• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    ADAMIRA: Paměť na nastavení sedačky je ještě stále hooodně příplatková výbava, standard jsou akorát páky bez elektriky..

SITH: Souběžná jízda existuje jen v obci anebo při koloně. V jiných případech (osamělý střelec v prostředním) na dálnici je to předjíždění vpravo a přestupek. A ano, dělám to taky. Ještě před pár lety jsem přejížděl do úplně levého a pak zpátky, ale už na to seru. Pamatuju ještě, že jsem dělával to, že jsem jel za takovým expertem v prostředním pruhu, bliknul na něj a pak ho přes levý předjel do pravého, semtam (malé procento) se toho někdo chytil a přejel do pravého taky..

SPM: Hodně často jsem jezdil po dvou takových úsecích během jedné cesty - D1 od Prahy na Brno je 3pruhová prvních 25 kilometrů a pak je ještě 13 kilometrů na Moravě (D1 exit 298 až 311), polští řidiči included. Zážitků jsem měl dost na každém z nich..

GLOBETROTTER: Já nevytruboval, ale jednou jsem takhle těch 13 kilometrů na Moravě blikal v prostředním pruhu na polskou značku před sebou. Taky to nepochopil..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAAJAA: tím jsem samozřejmě nechtěl říct že to tak mají všude

Já to spíš nechápu u těch novějších aut, žil jsem v přesvědčení (nechám se opravit jestli tomu tak není) že od určitý doby je v autech standard, že si můžeš uložit nastavení třeba 5 uživatelů a když si sedneš do auta tak jenom přepneš na sebe a auto se přizpůsobí.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    Já si sedačku nastavuju pokaždé (celkem dopředu, ale jen jelikož mám kratší nohy než manžel - ruce mám jen mírně pokrčené), ale rozhodně ne do lehu, já naopak lehací nastavení sedaček pozoruju u mužů cca 50+ a nechápu jak něco z toho auta vidí.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    TAX: Spis jsou vycukani aby jim prosli studenti, protoze komisari jsou idioti a vyhazuji za cokoliv...nadseny student seslapne plyn, bude mit 55 a co potom. Ja teda jezdil na takova mista a takove casy po Praze, ze tech 50 se dalo stejne malokdy. Navic nejsi vyjezdeny a nemas odhad brzdne drahy....po me treba ucitel chtel, aby pred zastavenim vzdycky sel z trojky na dvojku, pak na jednicku a pak pripadne neutral...coz je neuskutecnitelne pro nekoho kdo v tom sedi po seste za dva mesice treba.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    ADAMIRA: Asi muze byt....trochu jsem pobrouzdal a ocividne je to problem ktery znaji vsude....hlavni duvody co lide udavaji jsou...obuv, nevedi jak nastavit sedacku, je to blize k zrcatku kvuli rtence, maji dojem ze pusobi vetsi silou na volant a tudiz lepe ridi, strach a krecovite drzeni. Zajimave ze v diskuzich na toto tema se vyjadruji v podstate jen muzi...zeny vubec....asi to zustane zahadou.
    TAX
    TAX --- ---
    FRIZER: prijde mi, ze se 30 kmh plazi uplne vsechny autoskoly. nemuze to preci porad byt prvni jizda. nebo je to strach instruktoru poskodit si vuz?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FRIZER: 1 auto v rodině, manžel je o půl metru vyšší a žádný bruseli je nebudou terorizvat příakazama o nastavení sedaček a zpětnejch zrcátek

FRIZER
    FRIZER --- ---
    TAX: Zalezi na koho narazis ..ja treba ani jednou nebyl na dalnici a na jizni spojce na 80 jednou...jinak jsme jezdily Pankrac, Podoli, Michle a tam toho v ulickach moc nevymyslis....pak komisari vymyslej vypicenosti typu semafor u vrsovickeho nadrazi a jestli jsi z jejich pohledu dostatecne hnul krkem kdyz se divas do zrcatek...V podstate se pak asi kazdy vyjezdi sam, bud se zkusenym spolujezdcem, nebo se smrti v ocich
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    TAX: Me teda vsichni ucili jezdit (ve meste) kolem povoleneho maxima. Tricitka dava smysl mozna na prvnich par jizdach, kdyz je clovek rad, ze je rad, ne?
    TAX
    TAX --- ---
    JOPS: moc ridicek hlavne sedi strasne blizko volantu. ruce zlomene ve velmi ostrem uhlu, volant kousek od hrudi. to jim k tomu v autoskole nic nereknou?

a kdyz uz zminuju autoskolu, chape nekdo proc autoskoly uci lidi jezdit 20-30 kmh? muj instruktor byl mozna punkac, ale fakt nevim, co si ti nestastnici vyskoleni na 30 kmh pocnou v provozu sami za volantem.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    JOPS: To je jeste horsi...
    JOPS
    JOPS --- ---
    FRIZER: mne spis prijde, ze spousta ridicek kouka tou dirou mezi horni hranou volantu a palubkou.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    FRIZER: Takže blbě napsal. Vršek volantu pod spodní hranou očí máme asi všichni a je to tak správně :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FRIZER: No ale napsal jsi to přesně naopak :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: jako třeba?
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    GLOBETROTTER: Nevim, proste maj vrsek volantu nad rypakem...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LIQUID_SOUND: Simtě, technologie jsou přece k ničemu, stejně každej umře :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FRIZER: "Pod spodní hranou očí". Asi jsi to myslel jinak než jsi to napsal, že :-)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SPM: i ne drahy auta uz dneska prasklou zarovku signalizujou na palubce
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: a opěradlo položit úplně dozadu a volant držet nataženou jednou rukou v pozici 12, tak zvaně na Vin Diesla :-) Když je to v televizi, tak to tak musí být správně :-)

LIQUID_SOUND: Asi se to nejspíš blbě postihuje. Jednak v těch předpisech je něco o nouzovym dojetí, pokud svítí ty světla přilehlý ke středu silnice. A druhá věc je, že ikdyž si před jízdou řádně zkontroluješ auto, tak že to praskne během ní si nemáš moc šanci všimnout. Takže když je někdo oprsklý a bude tvrdit, že to předtím svítilo, tak je těžké najít důkaz že ne... (ikdyž teda znám člověka, co za to dostal pokutu u zaparkovanýho auta na benzince, kam ho hlídka sledovala, ve chvíli, kdy se k tomu autu vracel s tou žárovkou koupenou v shopu v ruce. To se stát mně, tak asi teď bručím za urážku veřejného činitele).
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Napočítal jsem dvacetsedm aut s alespoň jednim nesvítícim světlem na cestě z Vrchlabí do Prahy. Jel jsem sám, tak jsem se nudil. Ty fízlové na to fakt úplně mrdaj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam