• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: paragraf X - odstavec X "když potřebujete něco vyhodit na chodníku a pak se nejde jen tak zařadit tak můžete jet po tom chodníku dál" - ?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMIRA: Jako myslíš co?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    A nebo třeba jen demonstroval proti pomalé chůzi po Praze. Já bych byl pro, aby minimální rychlost chůze po chodníku byla 6 km/h.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: A? To je přesně jakej zákon/vyhláška kterej mu dává tuhle vyjímku?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Pokud si to zkracoval dopředu po chodníku, tak je to hovado. Ale třeba tam něco vyhazoval a potřeboval chvíli stát na chodníku a jen se teď neměl šanci zařadit. Já bych si to na takto plném chodníku nedovolil, raději bych to vedl.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: mu jenom závidíš tu motorku komunisto! :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: Kdyby jel na elektrokole několikanásobnou rychlostí nebo na elektrokoloběžce rovněž několikanásobnou rychlostí, tak je to OK?

btw.presně na druhé straně dnes v podvečer chlap na elektrokoloběžce jel poctivě ve vozovce a ne na chodníku, ale na přechodu malém sejmul pár chodců a ještě jim hlasitě nadával.
    RANO
    RANO --- ---
    ZVIRATKO: Zrovna tohle se mi jako cyklistovi děje docela často přesně naopak, tak několikrát do týdne, typicky v protisměru zaparkovaná dodávka zásobování, ale řidič mi to tam pošle, protože "se nějak vejdeme". Nedávno jsem zabrzdil na místě, auto mě skoro vzalo zrcátkem, tak klepu na čelo a řidič to najednou zaflekoval a začal vytahovat tonfu. :))
    (gratuluju k hejtu na cyklisty)

No když už sem píšu tak něco konstruktivního, se mi taky občas děje, že přibrzdím před přechodem (ne, vůbec ne prudce, a u docela jasně gestikulujících lidí) a auto za mnou to projede, tak jen že je dobrý to nedělat. Bych fakt nečekal, že to někoho napadne, ale fakt že jo a docela často.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: Kolem Florence to neresili, pac vikend a slaby provoz. Tady to vychazi do svatku a uz budou prazdniny, hadam ze to bude asi podobne.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Omlouvám se za OT, ale když bývá plánovaná výluka metra,.je vyhrazen bus pruh na magistrále (jako bylo po povodních)? Jde mi o příští týden o NAD mezi Povstáním a Hlavákem.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Včera jdu domů naší ulicí, kde je jednosměrka a v nepovoleném směru jede cyklistka. Proti ní auto. Kdo myslíš, že brzdil? :-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Dneska rano jedu do prace takovou uzsi obousmerkou. V protismeru parkujou sem tam auta a casto se tam s nekym vyhybam. Proti jede cyklista, cekam jestli pred tema autama zastavi nebo budu muset brzdit. No co myslite. Tak jsem jsem v pohode zastavil a kdyz se blizil tak kroutim hlavou a klepu si na celo, treba mu to dojde. Dostal jsem fakace a neco jeste rval. Priste nebrzdim...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DURDIN: Skoro všude jsou fialové zóny pro neresidenty
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    GLOBETROTTER: Když mi to přišlo, tak jsem tam udiveně volal a paní mi řekla tohle. Ale je možný že si vsechny městské části rozhodly, že svátek není neděle 🤷
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    STRACENA: Svátek bohužel není jako víkend IMHO v celé Praze. Je to na palici
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DURDIN: To prý záleží na městské části, jak to má dvojka nevím. Ale v Dejvicích jsem si zajel na snídani v domnění že svátek je jak neděle a hned mi přišlo pětikilo.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ADAMIRA: Jo, pak si to uz pamatuje, jen to prvotni nastaveni je ponekud pres ruku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANT_39: Jj taky mi to nějak ze začátku neslo, není to zrovna přehledný na druhou stranu mi tam zůstala uložena spz a druh platby (jedu to přes Apple Pay) takže teď uz je to fakt na 10-15 vteřin, jak píšeš chce se to do toho dostat.

A mas mám pocit 15 min než to auto přijede na kontrolu
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ADAMIRA: Akorat doporucuju si to nasucho zkusit predem, provazani s platebni kartou bylo tehdy nejaky zahadny, ze mi chvili trvalo, nez jsem to dal dokupy, a uplne to nechces delat ve chvili, kdy ti tikaj tri minuty povolenyho stani nebo kolik. Jinak mapy.cz jsou na tohle genialni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam