ADAMIRA: v okrese Nymburk obchod je, problém je, že v určitejch částech se do toho obchodu nejde moc dostat, aniž bys někde čáru okresu překročil Autem nějakou hodně velkou oklikou přes blbý cesty možná (40km do krámu), veřejnou dopravou úplně bez šance.
Infrastrukturu - tak stejně jako všichni ostatní používají ostatní infrastrukturu, co jedou skrz. Konec konců taky se na to platí spotřební daně z PHM a podobně.
Koukal jsem se do naší vyhlášky. Rekreační objekt platí sazbu stejnou jako jedna osoba. Tedy já jenom za naši domácnost platím 2x tolik, lidi s fakanama ještě víc.
No, mě ta spediční auta vozí auta do lesa za barákem :-) Každopádně je to veřejnej prostor, není tvůj soukromej... jak jsem psal, já si vybral místo k žití tak, abych to auto měl kde parkovat.
Souvisí to s tím tak, že Praha je prostě trochu větší vesnice, přejet ji autem je i ve špičce rychlejší než jakoukoliv formou MHD a těch lidí tam prostě není až tolik. Kdyby každá vesnice téhle velikosti zakazovala průjezd a vjezd, tak se tím autem opravdu nikam dojet nedá. Proti tomu v těch velkých městech chápu poněkud více, proč by tolik aut nemělo jezdit dovnitř (a taky se ty velká města dají obvykle objet :-) ). Že tě serou zlaté hummery chápu, ty ať se klidně řeší.