• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LIQUID_SOUND: Simtě, technologie jsou přece k ničemu, stejně každej umře :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FRIZER: "Pod spodní hranou očí". Asi jsi to myslel jinak než jsi to napsal, že :-)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SPM: i ne drahy auta uz dneska prasklou zarovku signalizujou na palubce
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: a opěradlo položit úplně dozadu a volant držet nataženou jednou rukou v pozici 12, tak zvaně na Vin Diesla :-) Když je to v televizi, tak to tak musí být správně :-)

LIQUID_SOUND: Asi se to nejspíš blbě postihuje. Jednak v těch předpisech je něco o nouzovym dojetí, pokud svítí ty světla přilehlý ke středu silnice. A druhá věc je, že ikdyž si před jízdou řádně zkontroluješ auto, tak že to praskne během ní si nemáš moc šanci všimnout. Takže když je někdo oprsklý a bude tvrdit, že to předtím svítilo, tak je těžké najít důkaz že ne... (ikdyž teda znám člověka, co za to dostal pokutu u zaparkovanýho auta na benzince, kam ho hlídka sledovala, ve chvíli, kdy se k tomu autu vracel s tou žárovkou koupenou v shopu v ruce. To se stát mně, tak asi teď bručím za urážku veřejného činitele).
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Napočítal jsem dvacetsedm aut s alespoň jednim nesvítícim světlem na cestě z Vrchlabí do Prahy. Jel jsem sám, tak jsem se nudil. Ty fízlové na to fakt úplně mrdaj.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRIZER: Já zas nechápu, co je ve městě špatně na malých autech a proč nelze děti z kroužků vyzvednout v A180 (ze kterýho by dotyčná navíc i skvěle viděla) a vše je třeba obrážet v XC90 apod.

Ale to je fuk, nemusím rozumět všemu.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Posledni tyden me zaujal opet dlouhodoby fenomen. Dokaze mi nekdo racionalne vysvetlit, proc polovina ridicek ma sedacku tak dole ze ma vrsek volantu pod spodni hranou oci?! Dyt musi videt uplne h...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: a ty snad ne? ;-) Ono na tom "vstupnim" prispevku neco pravdy proste je... soubor technologii, co nam dnesni auta davaji plus nekterych formalnich pravidel proste vytvari falesny pocit, ze pri nejakych manevrech se nic stat nemuze a tak nejak vubec jim staci, kdyz dodrzuji jen pravidla, co se selektivne hodi a ty dalsi boharovne ignoruji. A podle toho se bohuzel nekteri jedinci za volantem chovaji.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: A to tady někdo obhajuje? Neobhajuje - nebo jsem si teda nevšiml. Spíš sis až právě teď přinesl své oblíbené téma...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: i v nasich pravidlech mas, ze pri prejizdeni z pruhu do pruhu nesmis ohrozit ani omezit... to plati jak smerem vlevo, ale take vpravo... a i kdyz te nejaky debil predjizdi zprava, furt ti to nedava pravo mu to tam bez rozmyslu soupnout... aneb to se dostavame k tematu "skolicu", co maji potrebu druhe nejak vychovavat za jizdy.... ale tihle tupci sami bezpecnost snizuji.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Předjíždění, předjíždění, WHATABOUT TŘICÍTKA. Súvis?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: u nas ti mrtvi ale jsou taky... a dilem i diky tomu, ze prece mam asistenty, co to kdyztak v pripade prusvihu zachrani... problem regulace neni jeji existence/absence obecne - ale zpusob, jakym se pouziva. Zrovna treba s tricitkama se zaclo stylem "at to zpomalime na padesat". Casto na mesmyslnych mistech. Stejne tak cedule obci protazene daleko do poli. Idealne aby se to dalo dobre u ty cedule merit.

Zrovna ted jsem v Rakousku a tricitky mas tam, kde to smysl dava... pres nektery maly dediny naopak provalis i sedesat. A hlavne je to citelny a zadny pasti... v Nemecku podobna zkusenost. Aneb je to i o zpusobu uziti te regulace... jaky ma z pohledu bezpecnosti provozu vymyslet pasti/chytaky, kde jedinym prinosem je snadno inkasovana pokuta? ;-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: Plus mínus nějaký ty mrtví, ale to se MNĚ stát nemůže, to je problém NPC.
    TAX
    TAX --- ---
    PISKVOR: v zemich, kde se jezdi temer bez pravidel jsou prave vsichni zvykli davat poradne bacha a kupodivu provoz funguje i tam.
    TAX
    TAX --- ---
    ARAON: mysku urcite ne, pruh pro passing lane pokracoval dal a levy pruh se do ni vnoroval. ja nevim jestli musel treba pribrzdit, kdyz videl, ze se ritim (ale spis z leknuti nez z nutnosti), ale urcite jsem jej nijak neomezil ani neohrozil. pujcovne jsem odepsal, ze byl asi precitlively, ze jezdim bezpecne desitky let a bylo to vyreseno.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: Nejspíš taky: všichni řidiči mají povinnost se řízení věnovat, "ale voni ať dávají pozor za mě" nefunguje pro nikoho.
    ARAON
    ARAON --- ---
    TAX: Tak pokud jsi neprekrocil predepsanou rychlost, poctive blikal a nehodil jsi mu tam mysku, tak je to nejaky debil. Jinak shrnuti zde:
    Passing lanes | Drive
    https://drive.govt.nz/restricted-licence/skills/higher-speed-driving/using-passing-lanes/
    TAX
    TAX --- ---
    GLOBETROTTER: na Zelandu jsem vyuzil "passing lane" na predjeti vlackaru, co se spokojene vlekli jak sopel a passing lane nikdo z nich nehodlal vyuzit. a tomu uplne v cele vlacku se to asi nejak nelibilo a ten blbecek me pujcovne naprasil, ze jsem provadel "dangerous driving". :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    jinak teda to že někdo začne předjíždět kolonu v týhle situaci je samo o sobě slušně full retard, ale ve chvíli kdy JÁ vybočuju ze svýho pruhu tak je na mě, abych se podíval zda je tam volno, nenapadlo by mě že to někdo bere jinak...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: aha, takže ne první v koloně ale druhej... :)

ale ok dejme tomu - i tak.... wtf???? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam