• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: 3 kamiony vedle sebe už jsem taky viděl... v Polsku :-D
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    GLOBETROTTER: Ale nejeblo, srovnavas nesrovnatelne...pokud nejsi v aglomeraci velkych mest, jako Dallas, Houston, LA tak je provoz uplne v pohode. Kvalita dalnic je nesrovnatelna a rozhodne se ti nestane ze se pretahujes o levy pruh s kdekym protože v pravym je vlacek kamionu...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    GLOBETROTTER: taky je tam ale spolecensky neprijatelne jezdit v aute bez automatu a cruise control, tak ta dalnice nevypada pak tak na kokot jako u nas
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: neco tam najeto mam... vc. naakych probliknuti od cajtu.. jakoze to uz je moc :) vis... ono to tam je tak naak i tak, ze predjizdeni zprava je legal... narozdil od nas, ze? ;) a ono to dost veci meni z pohledu (ne)bejt prase...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Tedy rychleji než bylo povolené pro jakákoli vozidla, ne jen pro kamiony.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Dámy a pánové, vás by asi všechny jeblo jezdit v Americe. Ve většině států je legální a společensky přijatelné jezdit na dálnici ve kterémkoli pruhu. A jednou jsem viděl tři kamióny vedle sebe (na třech pruzích ve směru), pravdou je, že ten v levém pruhu, co předjížděl ty dva další, jel rychleji než bylo povolené:-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    NYKRUK: Pokud jsem viděl, že je volný,s oblibou jsem jej používal k podjíždění :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    taaak... dnes jsme se vraceli po 22h smer Praha po D1... tri pruhy, nikde nikdo... az na jednoho pitomce, co nutne musel jet v prostrednim pruhu... :D
    KELDA
    KELDA --- ---
    BMW i Mercedes přestávají do svých vozů montovat blinkry. Jejich řidiči je nepotřebují | Autosalon TV
    https://autosalon.tv/novinky/nova-auta/bmw-i-mercedes-prestavaji-do-svych-vozu-montovat-blinkry-jejich-ridici-je-nepotrebuji

    No sic srandičky ale dokážu si představit že budou i zastánci ...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    Stoupací pruh, pruh pro pomalu jedoucí vozidla je povinný pro všechny, kdo jedou méně než 80 km/h, ale pokud je volný, mohou ho používat i všechna rychlejší vozidla. Akorát je to špatně chápáno a lepší je tlačit se doprava nebo mermomocí je po prostředku. Přeci nepojedu za čárou, ostuda.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: dobyvatele jizdnich pruhu... takovejch je... prece se ho nevzda, kdyz uz se tam tak pracne dostal :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Mopedisti, kteří ignorovali výstražná světla na přejezdu, projeli bez problémů a ti, kteří poctivě čekali, byli smeteni náklaďákem, jehož řidič ignoroval taky...
    MSN
    https://www.msn.com/en-us/autos/other/five-injured-after-truck-wiped-out-by-oncoming-train/vi-AA15OQig?ocid=msedgntp&;cvid=2673be90a982482c9961518c4fcb91bf&category=foryou
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TAX: Pravý pruh je pro kamiony, ne? Co by v něm měla jako dělat?
    To místo je nějaký divný, pamatuju si, jak jsem tam před lety troubil na nějakýho Chachara s kloboukem ve Favoritu, co jel stovkou v levém pruhu ze tří. Dělal na mě nějaký nasraný posunky.
    TAX
    TAX --- ---
    21. km D1 smer Praha, pritok ze silnice c. 3 a D1 se stava 3proudou: slepice pritekajici ze silnice c. 3 se musi okamzite radit do stredniho pruhu, prestoze tam nema ani kilo a v jizde v pravem pruhu ji vubec nic nebrani. levy pruh (jak jinak) saturovany. nekdy bych strasne rad mel radlici.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Šofér kamionu, tutůt

    Kamion v plné rychlosti smetl na Mělnicku odbočující auto - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-kamion-v-plne-rychlosti-smetl-na-melnicku-odbocujici-auto-40418695

    šofér kamiónu tuut tuut
    https://youtu.be/nhJYb7IKB7o?t=31
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    DOCKINEZ: Nevím čím to je, ale já poslední týden potkávám policajty někde hlídkovat skoro každý den. Pak od toho místa jede každý jak důchodce pokud tam jsou na blikačkách.
    Ale o auta s chybějící technickou, pojistkou, atd jezdí stejně vesele asi dál. Posledně mi říkal kolega, že ho chytli letos už podruhé na jeho propadlou technickou..a neřekl bych, že s tím něco dělal..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: No, spíš by mě zajímalo, jak je možné, že někdo si sednout jde a někdo jiný ne, i kdyby se na hlavu stavěl. Vidím tam značnou nekonzistenci. Ale pokud máš pocit, že všechno vyřeší víc kontrol lékárniček, tak proč by ne...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Jen ve svým širším okolí (tj. známí nebo příbuzní přátel, kolegů atd.) znám několik případů nepod. odnětí svobody za maření. Ale jasně, můžem se klidně tvářit, že ti lidé vlastně ani sedět nešli, jestli je ti taková "debata" milejší.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: A teď otázka zda tisíc bodů: čemu přesně pomůže silniční kontrola, když jsme nedávno na příkladu toho borce co zase (sic!) přejel nějaký lidi zjistili že můžeš mít sebraný řidičák třeba osmkrát, chytit tě můžou stopadesátkrát, můžeš bejt i několikrát nalitej.. aaa, nic.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: tak ono "cilovej" stav je ten, ze to skonci az u mestskyho okruhu... nekdy, jestli se teda postavi... pak vyznam ty krizovatky dost opadne... on ten "projekt" zohlednuje prave i to budouci pokracovani.
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: No, porad podle me u Bulhara vede s velkym naskokem :-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ATOMIKS: Holt když policejní kontrolu na silnici nevidíš, jak je rok dlouhej, tak si troufaj. A nejsou to jen mařiči, jezdí i hromada kokotů s autem bez technický nebo zmrdů pod vlivem. Cejtěj se de facto nepostižitelný.

    Bohužel oprávněně. Nevím, co policajti dělaj, ale z tepla služebny aktuální stav moc nezlepšej... :/
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Řídí, i když nesmějí. Trestů přibývá - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridi-i-kdyz-nesmeji-trestu-pribyva-40418295
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    když tak člověk jede po německý dálnici a úplně mimoděk pozná, že to ono auto řídí Čech (přilepený metr za prdelí)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TOOMIX: No, sacuju, ze tam nejezdi tolik aut :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam