SPM: "- point je v tom, že těch lidí v okolí bylo násobně míň, když nemohli přijet ti cizí. Tedy že reálně to okolí okupuje násobně víc lidí, než kolik tu bydlí. Takže já za kilo u rodiny vysolim kilo za parkovný, ale měšťáci tu obhází celej les autama zadarmo a to problém není :-)"
znova se ptám, vy tam nemáte starostu? vy tam nemáte samosprávu? Pokud jsou pro Vás parkující chataři problém (neznám jedinýho chataře kterej by parkoval mimo svůj pozemek - ale ok, asi takový jsou) zaveďte parkovný - se slevou pro residenty (jenom bacha, značná část chatařů už tam třeba dávno má trvalý bydliště ;) ) a je to. Jinak já v Praze to parkovný platim taky (malý, to souhlasim) a jen tak mimochodem mám zdarma asi dvacetinu prahy, takže jakmile vyjedu mimo prahu 2 (za rodinou, do obchodu etc.) tak platím naprosto stejný peníze jako ty.
Vadí Vám auta v lese? Zakažte/omezte tam vjezd. A znova, já mám u svýho bydliště asi tak bžilionkrát větší turistickej cirkus než ty u baráku, celoročně - nonstop
"- opatření kdy nešlo přejet hranici okresu. Bydlím akorát u hranice, dostat se do krámu s potravinama, aniž bych přes ni přejel, prakticky nešlo. Výjimku jsme nedostali. A narozdíl od měšťáků, co strádali tím, že nemohli do lesa, o nás ani nepsali :-)"
Jako vážně ti mám věřit že v okrese Nymburk není obchod? rly? :D
"- dotuje čím? Když hodina parkovnýho stojí 30-80Kč, tak jestli to ještě dotují, tak je asi něco blbě. O dotacích se lze bavit tak možná u těch P+R, kterých je stejně ale žalostně málo (zastupitelstvo se vždycky vesele vyfotí u parkinghausu s tím jak udělali 900 nových míst... že je to na stejném místě, kde jich předtím bylo 250, takže ta bilence je nižší neřeknou... a že to staví za peníze, které lze taky velice těžko ospravedlnit...)"
ty v Praze využíváš jenom parkoviště? píšu "infrastrukturu"
"- popelnice na rekreační objekt je typicky levnější, než u obyvatel, kde se to platí na hlavu. Navíc když to nevyhodí ve své obci, ale zrovna někde po cestě kde ty konťáky jsou u hlavní (můj případ), tak neplatí vůbec nic. Odpad generuju v práci, házím do kontejneru v práci, za odvoz můj zaměstnavatel normálně platí. Platí i za ten tříděný..."
za odvoz popelnice platí všichni stejně, dokonce u nás je to na kupony, chceš vyvézt, dáš popelnici před barák a pověsíš na ní kupon - kupon stojí pro všechny stejně - nikdo pak nemůže říct ani Ň! (ale to u Vás neprojde, protože v tu chvíli byste začli platit mnohem víc za odpoad a kouzelný tlačítko "pražáci nám sem vozej bordej" by zmizelo ;)
"jo, budu v přírodě, ve který furt huláká nějakej měšťák, to se vyplatí :-) navíc když jsem si primárně vybral místo, kde můžu svoje auto nechat. Měl jsem ho jebnout na veřejnou ulici v Praze a řvát na magistrát že tady bydlím, tak ať se postará, ať mám kde parkovat :-)"
- to musí bejt peklo v tom Kersku, v okolí jsem strávíl nějaký to léto a fakt jsem nikdy na tohle nenarazil, na nic co by bylo víc než normální provoz, ale nic extra - chceš vědět co je hulákání a bordel? Přijd ke mě ve 3 ráno před barák, povímě si :D (ano pokud bydlíš někde kde se to lidem líbí, lidi tam budou jezdit)
- já neřvu na magistrát at mi dá parkovací místo ale ok, tak si představ situaci, kdy nemáte ve vesnici vlastní pozemky, ale všichni musíte parkovat na ulici před baríkem a každej dem tam nějaká spediční firma naveze 200 aut a všechna místa zablokuje - předpokládám že by ti to nevadilo, že?
SPM: ale tak nemusí se jednat o komplet prahu, můžou to být nějaký části v užším centru a centru za který budu platit i já
SPM: jak s tímhle souvisí velikost města? Pokud dejme tomu nechci aby jezdili hummery z bordelů po zlatý uličce musím počkat až bude mít praha nějakou určitou velikost
všechny ty náklady který ty v praze s parkováním máš maj pražáci taky a mnohem vyšší protože jsou tam častěji (kolik lidí si myslíš že jezdí autem v rámci svý městský části?)
CAIDEL: je to prostě obyčejná fyzyka, prostoru ubývá a aut přibývá a není to jenom otázka aut jako takových, jak jsem psal, ta představa že lidi na vesnicích budou žít ve sterilních kumunách kde se bude jenom bydlet a chodit do lesa a všechno ostatní negativum se outsourcuje do Prahy, protože pražáci nejsou tak....ezo nebo co a ten bordel zvládnou