• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BINARY_PARANOIC: serpentýny ze Svatého Jana do Srbsk! Jeden blbej cyklista, a stejně jsem celou dobu jela dvacítkou za ním, protože kdykoli byl rozumný výhled, tak v protisměru něco jelo. Někdy nevyhraješ.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    DURDIN: právě proto píšu, že i kdyby jeli předpisově za sebou u pravého okraje vozovky, vůbec by to neznamenalo, že je budeš moci bezpečně předjet :) Z praxe je naopak občas snadnější předjet kratší, byť širší chumel cyklistů — to samozřejmě ale nic nemění na tom, že měli jet za sebou u pravého okraje vozovky. Tam se opravdu pravidla nezměnila (a trochu mě zaráží, že si tím jako cyklista sám nejseš jistý…).
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    BINARY_PARANOIC: traktor, jako s tím se počítá a když bych se nevešel tak to schytají max plechy, ale u cyklistů nikdy nevíš jestli jeden zrovna nevybočí víc od středu a je pod kolama...proto mám z toho často obavy. Navíc vím jak to na kole občas "fouká" když projede někdo kolem rychle...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    BLAF: z pohledu řidiče je ti jedno, zda je před tebou banda čuráků (na čemkoliv), nebo vozidlo omezené ve vesmíru platnou euklidovskou geometrií. Prostě i tohle k dopravě patří — méně tolerantní jedince za volantem či řidítky motorizovaného i nemotorizovaného jednostopého vozidla bohužel nevymýtíš.
    BLAF
    BLAF --- ---
    BINARY_PARANOIC: To jest imho invalidni prirovnani - traktory ci popelari jsou omezeni ve vesmiru platnou euklidovskou geometrii. Oni by se treba i radi zuzili, aby umoznili predjeti, ale proste nemuzou.
    Naopak chumel cyklistu se zuzi do jedne stopy velmi jednoduse, staci nebejt banda curaku.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    DURDIN: takovýhle „chumel“ předjíždíš… prostě jako třeba traktor s vlečkou. Občas se holt stane, že za pomalým vozidlem / chumlem cyklistů musíš jet pár kilometrů krokem, i to k silniční dopravě patří. Já takhle jednou ráno strávil asi 15 minut za popeláři jen při výjezdu od domu (= cca 400 m) :) Síť úzkých jednosměrek holt moc možností k předjíždění nenabízí…

    Ber to z té lepší stránky — kdyby před tebou takto jel traktor s vlečkou, zdržel by ses stejně, možná by na kopci ani neodbočil na pole a nadto bys k tomu měl epický smrad :)

    Jinak ano, podle předpisů by měli jet jen jednotlivě za sebou při pravém kraji vozovky, v tomto se nic v pravidlech nezměnilo. Že to může být často na předjetí horší je věc druhá (na úzkých silnicích stejně nemusí být dostatečný odstup a ještě k tomu pak musíš předjíždět mnohem déle ~ déle riskuješ v protisměru).
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DURDIN: samozrejme nemuzou, musi jet jednotlive za sebou.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    O víkendu jsem potkal v kopci na okresce skupinku cyklistů, jel takový "chumel" asi dvaceti různě pomíchaní vedle sebe za sebou, takže přes půl pruhu. Naštěstí na kopci sjeli někam do pole, takže jsem nemusel složitě řešit jak je předjet aniž bych někoho trefil nebo sám skončil v poli. Můžou vůbec takhle jet nebo to byl zase nějaký výkřik moderní cyklistiky (a ano, sám na kole jezdím docela často)?
    RALI
    RALI --- ---
    RIMSAK: nekde to striknou i ruzovym, ale to bude asi v bohatsich krajich :)
    RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    Ty opravy silnic barevným sprejem jsou boží. Prostě v lednu obkrouží díry na silnici třeba jasně zeleně a když to v květnu už bledne, tak se postřik zopakuje.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRUPAN: někdy nenaděláš :-)
    ale tady fakt stačilo stát kolmo přes dvě místa a ne šikmo přes čtyři, zvládnou to i větší auta než to jeho, tohle byla L2, max L3.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    TRISSIE: my mame iveco daily maxi a obcas proste musim parkovat pres tri mista uhlopricne, jinak bych byl vyprdelenej do jezdici ulicky. Standardne prakuju pres dve, preci jenomto ma 7m ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MLUKS: hele, já tam přijela transitem (na osobáky máme moc dětí), takže o těchhle problémech něco vím :-)
    ale zrovna tohle je hodně velkoryse koncipované parkoviště, na šířku i délku stání - OK, možná na délku by mu to nevyšlo (ale o málo, max 20 čísel), ale on prostě zastavil šejdrem (tak 20 stupňů, odhadem) takovým způsobem, že krom toho, že stál šikmo přes dvě stání na svojí straně, tak ještě měl čumák přes dvě stání "na druhé straně".

    Prostě expert, no!
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    TRISSIE: sám jezdím malou dodávkou (Peugeot Expert 2016, L2, s délkou 4956mm a šířkou přes zrcátka 2204) a parkování na normovaných místech 5000*2500 mm je prostě mor. Cokoliv delšího se na místo nevejde a buď bude trčet do uličky nebo holt zabere část místa proti. U velkého Iveca Daily bude k vedlejším místům nacpanej tak blízko, že ani nebudou moct pořádně otevřít dveře.

    Snažím se tedy parkovat co nejdál od vchodů, abych někomu nepřekážel a pokud to dotyčný s dlouhou dodávkou udělal stejně, tak bych mu to nezazlíval. Jestli to ale prásknul hned ke vchodu, aby si neprošoupal podrážky, tak je to prostě tatar :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dneska jsem viděla moc pěknou věc...

    jako že se s dlouhou dodávkou blbě parkuje, to chápu. Ale zaparkovat na jedno parkovací místo takovým šejdrem, že zablokuje další tři parkovací místa (čtverec 2x2 místa), tak to už chce pravého umělce!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Výchova šokem: policie vytáhla čumila z auta, aby si prohlédl mrtvolu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/dalnice-cumil-nemecka-policie-tragicka-nehoda.A210505_145905_automoto_fdv
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: Aha, mrknu na to znovu, to jsem si nevšiml. Díky
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: 1:18 je tam rez vozovkou a je to tam videt, pod celou vozovkou jsou parkovaci stani.
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: myslis vjezd do podzemniho parkoviste?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Napadá někoho, k čemu je ta brána (0:32 - 0:37)?
    https://vod.idnes.cz/1711/20/VF171120_142616_flv_high_salv.mp4
    AMANT
    AMANT --- ---
    ANDR3E: hmmm, to se ale fakt jen tak nevidi:))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam