• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX:
    GLOBETROTTER:

    Každopádně když se dívám na fotku auta po nehodě+ řidič přežil, tak bych nedal zlámanou grešli za to, že děti byly řádně připoutané a event v řádných sedačkách apod.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: chudinky děti, debil jede na červenou na přejezd.
    btw.proc se tohle vůbec uvádí, je to vlak, na přejezdu má absolutní přednost, je to chráněný přejezd, takže není snížená rychlost a povinnost houkat, kdyby měl 3 promile, co se na tom změnilo?
    "Provedená dechová zkouška u strojvedoucího byla s negativním výsledkem,“ uvedla Štětínská."
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    DANYSEK: Musela být, pokud by nebyla, jel by tam vlak 10km/h, a to by ke srazce prevdepodobne vubec nedoslo
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOOMIX: no jo... oblibena klasika "to stihnu". Signalizace v cinnosti zda se byla...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V Ostravě se na přejezdu srazil vlak s autem, zemřely dvě děti - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/nehoda-vlak-auto-srazka-prejezd.A230121_104307_ostrava-zpravy_zdo

    Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor a do auta narazil rychlík jedoucí z Olomouce do Ostravy.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SAMOUT: tak parkrat do roka nic neni, nestoji tam porad, ale x krat mesicne ano. Ja to jezdim nekolikrat tydne, takze je tam vidim pravidelne :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: ono v tomhle fakt zalezi hodne na tom, kdy presne tam jedes... aneb treba se trefis do pauzy na obed, stridani smen a tak.. :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: Zajimavy, zena je z Otrokovic, a ja tam policajty nikdy nevidel ani stat, natoz pak sbirat, ze tech 14 let, co jsme spolu :-). ALe dostanu se tam parkrat do roka. Kamos takle poslal papiry do susarny na vypadovce na Vizovice, jenze jet pod vlivem ve meste 90 v miste, kde je pravdepodobnost hlidky celkem vysoka, to chce fistrona...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TAX: ja jezdím fakt různě Otr-Zlin-Otr. Občas berou na majáky přes den kdekoliv. Pak často stojí v Otr za Kvitkovickou směrem na Zlin nebo za McDonaldem v Malenovicích...
    TAX
    TAX --- ---
    VYWERN: v kolik a kudy jezdis?? ja do Zlina prijizdim casto kolem/po pulnoci a od sjezdu z dalnice az na namesti prace byva batovka uplne vymetena, zadna hlidka tam nikdy neoxidovala.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: kdyz stavi ve meste v noci nebo vecer nebo v nedeli rano, tak davaji dychat automaticky vsem. Alespon u nas. Takze ja dychal uz snad 50x. Kuriozne mi nedavali dychnout, kdyz me jednou chytli na dalnici za prekroceni rychlosti.
    SPM
    SPM --- ---
    By mě zajímalo, čím ty příslušníky vábíte :-) Mě když už zastaví (což i to je velký štěstí, za posledních 6 při nájezdu 30kkm ročně mě zastavili 3x, z toho jednou při slavných uzávěrách okresu a podruhé jsem tomu šel trochu naproti), tak po mě nechtějí ani dýchnout. Když nad tím přemýšlím, tak jsem dýchal snad jednou v životě. A olizovat jsem už vůbec nic neolizoval :-)))
    JOHY
    JOHY --- ---
    JOHY: hodnotách, které jsou pak považovány za zanedbatelné
    JOHY
    JOHY --- ---
    HARDCABB: napřed mi dali drogový test. A v něm se ukázaly substance. V krvi vyšly při těch nízkých hodnotách.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    JOHY: co znamena rezidua substancí, kdyz byl alkohol nula? nejaky papirky co fizlove davaj?
    JOHY
    JOHY --- ---
    Dneska mi po 4 měsících (polovině trestu) vrátili řidičák. Za rezidua substancí po party (alkohol byl nula).
    Neni to nic k chlubení, pro příště vím. A jen připomínám: pokud jste na party do rána něco užili, řiďte až ten další den (po druhém vyspání).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: no díky za doplění, mě je fakt jedno jestli je někomu se zkratem 19 nebo 96
    TAX
    TAX --- ---
    ADAMIRA: takovych co absolutne netusi, co se kolem nich deje, je na silnicich hodne. a do duchodu maji jeste strasne daleko.
    SPM: jak jsem napsal, zrcadlova folie nemusi byt tak tmava, aby splnila ucel, ktery potrebuju. takze bude skrz vuz i lepe videt. ale jestli je skrz muj vuz videt je mi uprimne sumak. ale mame tady ted mezi nama hodne automobilistu z UA a jinych zemi, kde plati jine zvyklosti. supertmave folie i na prednich dverich jsou zcela bezne.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Nabízí se otázka, jestli by ten doktor za to razítko také neměl mít nějakou zodpovědnost... Jako já chápu, že ten zdravotní stav se může změnit i rychle, ale v situaci, kdy takový řidiči jsou v tom stavu už několik let a stejně to razítko dostanou, protože proč ne, tak je celý ten systém zdravotních kontrol jaksi úplně na nic.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Je vidět, že co se týče zatmavených skel, má to každej jinak. Mě to u ostatních, při popojíždění v kolonách nijak nevadí, vidím před ně dost i bez průhledu skrz jejich auto.
    No a účel, zatmavených skel?
    Kromě už zmiňovaného komfortu pro děti na zadních sedadlech, a ochrany před čórkama, je taky fajn určitej pocit soukromí, např. před věčně nalepenejma spěchačema na okrskách. Večer mi nalepený, spěchající auto tolik nesvítí do interiéru, ve dne mi tam alespoň nevidí, když už se lepí.
    Krom toho v autě často spím a to je pak k nezaplacení.

    DOCKINEZ: Špatně seřízený potkávačky mi vaděj taky. To už docela ohrožuje. A tady ty tmavý skla zrovna dost pomáhaj :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam