• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SITH: Jaký předsudky - vždyť je z těch videí evidentní, že s těma kamionama valili jak dementi. Jak tu někdo psal - osobák jede aby dobrzdil kam vidí, kamion ne..
    SITH
    SITH --- ---
    SAMOUT: zajímavé předsudky pane kolego
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: Spis bych rek, ze ridici toho kamionu, kterej se tam vritil cestovni rychlosti, zlamany nohy skoro pokazily film, na kterej zrovna zaujate koukal...
    SITH
    SITH --- ---
    SAMOUT: osobák za sebou netahá 30tun
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Fascinujici je rozdil puvodni rychlosti mezi tim osobakem, a proletivsima kamionama. Osobak jede v silenych podminkach zodpovedne pomalu, kamion nedba...
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    TOOMIX: Rekl bych, ze ten co podebral kamion v 1:03 se proletel vrtulnikem. Sileny :/
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SITH: tjn, takovyto kdyz se zbity lancknechti sbiraj ze zeme po skirmishi a najednou se z mlhy vynori tezka jizda v utocny klinovy formaci..
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ANT_39: to bude asi nastesti "jenom" slisovany ne v plny rychlosti..
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: ten kamion na konci O.O
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANT_39: "Celkem zraněno 6 osob, 2 z toho těžce." Hm, takze to furt zas takovy stesti byt nemuselo :-|
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANDR3E: Tyjo, koukam na tu rozmlacenou cervenou... asi dodavka to byla, mezi kamionem a nakladakem s traverzama, a pripada mi neuveritelny, ze "nedošlo k žádnému život ohrožujícímu zranění". Posadka mela stesti v nestesti...
    RALI
    RALI --- ---
    ANDR3E: Pred takouhle rachandou me jednou zachranilo močeni. Jel jsem s Avii mezi dvema tatrovackejma soupravama, proste uz jsem musel, tak jsem si zastavil a v doliku na dalnici pred Slanym byly tatrovky poskladany pres celou dalnici a par osobaku k tomu. Par hodin jsem tam sice postal, ale alespon celej.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Úplně pitomá. Sebrat řidičák i svéprávnost
    Ukradl auto i s ročním dítětem. Chomutovská policie pátrá po neznámém pachateli, hledá svědky | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/policie-patrani-chomutov-ridic-kradez-auta-ditete_2201121734_kro
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Setkání sypačů s některými řidiči
    https://www.youtube.com/watch?v=5BCRN7ygOfc

    :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Aha, to jsem si neuvědomil, že
    v Česku není :-) Tím spíš to nemůže být podle zvyku, ale podle navigace.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: A mezi pruhy ve stejném směru se dělá dvojitá čára? To jsem v ČR ještě neviděl. (Jo, americký "žlutá čára je mezi tvým a opačným směrem" je užitečný, taky jsem si říkal, proč takovou evidentní věc nemají všude)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: I když s tou dvojitou čárou: Pokud člověk mele se spolucestujícícím, telefonuje, myslí na kraviny apod., může si pak, až ji spatří, myslet, že tam jen změnili pruhy a že se včas nepřeřadil. Problém Česka (a nevím jak velké části Evropy) je, že se stejnou barvou malují čáry mezi pruhy a čáry mezi směry.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: Jako já nevím, zda to fakt dělají lidi, co jezdí po paměti. Že je to tam jiné snad napadne každého debila, takže vypnu "automatiku". A přejet dvojitou čáru, která tam dřív nebyla, je taky umění.
    Spíš bych věřil tomu, že lidi jezdí slepě podle navigace. Takových lidí je fakt hodně. Prostě co navigace řekne, to udělám. I když jsem na dvoupatrové komunikaci, kde navigace pochopitelně není schopna lokalizovat, na které úrovni jedu (3D GPS zatím není). Tak prorazím svodidla a spadnu o patro dolů, abych vyhověl navigaci a odbočil.
    I když navigaci zásadně nepoužívám, minulý týden jsem byl líný a v cizím městě jsem si ji zapnul. Jenže jsem jel ze soukromého pozemku, který se změnil a strejdovi Gůglovi to neoznámili a navigace mě hnala skrz plot :-) Shodou okolností jsme na ten soukromý pozemek jeli o den později s rodinou a směřovaly tam pěšky dvě japonské turistky, asi od MHD. I když tam měly ceduli jako kráva, tak místo aby ji poslechly, koukaly do mobilu a evidentně šly podle navigace a buď ten plot přelezly, prokousaly nebo zaply hlavu. Na místo dorazily, pak jsme je tam potkali :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam