělé odchylce). Naproti tomu jsem jel v autech, kde ten rozdíl jsou malé jednotky km/h... Takže i tady pokud si všichni nastaví 140km/h tacho, tak že jeden pojede 125km/h a druhý 137km/h je dost reálné...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SMOKY: Tak to je ten nejmensi problem, zmacknu cudlik, a tempomat se o 1 km/h snizi :-).
    HANZO
    HANZO --- ---
    EXAGE: omg, Honza červenka
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SAMOUT: Jenze kazdej stejne kazdymu meri rychlomer jinak, takze tech nastavenejch 130 je pro kazdyho jina realna rychlost. Nejvic nesnasim, kdyz si v klidu jedu podle tempomatu a clovek predemnou jede o 0.5km/h pomaleji :).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: 3) Ten rozdíl tempomat 120 vs 100 brzda plyn stále vážeš na tu rakouskou stovku? Už se v tom ztrácím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam