• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TAX: Až do Tebe někdo napálí a ujede boční ulicí, která tam zrovna bude, tak je Ti přední kamera víš k čemu. Ano, hodily by se možná i boční kamery:-)
    TAX
    TAX --- ---
    GLOBETROTTER: a neni to malo?
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SAMOUT: spz netuším, tmavej merc, typka jsem si neprohližel, protože evidentně pako
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RANO: Kameru na každou helmu! Btw.já mám v každém autě dvě kamery, jednu vpředu a druhou vzadu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GUMBA: Nemel SPZ BITCOINneco? Jeden takovej s (tusim) eckovym AMG, s naprosto prisernou plastikovou blondynou, bydli v tech zanovnich bytovkach vedle SEVTu na kraji Pekarovy.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SAMOUT: Přesně tak. :) Napral to do bmw při odbočování do Pod Čimickým hájem.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GUMBA: Vyjezd od bohnickyho Lidlu do Cimicky :-)?
    RANO
    RANO --- ---
    ENT: já nevím, je běžný, že se tohle řeší a fotí po několika týdnech? je z toho jasný, kdy to dotyčný nahlásil?
    jakože jestli jste oba odjeli, tak je myslím docela legit to vysvětlení, že dotyčný to nechtěl řešit a ujel, takže jsi s nepoškozeným autem nevolal fíky - respektive bylo v jeho zájmu je volat hned on spot, když to neudělal, je to rovnou podezřelý z jeho strany. zajímá mě, jak to uzavřou.

    jinak - jezdím s docela jasně dohledatelným nákladním kolem a též se mi stalo, že mě nějaký dement předjížděl a zametl bokem auta. kolo ok, na autě rýhy, tak jsem ho dojel na světlech, tam mě poslal do prdele, tak jsem ho dojel na dalších světlech, tam mi začal vyhrožovat a ujel. tak jsem zavolal fíky, a úplně celá komunikace po telefonu byla o tom, proč to jako vůbec řeším, co je to nákladní kolo a proč jsem o dvě křižovatky dál. ukončili to s tím, že se mi ozvou z dopravního, ale ať nečekám, že to bude brzo, protože kolo. fakt hrozně motivující cokoliv s nima řešit.
    nicméně za pár hodin se mi teda ozvali z dopravní a říkali, že řidič to mezitím nahlásil, jako že jsem do něj kolo opřel při podjíždění. :))
    JOPS
    JOPS --- ---
    STRACENA: jo, to je asi presne ono, skoda, ze tam jeste neni videt, jak z toho vyskace nekolik "italu" :)
    WAKI
    WAKI --- ---
    ENT: A kdy šel na policii? Ujetí od dopravní nehody. Tvrdil bych že jsi to chtěl nahlásit, ale, že po ohledání auta nebylo poškození a že jste se na místě domluvili, nebo jsi toho chlapa v životě neviděl. Pokud tam nebyla kamera někde.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ENT: od te doby co je youtube a zabery z kamer, tak jsem si tu kameru do auta taky poridil. Kdyz jsem videl, co za zmrdy sedi za volantem, tak je to nutnost, presne jak pise PISTA1.

    A co me fakt donutilo koupit kameru, tak byl zaber z dashcam, kdy typek vyjizdi z benzinky a jede ke krizovatce. Dava prednost autu, co jede po hlavni. To auto co jede po hlavni zastavi, hodi zpatecku a nakouri to do auta, co jim dava prednost. Z auta vyskakalo par "italu" a typek v aute ukazuje na kameru v aute :) fakt celkem koukal s otevrenou hubou a rikam si, bez kamery by byl v prdeli...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ENT: Teď už hodně blbě, protože jesli nemáš nějakej důkaz, svědka, je to tvrzení proti tvrzení. Navíc on je oznamovatel a bouchlej zezadu, takže pešek je nejspíš na tobě.

    V dnešní době je kamera v autě nutnost. 2x jsem měl nezaviněnej ťukanec, kdy pánové tvrdili, že za to můžu já.
    Jenomu stačilo ukázat záznam z kamery a vyplnili jsem jen záznam o nehodě.
    Druhej byl vehementně přesvědčenej, že on je v právu. Tak mu to po zkouknutí videa na booku vysvětlili cajti s 2tis domluvou (Jak říkal sám policajt "nebýt to debil, má to za 500" :D

    Základ je záznam o nehodě, pokud jsi poškozený tak naprosto vždycky i když ty na autě nic nemáš a nechceš to dávat na pojišťovnu.
    Klidně tam napsat že ti dal bůra za škráblej nárazník a ty to hlásit nebudeš, ale musí tam být údaje obou a uvedený kdo je viník.
    Případně na mobil video, ke bude vidět poškození, jeho doklad a on jasně prohlásí že za to může on. Pokud nechce tak volat cajty.
    Nikdy nevíš, jesli po tom co odjedeš, nezavolá on cajty a nebude tvrdit, že ji ho naboural ty a odjel. Případně později jako u tebe, až mu mechanik řekne v servisu že ho to vyjde na 50...
    ENT
    ENT --- ---
    Jak byste resili situaci, kdy vas naboura ridic, vy to neresite, protoze nemate poskozene auto, ale po par tydnech vyjde najevo, ze sel nasledne na policii a obvinil vas, ze jste nabourali vy jeho? Volali mi policajti, ze chtej prej nafotit auto, tak jsem se to dozvedel.

    Zadni svedci spis nejsou, se zaznamem z kamer moc pocitat taky nemuzu, jsou to jiz tydny. Typek v Borivojce zastavil prede mnou a bez nejakyho blinkru nebo jinyho upozorneni do me nacouval. Je pravda, ze to zkousel uz tehdy otocit do toho, ze jsem do nej naboural, dokonce kvuli tomu volal 158, ale hovor polozil. Byl jsem fakt rozcilenej, prasknul jsem dverma a dal to neresil.
    TAX
    TAX --- ---
    ANT_39: jsem vuci bmw zaujaty mercedesar. ale jo, je mi nestastnika v bmw lito.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    ANT_39: To jo, no. Radši bych, kdyby objal motorem kandelábr. Zas na druhou stranu to beru tak, že lepší zadní plechy na bavoráku než ta přecházející paní s pejskem.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    GUMBA: Bohužel "to má" i ten Bavorák, no...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Tohle vás určitě potěší, po mnoha letech instantní karma karma na silnici.
    Situace: vyjíždím autem z parkoviště od supermarketu, odkud je výjezd jen do jednoho směru - opačného, než potřebuji. Takže se připojuji (v místě, kde jsou dva pruhy každým směrem) a na nejbližší křižovatce, cca 100 m, se potřebuji otočit do protisměru. Logicky to příliš nerozjíždím, budu přece po pár metrech otáčet o 180°, takže jedu celkem jako starý páprda. (A taky proto, že jsem si tam tašky s nákupem jen tak zapřel o sebe a nechci mít rozkutálený nákup všude. A taky proto, že tak trochu jsem starý páprda.) Pro přehlednost, připojuji se zprava, potřebuji se na cca 100 metrech zařadit, přejet z pravého pruhu do levého, a pak hned odbočit doleva. Samozřejmě blikám, vše včas a přehledně. Nějaký mercedes vyjíždí ze stejného parkoviště, je za mnou, a jak se ukáže, chce jet úplně stejnou cestou jako já. S plynem na podlaze mě blikajícího doleva podjíždí zleva (prostě se připojoval za mnou, vjel tam přes plnou dříve a zavřel mě v připojovacím pruhu), pak bez blikání přejede do levého a skoro smykem to tam pustí do protisměru s tím, že ještě navíc omezí autobus MHD, co tam zrovna jede na hlavní. A frčí to dál (teď už v tom protisměru) směrem ke světelné křižovatce, kam mám po otočení namířeno i já. Dokonce se ukáže, že za tou křižovatkou chce odbočit také doprava jako já. Na světlech byla zelená, takže to projel stále rychle, ale za tím odbočením doprava je přechod pro chodce. A také BMW, které před tím přechodem asi přibrzdilo nebo něco podobného, protože přes přechod šla paní s nějakým psíkem. Odhaduju, že psík zřejmě zaváhal a z bavorákova přibrzdění se nejspíše nečekaně stalo razantní zastavení. Náš milý mercedes, rozparáděný předchozím oprasením všech ostatních účastníků provozu a v tomto místě ještě stále notně rozjetý to do bavoráka zezadu krásně pouští. Ránu z těch plechů jsem slyšel i na těch pár desítek metrů. "Tak a máš to ty č*ráku." :-)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SPM: Pátek 13. :D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    jo, dnesek byl vyzivny, asi vyjelii vsichni Buresovi volici...
    TAX
    TAX --- ---
    VYWERN: ehm... ja dnes zahadnym zpusobem "prejdel" manika, ktery v prostrednim pruhu na jizni spojce zacal (asi) zbytecne ostre brzdit. byl jsem trochu zadumany, lekl jsem se, strhl volant doleva (levy pruh nastesti cisty), dostal se do smyku, dal kontra, octnul se pred brzdicim manikem, opet v prostrednim pruhu, vuz se chytl a pokracoval jsem rovne jakoby nic. netrefil jsem ani manika, ani svodidla, nechapu, zprdeleklika.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam