TRISSIE: Ta novopacká radiála je očividně zakletá. Jednak tohle místo, které popisuješ - ona se křivost té rampy pořád zvětšuje a zvětšuje, až si člověk, co to tam nezná, řekne, že to už přece "na dálnici" víc nepůjde ne, a v ten moment ten poloměr jde ještě razantně o dalších pár metrů dolů, takže když tam fakt někdo jede 70, tak má problém. A jednak je tam další místo (imho ještě větší bizár) a to je to napojení na Kbelskou, v obou směrech, ale zejnéna dolů směrem do Hloubětína. Jezdím celkem často po Kbelské a vždy, když jedu dolů a podjíždím ten most co spojuje Prosek a Kbely (Čakovická) a blíží se taková ta rampa "do luftu" s odbočkou na Novopackou, tak si říkám: "Teď si, Gumbo, dávej bacha, v tomhle místě lidem regulérně jebe." Tam to mám snad tak 50/50, že je tam nějaký incident - buď se tam přímo vyšetřuje karambol, nebo to tam někdo nečekaně pustí ve 40 do levého pod auta co fičí 80 a další chuťovky. Najíždí tam hodně aut z té Čakovické a kříží se s těmi, co z Kbelské chtějí sjet na tu Novopackou ... u nás se nezvládne plynule ani jednoduchý zip, natož takovéhle plné křížení (vč. kamionů). Všichni vidí na cedulích, který pruh kam vede, ale stejně se musí najít trotl, co se z levého v Kbelské nutně musí vecpat až do pravého (třebaže i z prostředního pruhu lze odbočit), ideálně tak vybrzdí někoho v prostředním pruhu, protože v pravém jsou nahusto kamiony a připojující se auta z Proseka/Kbel, a když se procpe až doprava, tak po 50 metrech zjistí, že přece nepojede celou stometrovou odbočku čtyřicítkou za kamionem a bez blinkru to pustí zase do prostředního někomu, kdo jede 80, těsně před čumák.... tady je fakt nějaký kryptonit, kde zhovadilost řidičů nezná mezi.
Jinak já včera cesta do Praha-Plzeň a zpět celkem v normě, až překvapilo, asi jsem měl kliku.