• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FAT
    FAT --- ---
    FRIZER: Kameru mám, ale ne zadní. A zachoval bych se stejně jako ty.
    :-)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Dnešní situace...setkal jsem se s tím prvně...tak mě jen zajímá názor případný.

    Jedu v pruhu, lehce nad povolenou rychlostí...na prdel se mi tlačí auto, nějakej mladej floutek v plečce...ale dobrý, prostě jedeme....začíná odbočovací pruh vpravo, blinknu doprava a začínám se řadit a v tu chvíli ten za mnou blinkne, prdne to doprava na hulváta dupne na plyn a začne předjíždět když jsem ve třetině/polovině pravýho pruhu.Tak jsem se pěkně vrátil, přibrzdil a nechal ho jet.

    Kdybych ho potkal, tak mu asi jednu vrazim, ale hypoteticky mě napadá, pokud by to dopadlo jinak a on se začal vymlouvat že jsem dal vědět pozde, nebo ho naschvál vybrzdil, jak by to dopadlo?! Resp. kolik z vás má případně kameru
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    V rychlosti 179 km/h smetl na Znojemsku fiat. Za smrt řidičky mu soud potvrdil 11,5 roku - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...smetl-na-znojemsku-fiat-za-smrt-ridicky-mu-soud-potvrdil-115-roku-40354413
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak ono to vychovávání a trestání nejde moc ani policajtům. To jsem tak před chvíli dojel v Praze na Husitskou. V protisměru nehoda, někdo tam rozjebal nějaký Maserati nebo něco takovýho... před náma tam akorát přijeli policajti a bloknuli ten náš, jediný volný pruh. Tak tam normálně stojíme a čekáme, až si to policajti zkouknou a zařídí průjezd. Trvalo to chvilku, asi po dvou minutách se rozjíždí a akorát v tu chvíli se zezadu řítí Skovej Mercedes, co nás všechny předjíždí. Já se s ním potkal akorát před tou nehodou, ten kripl přímo před těma policajtama do mě normálně najel. Strhnul jsem to doprava, opřel se o obrubník a troubil, protože to vypadalo, že se tam ani nemůže vejít (musel mě minout vysloveně na milimetry, fakt jsem čekal, že mám po blatníku), blbeček jede dál, policajt akorát kroutí hlavou... (o kousek dál jsem toho kripla předjel ve sjížděcím pruhu, protože tam jel asi 15km/h, to už najednou nespěchal).
    AMANT
    AMANT --- ---
    LOPIK: tak asi naposled na tvoji vyslovnou zadost:
    za prve - nepribrzduju a blikam, to te asi zmatlo.

    celou dobu rikam
    - nenechat se rozhodit, zachovat bezpecnost a predvidatelnost, pripadne dokoncit zapocaty manevr

    a ted ale fakt hodne pozor jo, je to sice napsany uz v ty prvni reakci, ale uz ti to uteklo asi 50x
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -cokoliv jineho, jako vybrzdovani, stupnovani nejaky agrese atp je spatne, ale !!!!NENI!!!! to vychovavani!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    to slovo se v tyhle prupovidce pouziva prave proto, ze zamerne prinasi urcity negativni konotace, abys toho cloveka neresil jakkoliv jinak, nez mu sel radsi z cesty a dal se te to uz netyka

    ve skutecnosti i ty tu jsi od toho, abys ho vychovaval a zastavil, kdyz ohrozuje tebe, tvoje blizky nebo ostatni lidi.
    a nejen v dopravnim provozu. prijde mi legitimni chtit kultivovat lidi, ktery neberou ohledy nebo dokonce ohrozujou ostatni na zivote.
    ale mas to delegovany na instituce, ktery k tomu mas v 99% pripadu pouzit.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    No, jak se zdá, tak i tadyje v podstatě část lidi co se "lepí" , jezdí "maximálku" a nenechaj se omezovat, ostatní at "uhne" stejně jako lidi kteří jsou v klidu a pohodě a přizpůsobujou řízení situaci, schopnostem a pravidlům silničního provozu.

    Tam se to dále dělí na ty, kterým ta první skupina vadí (oprávněně) a na ty, kteří jim jdou radši z cesty, protože přece nechtěj být ve zprávách na Nove (taky přístup)

    Občas někdo vytáhne jinou, či extremni hypotetickou situaci....aby napadl zlořečení první skupiny (lepiči) at už z jakéhokoliv duvodu, i když je to neobhajitelné.

    Na to že je název klubu "Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(" tak je mi z toho na blití

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    AMANT: Zkus aspoň psát v první větě to samý co v druhý (vychovávání do provozu nepatří / za mě ať jsou lidi vychovávaný i díky iniciativě jednotlivce) , takhle se to nedá - každej už tu půl dne mluví o něčem jiným..
    Jednou vychováváš pak ne, pak zas přibrzďuješ a blikáš a v dalším příspěvku, pak zas děláš myšky mezi kamiony a uhybáš s tímhle se tu budeme jen hádat donekonečna..
    AMANT
    AMANT --- ---
    SMOKY: laskave se me nepokousej vychovavat ano?
    nic takovyho neobhajuju.
    podle me je zatahovani takovyho pojmu do podobny debaty peknej faul.
    to slovo ma nejaky zabarveni implikujici, ze se vychovavajici citi nejak nadrazenej nad toho druhyho a je samozrejmy, ze v civilizovany zemi takovy chovani do provozu nepatri. "vychovavat" cizi dospely lidi je lepsi prikladem vlastniho chovani a ne konfrontaci, kor ve 100kmh+

    formulace "nejsem tu od toho, abych ho vychovaval" mi proste prijde nemistna, je tu problem, co nejplavneji mu zmizim z dosahu a vic mi neprislusi? ty prava muzes obhajovat treba pres instituce, na ktery je jejich vymahani delegovany, treba zavolat policajty, nahlasit SPZ, smer, rychlost a jak se v tom provozu chova a co tim zpusobuje. samozrejme az potom, co bezpecne dokoncis zapocaty manevr a pouzijes hadsfree.
    asi to vnimam v sirsim kontextu, ale za me klidne at takovy lidi jsou vychovavany i diky iniciative nejakyho jednotlivce, ja ho nechci potkavat znovu a znovu a koukat se, jak dela v provozu manevry typu "zatim to vzdycky vyslo protoze tamta baba cukne". to myslim tema svejma pravama a ne to, ze v zakone neni napsano, kdo bude doma prvni a tak nikomu nemusim uhejbat a jeste mu to nejakou lekcickou pripominat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SMOKY: ale houby, Amant obhajuje totéž, co ty - tedy že když se mu někdo nalepí na prdel ve 190, tak neuskočí do mrňavé díry mezi dvěma kamiony, ale v klidu dokončí svůj předjížděcí manévr povolenou rychlostí. A serou ho lidi, co do té díry uskočí, protože pak ti dementi získají pocit, že stačí se nalepit víc a ten před nima do té díry uskočí.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    AMANT: Hele ty curaky a picuse si odpust.

    Pokud se bavime o dalnici a situaci kdy jedes v levym pruhu a nekdo se k tobe pririti 190, jediny spravny reseni podle predpisu je zaradit se do pravyho pruhu az to bude bezpecny. Vsechno ostatni je spatne.

    Pokud se ti nekdo lepi na prdel na okresce tak ho muzes ignorovat nebo ho pustit. Vsechno ostatni je pomstichtivost nebo vychovavani.

    Ty tady AMANT obhajujes vychovavani a srovnavas to s pristupem "nijak netrvam na svych pravech a nejsem schopny si je obhajit". Jak si predstavuje jejich obhajovani v konkretnich situacich vyse ?
    RALI
    RALI --- ---
    LOPIK: celou dobu tu pise, ze se mu nekdo lepi na prdel a on nema kam uhnout, tak proste neuhne, o vybrzdovani z amantovy strany nepadlo ani slovo...
    AMANT
    AMANT --- ---
    SMOKY:a cemu ty prospejes debilnima nesouvisejicima otazkama?

    kdo kde koho schvalne brzdi? v levym nekdo predjizdi 140 plynulym tempem, drzi si odstup od toho pred sebou, predpokladane ukonceni manevru za 15-20 vterin. zezadu prileti nekdo 190 kmh, nalepi se na predjizdejiciho a zacne blikat.

    a tim teda jsem v situaci, kde podle tebe ten predjizdejici tedka schvalne brzdi toho druhyho a jeste se ma zamyslet, komu tim prospeje jo a tu situaci vzit na sebe a najit nejaky reseni, aby ho pak nakej picus na netu nemistroval, coze ma koho zkouset vychovavat? co kdyby se nejdriv zamyslel ten "pilot" a prizpusobil rychlost okolnimu provozu? pokud mu ta rychla jizda pomuze vyresit nejakej problem, tak at jich zaroven vic nezpusobi lidem, ktery s tim nemaj nic spolecnyho.
    to je samy "do tohohle nikomu nic neni, to neni tvoje vec". fajn, tak at me ale taky nevtahuje do svejch problemu, do kterejch mi nic neni a necha me laskave jet tak, abych si pripadal pro okoli bezpecne a predvidatelne. a ne aby me nakej curak moralizoval, ze jako ho nemam co brzdit a vychovavat, takze jsem povinnej se zamyskovat mezi dva kamiony, protoze jeho pravo prekracovat rychlost je neco vic, nez moje zakladni povinnosti (a i jeho mimochodem), jak se chovat jako ucastnik silnicniho provozu.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    SMOKY: Já osobne bud použiju ten ostřikovač, pokud je to ultra magor nebo ho necham předjet jakmile je to možné....at je co nejdál v hajzlu....na druhou stranu dodržování bezpečné vzdálenosti je základ...právo máme oba stejne a fakt netusim proč bych se mel apriory kvůli spechajicimu praseti přeskakovat. Tímhle vytvarite prostředí kde 20/30 procent lidi bude jezdit jak prasata a zbytek řidičů se jim bude podřizovat, místo toho aby to bylo vybalancovane a všichni byly tak nějak ohleduplni
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FRIZER: A cemu teda prospejes tim, ze ho budes schvalne brzdit ?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Proc vybzdovat, staci konstantne zpomalovat a s usmevem sledovat kokota ve zpetnym zrcatku jak sili :)

    Rip vsem babickam co zrovna veze na analni vyter :/
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LOPIK: Debata není o vybrzdovani, ale celou dobu o tom ze spousta z vas radši kretenovi za jakýchkoliv okolnosti uhne, a ještě si posypou popel na hlavu ze tím zabránily nehodě....a kreten vesele valí dal
    AMANT
    AMANT --- ---
    LOPIK: problikavani za ucelem vynuceni si predjeti a vybrzdovani, protoze problikavajici je mental a ten vepredu ma jen jedny nervy. imho dve strany teze mince.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    AMANT: Asi jsme se nějak špatně pochopili, debata bylo o vybržďování.. jestli mluvíš o něčem jiným, tak to sorry..
    AMANT
    AMANT --- ---
    SMOKY: a kde prosimte TY vidis, ze ja nekde vyjadruju nejakou "jistotu, ze clovek za tebou je egoman co se predvadi"? jestli se se mnou chces bavit, reaguj laskave na to, co pisu. ale na obsah!
    ty vygenerujes nejakej nesmysl, ten mi podsunes a pak se me ptas, co jsem tim myslel.

    jasne, praha je taky plna provozu hlavne z remeslniku naprosto klicovych pro chod zakladnich mestskych infrastruktur a lidi, co nutne vezou babicku do nemocnice a ty lidi maj proste objektivni duvody, proc jezdej jako dobytek a me neprislusi posuzovat vychovavat blablabla.

    ale kurva nechtejte po me, abych napriklad uprostred nejakyho manevru najednou musel rychle akcelerovat a pak zase zbrzdit a utahnout zataceni jenom proto, ze zezadu prilitnul nejakej kreten, co na me blika. jestli fakt tak specha a je to pro nej vyjmecny, tak asi vidi, co v tom provozu vyvolava a chape, ze ja chci bejt pro okolni provoz predvidatelnej a nebude me nutit delat nejaky +2g a hned zase -2g manevry jenom proto, ze by si jinak prisel vychovavanej.

    nevim, proc mi hned podsouvate nejaky vyrizovani uctu, nejspis ctete kazdy treti slovo. tak si na to cteni holt vyhradte vic casu, nez budete reagovat.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    AMANT: No pokud se bavime zrovna o lepeni na prdel a vynucovani predjizdeni, tak nevim kde beres tu jistotu, ze clovek za tebou je egoman co se predvadi ? Muze potrebovat jet rychle z mnoha ruznejch duvodu (samozrejme v 99% procentech o egomana jde). Nicmene tobe rozhodne neprislusi tohle nejak posuzovat nebo ho trestat. Cemu tim vlastne pomuzes ? Neco jinyho je za nim treba zajit na svetlech a zeptat se ho osobne, proc jede jak kreten, proti tomu nic nemam. Vyrizovani uctu zpoza volantu je spatne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam