• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SITH
    SITH --- ---
    DOCKINEZ: imho si dědek nekupí SUV ale nějaký malý crossover typu Xceed nebo Kamiq. Dědek tam sice lépe nastoupí, ale těch 650k za hotové mohl radši dát svým dětem nebo vnoučatům než si ještě poslední dva roky svého řidičského života užít v pomočených sedačkách nového auta
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SITH: Zajímavý. Spíš pozoruju jev, kdy si osoba v tebou popisovaným stavu koupí velký SUV, protože jí někdo nakukal, že tak je to bezpečný.

    SITH: OK, valid point. Díky.
    SITH
    SITH --- ---
    DURDIN: mno, mapy fotka z roku 2021, možná tam už jsou značky protisměru, ale uznávám že to uplně přehledný kruháč s jasným výjezdem není.
    To mi ale připomíná ten zajímavý jev, kdy si důchodce, pár let přes smrtí, v době kdy už neudrží moč a neumí se otočit hlavou doprava či doleva, si koupí za poslední svý prachy nějaký malý debilní auto, ideálně 1.0 benzín v manuálu, aby s tím jel dvakrát ročně na hřbitov, odvezl bábu do nemocnice a za dva roky se natáhl na gauč a auto nechal stát na sídlišti. PRoč nemůže dojet svůj život tou ojetou fábií, co má už nekolik let
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    GORG: V diskuzi někdo dával odkaz na místo, kde špatně najel ( https://mapy.cz/s/jahojulalo ) a jako dovedu si představit, že pokud tam jedeš poprvý v životě a navíc v noci a novým autě na který nejsi zvyklý, tak se to může stát i někomu zkušenému.
    Na druhou stranu, nezastavit když na vás mávají policajti, předtím bliká auto co máte za zády a proletět kolem policajtů bez přibrzdění už je jiná liga... a to kdoví, jestli při řízení na chvíli neusnul a nedrželo ho to v pruhu jen díky asistentům...
    SITH
    SITH --- ---
    třeba děti ocení zatmavená skla, protože sedí níže a více to na ně svítí. Řešením je větší odstup od přede mnou jedoucího auta
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: U některých aut (MPV) je to tak často už z výroby.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Zatmavený skla kvůli soukromí a proti slunci jsou součástí většiny vyšších výbav aut.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAVETESS: Jo ták, takže když něco nějak označíš (třeba že "přechod pro chodce v blízkosti kruháku je píčovina"), tak si tím něco vynucuješ :)

    Pozoruhodné. Asi nechci vědět, jak by takový mechanismus měl fungovat.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DOCKINEZ: Jak jsem na to přišel? Přečetl jsem si to ve tvém příspěvku. Zmiňuješ tam sobectví, dokonce zasraný sobectví několikrát.
    A už se nerozčiluj. :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAVETESS: Nikdo si ji nevynucuje. A už vůbec ne tím, že něco označím za sobeckost (jak jsi na takovou hovadinu vůbec přišel?). Je to můj názor, ne vYNuCoVÁní. A jak správně píšeš, svět je pestré místo. Chodí sem lidi, kterým třeba vadí, když okolní řidiči neumí používat tempomat. A jiným je to samý u prdele. A?

    Pokud tě to triggeruje, nikdo tě nenutí reagovat.

    A ostatním se omlouvám, měl jsem to dát spíš vedle do klubu Co vás sere? než sem.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DOCKINEZ: Svět je pestré místo. To, co je pro jednoho ohavná píčovina, může být pro druhého celkem fajn věc. :-)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    RALI: Tomu já samozřejmě rozumím. Průhledný auto v koloně je příjemný bonus. Ale nelze si tu průhlednost ostatních vynucovat, nota bene označováním za "schválnost" a "zasraný sobectví".
    Já to vnímám tak, že mám na silnici povinnost především přizpůsobit svou jízdu okolí. Ať už je okolí, jaké chce. Nemůžu chtít po okolí, přizpůsobovat se mě (v rámci zákona, samo). A když je přede mnou v koloně dodávka, pickup, přívěs, náklaďák, autobus, nebo osobák s tmavými skly, je na mě, abych si to nějak vyřešil, ke své spokojenosti.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vidět dopředu se hodí i tehdy, když dodržuješ odpovídající vzdálenost a na nikoho se nelepíš.

    Ale OK, aspoň jsem se dozvěděl, proč si tu ohavnou píčovinu někdo na auto dává.
    SPM
    SPM --- ---
    Ne ze by se nekdy nehodilo pred ty auta videt, ale zrovna v kolone je to potreba akorat proto, ze je u nas zvykem jezdit si nalepeny na kufry a to i v takovyhle chvili, kdy do cile doopravy drive nedorazi. A pak ne to samy brzda plyn, brzda plyn, ...

    (A ano, priznavam, ze jsem zasranej sobec, co ty folie ma na vsech autech, byt to nedelam proto, abych nasral ty v kolone za sebou, ale kvuli tomu, ze krome lepicu kufru tady mame jeste hromadu zasranejch zlodeju, ktery to auto vyskli a vyberou okamzite, jakmile to vypada, ze v nem neco je).
    RALI
    RALI --- ---
    DAVETESS: Zrovna to videt pres auta pred sebou je celkem fajn vec a proto nerad jezdim v klone i jinde za cimkoliv, co nema vzadu okno. Dava ti to mnohem vetsi casu na pripadny problem zareagevat, nebo v klidu si prizpusobit jizdu pac vis, co se deje o pet aut pred tebou.
    GORG
    GORG --- ---
    TOOMIX: ze typek nenreaguje ani ne snahu policie ho zastavit.. takovej clovek asi uz papiry neuvidi ne?

    to musi byt nejakej tezkej mozkovej zkrat.. no pravda tretina senioru ma demenci, takze buh vi jak oni to vlastne videj.. ze mu treba ani neprijde divny nnekoncnici prerusovany cary... obraceny znacky

    vybavil se mi ted onehda nejaky snad britsky ministr v casech vrcholneho Covidu byl prej nejak nemocnej .. nejak mu pry nebylo dobre a ze se mu zhorsooval zrak... tak jel s rodinou 150 km kamsi... ze prej chhtel zkusit, jestli to zvladne.. a ze pokud ano, tak bude vedet, ze je to jeste dobry ... what? :D .. jakoze riskoval , ze zabije celou rodinu a mozna i dalsi lidi, aby zjistil, ze mu oci jeste slouzi dobre? :) a to snad ani nebyl senior.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    pritelkyne byla minulej tyden na poste, pred ni duchodcovskej par v pozehnanym veku, pan pry prakticky neslysel, nic moc nevidel a sel shrbenej az k zemi

    no a pred postou pan nasednul do auta jako ridic a jeli dal
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TOOMIX: ja jsem v tomhle obecne dost striktni. Za me by vlastnit ridicak melo mit mnohem prisnejsi podminky. Klidne bych nechaval vsechny ridice co deset let prezkouset a splnit jizdy a po 70 co 5 let a lekarske prohlidky delat ne u sveho lekare, ale statem urceneho nezavisleho.
    Tady se porad resi, kde se nadela vic a vic zpomalovacich pruhu, omezeni rychlosti, vyse pokut apod, ale neresi se principielne to, ze maji ridicak lidi, co proste ridit neumi nebo uz neumi.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DOCKINEZ: Proč by jsi proboha měl mít nárok na to, dívat se někomu přes jeho okna? Jestli ti dělá problém jízda v koloně, pak doporučuji některou z forem veřejné dopravy. Nikde není psáno, že kvůli tobě mají být všechna vozidla průhledná, aby se ti líp řídilo. Budeš se to holt muset naučit.
    A ne, není to žádná schválnost. Lidi si určitě nepořizují neprůhledná auta, aby zrovna tebe naštvali.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KELDA: Jistě, ale skrz kamion nebo dodávku nevidíš jaksi z podstaty věci. Zato tady je to zbytečná schválnost a sobectví. Prostě já to tak chci a na ty za mnou seru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam