• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: Ale ty pleteš dohromady 2 věci, kamiony který se X kilometrů předjížděj a ucpávaj tak dálnici a tvojí jízdu, se kterou si myslím nikdo nemá problém
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RALI: Zajímavý, jak si vždycky všichni myslí, že kolem nich jsou samá neohleduplná hovada.

    Když jedeš 110 tak jsou prasata kamióny, spěchači a určitě i dědové co jezdí 90 jako kamióny
    Jakmile jedeš 130 jsou prasata kamióny a zdržovači ve 110
    Jakmile jedeš 150, jsou prasata všichni pomalejší kdo tě blokují
    A když se zeptáš kamioňáka, tak se o řidičích osobáků asi dozvíš strašné věci.

    Sranda jak to tak funguje.
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: a nic, ty si začal s tím že budu bulet v sanitce, že stojím v kolone kvůli předjíždění kamionu. Nepředstavuju si to nijak, ač jezdím 110, a to jen kvůli spotřebě, předjíždět se snažím co nejrychleji, 130, 140, jak je potřeba, abych co nejmíň překážel a pak se zařadim zpet a jedu dál 110. Naopak rychlost bych klidně udělal neomezenou, alespoň nikdo nebude předpokládat 130 u aut jedoucích v levým. Celá moje reakce byla o znechucení z kňouráním lidí, že se musejí semtam někomu přizpůsobit a zpomalit a přitom je spousta pomalejších, co se musí přizpůsobit jim. Zákon je zákon..

    SPM: Jooo, kamionaci jsou mnohdy bezohlední a dělaj neuvěřitelný prasárny. To že jsou dementi i ti předjíždění a zrychli jim, ačkoliv předtím jeli o dost pomalejc jim na prestiži taky moc nepřidá. Ale vybrzdovat kamion, to už je na léčebnu.

    Jo, a jet za kamionem 7 km, pac mu nejde předjet mě taky sere. Obvykle jim to trvá podstatně kratší dobu, což mi zas tak moc žíly netrhá.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FORTRESS: Ten stodesitkar ale dela uplne totez, akorat o chlup min pomalu (o to dyl otravuje v levym pruhu).
    RANO
    RANO --- ---
    SPM: jsem měl za to, že rychlost kamionů jim zaznamenává průběžně takový ten štítkový systém co teď nevím jak se jmenuje, anebo ne? a že je tam nějaká tolerance, kdy si většina řidičů nastaví tempomat 85-88 a maximálně jim to někde v klesání o trochu ujede. nicméně že si nepřekračování hlídají ne kvůli měření rychlosti v real time, ale kontrolám tohohle.
    s tím předjížděním, ono je trochu pruda jet třeba dvě hodiny za někým, kdo jede o ty 2 km/h pomalej, no .)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: To byl jinak sám dost vzácnej úkaz o sobě, kamiony co jedou 80 :-) Protože 80 z nich nejezdí vůbec nikdo. Jediná výjimka jsou cisterny, co mají vzadu obrovskej nápis ADR, GPS Controlled - asi aby na ně "kolegové" netroubili. Což je jinak celkově další vtipnost, že musí předjíždět, aby jeli o 1km/h víc než ten druhý, ale prakticky všichni jedou o ~10km/h víc, než kolik vůbec v ČR smí (většinou je to něco okolo 89, rekordmana, kterého jsem potkal, jel 97).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nejlepší bylo, když jsem jednou jela po D1 kousek od Prahy, kouknu do zpětnýho zrcátka a tam kamion jedoucí 79 km/h v pravým, kamion jedoucí 80 km/h v prostředním, a kamion jedoucí 81 km/h v levým pruhu.

    Ale bylo to fajn, dalších asi pět kilometrů jsem měla dálnici úplně sama pro sebe, než přijel první stopadesátkař :-)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Za mě celkem stodesítkař v pohodě (často veterán, elektromobil nebo malé auto), co mě ale vytáčí jsou předjíždějící se kamiony které zaseknou na dlouho levý pruh a než se tam auta přerovnají podle svojí rychlosti tak už je tam další kamion.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    k těm pravidlům na dálnicích mě onehdá pobavilo jedno zdejší id, které vyprávělo následující:
    jedu po dálnici, 160 km/h, nalepenej někomu na prdel ho nervózně problikávám, aby už konečně vypadnul
    za mnou blikačky, policajti, na sjezdu kontrola
    pane řidiči, zdali pak víte, co jste provedl
    nevím
    nemáte dálniční známku, tak to máte za pětikilo a nashledanou

    funfact je, že tu známku neměl už kolem roku
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: tak svátečně :)



    SAMOUT: heleď, mě to taky sere, protože je musím předjíždět, bejt to na mě tak je minimum 125 km/h at je to plynulejší, ale prostě chápu že ne každej člověk takhle jezdí a taky chápu že ne každý auto takhle jezdí

    To je další věc u nás lidi hlavně neumí předjíždět - tzn jedu v levym, předemnou je auto, zařadim se do pravýho, předjedu a jdu zase do pravýho.

    Pak tu máš závodníky v jedničkovejch oktávkách, který podřadí, vylítne jim z vejfuku totální peklo a za zvuků kombajnu předjedou jedno auto, ale proč by se srali se zajížděním do pravýho žejo, ještě daj to druhý a třetí auto a všichni se poserte.
    GORG
    GORG --- ---
    SAMOUT: no to samy stodesitkar, pokud mu tam budou prekazet kamiony, a musi je objizdet, anebo zpomalit na jejich tempo. je to peklo :)

    pokud chce predjizdet svym tempem, tak mu nezbyva nez zpomalit na rychlost kamionu a pockat, az bude cistej vitr vlevo, a predjet si ho svou stodesitkou..

    reciprocne to imho plati pro ty co chtej jet rychlejs.. tak holt at jedou celou dobu vlevo, nebo akceptujou, ze taky budou muset na chvili zpomalit.

    vas spis sere, ze se tomuu takhle casto nedeje. samozrejme extrem motoristickeho nesvaruu je predjizdeni kamionu kamionem.. nebo treba obavani levoproudari
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: no při tom debilnim fotbalovym mistrovství, kterym zajebali celou Prahu, ty odtahovky byly aktivní dost :-)
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: Ono taky dost záleží v čem jedeš... V dodávce s krátkejma kvaltama je člověk za těch 110 rád; 160 by sice asi jela, ale ne každý den chce člověk jezdit s motorem v omezovači a špuntama v uších :-)

    RALI: mě by to jejich předjíždění ani tak nesralo kvůli tomu, že za nima jedu pomalejš. Ale někteří to za a) doopravdy přehánějí - rekord zatím byl, že jsem za nima jel 7km... a to se ještě nepředjeli a já se musel v té koloně řadit do toho štrůdlu zpátky, abych sjel, protože mě ani ve snu nenapadlo, že za 7km se mi je nepodaří předjet. A za b) mě nesmírně serou tím, jak jím vůbec nedělá problém to do toho pruhu střihnout těsně před auto, co jede 130. Kolikrát jsem za nima brzdil tak, že jsem byl rád, že jsem to auto udržel na silnici. Pak se ještě můžou divit, že je někdo vybrzdí, když sami dělají to samé...

    HARDCABB: a teď si představ to jet 80 s vlekem :-) To si pak člověk v těch 110 představuje, že úplně lítá :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANYSEK: na našich dálnicích lze vidět ledasco, nad čím člověk nevěřícně kroutí hlavou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ATOMIKS: cest vyjimkam... ale na to, ze pri prejizdeni z pruhu do pruhu nesmis ani omezit se vseobecne tuze rado zapomina... borec to tam proste soupne s tim, ze ty si prece zabrzdis, ze? (takze te omezi).
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SAMOUT: kecy, prdy, beďary. praví téměř ryzí stodesítkář .o)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Zasadni problem stodesitkaru tkvi v tom, ze a) se kvuli nim blbe jede v lpravym pruhu i kdyz tam nejsou zadny kamiony, a hlavne b) ze jedou onech 110 i kdyz predjizdeji zmineny kamion, tedy v levym pruhu, a naprosto nechapou, ze by meli zrychlit. O tom, ze namnoze pri prejezdu do levyho pruhu ignorujou blinkry a zpetny zrcatka, ani nemluvim.
    GORG
    GORG --- ---
    no kdyz by ale predjizdel kamion, tak by mel v tom levym zrychlit na tu maximalni behem predjizdeni....
    chapu ze se to tak asi casto nedeje

    ja to tak aspon delam.. pri predjizdeni se snazim jet maximalni rychlosti.. a jinak jeduu vvetsinou max 110/120. na tomhle aute by to skutecne vic zralo palivo.
    byly casy, kdy jsem jezdil 140.. ale kdyz jsem musel rychle zastavit ze 140 na nuluu, protoze se tam nahle odkryl vyhled na kolonu, tak uz radeji davavm vic pianko.

    kdyz jsem jel v Nemecku, tak jsem se pred predjizdenim jeste koukal, jestli v tom levym neni vubec zadny auto ani v dalce, protoze tam jezdily auta i tech 250.. ja se plazil jen tech 140 :)) .. ale ten samy princip.. neomezit ty, co se toho plynu neboji.. ale nenutte me jet 250 vv pravym no ,)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: whataboutismus, kolony způsobuje obojí...a?

    Dobře a jak by sis to představoval? Snížit rychlost na 110? A pokud pak pojedeš 110 v levym tak pak neomezíš někoho kdo jel 90 a chce předjet kamion (a tak dále)?

    To je obecně řehole předjíždění na dálnici, vždycky může jet v pravym někdo rychleji a TY se tomu musíš přizpůsobit.
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: až tam ta koloma bude protože to ve 150 někdo neukociroval, budu podstatně šťastnější😄 jak? Třeba tím, že musím v pravý zpomalit za kamionem, protože levým si někdo klido jede 130 a nechci ho omezit svým předjížděním. Mluvím ve velkých nadsazkach, ale přijde mi, že je vše uzpůsobeno rychlejsim. Na závodech to chápu, ses pomalej, zmiz z cesty, ale silnice snad nejsou úplně zamýšlený jako závodní okruh.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HARDCABB: tak to pak jo, já těch 110 někdy chápu, některem lidem je ta rychlost příjemná a navíc je to dost na spotřebu

    Ale ubíjející to je o tom žádná

    SPM: to fakt nemusíš mít strach, z modrejch už se skoro neodtahuje - dneska si můžeš klidně zaparkovat lokomotivu na prvním nádvoří pražskýho hradu
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    "Prazdna dalnice" je v nasich koncinach dobrej oxymoron.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam