Docela mě poslední dobou vytáčejí ty blikači. Minulý týden, když jsem dojížděl za tmy domů s mým městským pekáčem, tak jsem na poslední fázi okresky potkal 3 auta. Z toho první dvě se obtěžovaly zhasnout dálkovky ve chvíli, kdy jsem měl už vypálenou sítnici a ten třetí debil měl tlumený a ty dálkovky do mě napral až když jsem jel proti němu. Auto se seřízenýma světlama z technický před rokem, na který se vůbec nesahalo. No nic, dneska ráno jsem vezl vlek na technickou. Brzo ráno, za tmy... a jiným autem. Sotva jsem vyjel z obce, tak to domě napálil dálkovkama autobusák. Během těch 15 kilometrů jsem to takhle dostal asi ještě 5x. Tak mi to nedalo a jak jsem teď ještě seděl v kanclu a začalo se stmívat, tak jsem šel auto postavit ke zdi podle kontroly ze servisního manuálu. Přece nechci být za debila, co ostatní oslňuje. Nicméně ty světla svítí přesně v tom předepsanym sklonu, jak píše manuál.
To vážně ti pitomci dneska blikají za tmy na úplně každé auto ve tmě, co nemá ty světla zakalené do úplné mlhy? Podotýkám, že obě auta mají obyčejná světla na halogenové žárovky, žádné moderní bi/LED/whatever s maskováním a v obou jsou homologované žárovky od Osramu.