Tohle vás určitě potěší, po mnoha letech instantní karma karma na silnici.
Situace: vyjíždím autem z parkoviště od supermarketu, odkud je výjezd jen do jednoho směru - opačného, než potřebuji. Takže se připojuji (v místě, kde jsou dva pruhy každým směrem) a na nejbližší křižovatce, cca 100 m, se potřebuji otočit do protisměru. Logicky to příliš nerozjíždím, budu přece po pár metrech otáčet o 180°, takže jedu celkem jako starý páprda. (A taky proto, že jsem si tam tašky s nákupem jen tak zapřel o sebe a nechci mít rozkutálený nákup všude. A taky proto, že tak trochu jsem starý páprda.) Pro přehlednost, připojuji se zprava, potřebuji se na cca 100 metrech zařadit, přejet z pravého pruhu do levého, a pak hned odbočit doleva. Samozřejmě blikám, vše včas a přehledně. Nějaký mercedes vyjíždí ze stejného parkoviště, je za mnou, a jak se ukáže, chce jet úplně stejnou cestou jako já. S plynem na podlaze mě blikajícího doleva podjíždí zleva (prostě se připojoval za mnou, vjel tam přes plnou dříve a zavřel mě v připojovacím pruhu), pak bez blikání přejede do levého a skoro smykem to tam pustí do protisměru s tím, že ještě navíc omezí autobus MHD, co tam zrovna jede na hlavní. A frčí to dál (teď už v tom protisměru) směrem ke světelné křižovatce, kam mám po otočení namířeno i já. Dokonce se ukáže, že za tou křižovatkou chce odbočit také doprava jako já. Na světlech byla zelená, takže to projel stále rychle, ale za tím odbočením doprava je přechod pro chodce. A také BMW, které před tím přechodem asi přibrzdilo nebo něco podobného, protože přes přechod šla paní s nějakým psíkem. Odhaduju, že psík zřejmě zaváhal a z bavorákova přibrzdění se nejspíše nečekaně stalo razantní zastavení. Náš milý mercedes, rozparáděný předchozím oprasením všech ostatních účastníků provozu a v tomto místě ještě stále notně rozjetý to do bavoráka zezadu krásně pouští. Ránu z těch plechů jsem slyšel i na těch pár desítek metrů. "Tak a máš to ty č*ráku." :-)