• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Kdybych jel v pravém a bez změny pruhů podjel stovkaře v prostředním a policajti mě zastavili a zeptali se zdá jsem ochotný zaplatit, tak bych jim řekl že jsem, pokud mi do večera pošlou sken alespoň pěti pokut za neoprávněnou jízdu v nesprávném pruhu. Btw.nezapomenu, jak jsem někde mezi Brnem a Jihlavou asi 5 km troubil na krávu, co jela permanentně v levém (a pravý byl volný), až pak jsem jí podjel. A taky bych řekl že zaplatím až zaplatí ona.
    Radši bych to hnal do správního a pak možná k ombudsmanovi za diskriminaci.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCKINEZ: pokud je odstavný pruh a hlídáš si to auto vlevo, tak uhneš do odstavného.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Pokud v tom prostředním není vláček stovkařů, ale jen ten jeden debil, tak to není souběžná jízda. Každopádně to dělám taky, ale velmi opatrně a pomalu (pokud si mě policajti nenatočí na kameru včetně záznamu rychlosti, tak by se jim asi blbě dokazovalo, že ten stovkař nezpomalil a mě IMHO žádný paragraf nepřikazuje zpomalit s ním.
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    ZVIRATKO: No myslel jsem zákon 361/2000sb, § 17. S definicí jsem se debilně vyjádřil.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    WARSHEEK: Jaká definice? Ona tam nějaká je? :) tam jsou popsané situace a okolnosti předjíždění ale ne předjíždění samotné. Ono v tom zákonu je vůbec hromada zvykoveho práva.
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    ZVIRATKO: Definice předjíždeni o změně pruh nehovoří. Předjet můžeš i auto v křižovatce, které odbočuje doleva a pruh při tom neměnit. Stejně tak hodce, nebo ciklistu. Ale to je jedno, pokud si tím je PCR v pohodě, protože úředníci MDCR zatím silniční kontroly neprovádějí :)
    SPM
    SPM --- ---
    DOCKINEZ: tak máš tam pořád ještě odstavný pruh, kam se dá uhnout. Osobně mi stále přijde tenhle manévr i s případným uhnutím bezpečnější, než to přejíždět přes dva pruhy doleva a pak doprava. Tam, pokud nemáš to štěstí, že ta dálnice je poměrně dost prázdná a můžeš ten manévr začít s hodně velkým předstihem, máš zase poměrně dost velký slepý úhel kam nevidíš a riziko přehlédnutí něčeho značný. (Nicméně já jezdím po té D11, kde ten pruh asi po 3km končí, takže šance, že se tam pičus, co se tam nasere na začátku doprostřed, bude vracet, je v podstatě nulová).
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    dělám to jako JOPS a fakt se občas najde někdo, komu to docvakne a potom co ho předjedu, tak se přeřadí do pravýho pruhu. Přijde mi, že se to postupem času zlepšuje, ale těch co si myslí, že pravej je jen pro kamiony je pořád dost, to jo :(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DOCKINEZ:
    WARSHEEK: v tomhle se neshodne ani MDCR a PCR, podle MDCR je to ilegalni manevr a predjizdeni zprava, podle PCR se o predjizdeni nejedna a je to v poradku. Copak tim ze nic neudelas nekoho predjizdis? Ne, predjizdeni je ze zmenis pruh a nekoho predjedes, at uz zprava nebo zleva, ale ne to, ze nekdo v prostrednim jeden pomaleji. Kazdopadne pokud to nebude ze ho "beres zprava", pak se radis pred nej a podobne tak to nikdo resit nebude.
    Osobne podle situace bud jedu dal v pravem, nebo ho predjedu zleva pres dva pruhy a pak mu to pred cumakem poslu do praveho. Ale ne, nedojde jim to nikdy.
    TAX
    TAX --- ---
    DOCKINEZ: na D1 ven z Praha si valim pravym a na ty stredopruhove tupouny prdim. a nekteri pak skutecne zjisti, ze dalnice ma 3 pruhy. a na dvoupruhove dalnici proste nejsem zbytecne utlocitny.

HARDCABB: ale ano, obcas docvakne.

par dnu zpet jsem mel za volantem hezky moment. jedu po vrsovicke od edenu smer bohemians, pres zabradli zastavky u koh-i-nooru visi particka cikanu. jeden z nich mi ukazuje, ze nesvitim. rozsvitim, on se po mne diva jestli mi to docvaklo, podekuju mu blinkrama, on mi da thumbs-up. takovy harmonicky svet. :)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Pravý pruh je prašivý, že vás to překvapuje :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JOPS: Bohužel zpravidla nedocvakne. Oni jsou mnohdy přesvědčeni, že jedou správně, protože ten pravý pruh je podle nich jenom pro kamiony.
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    SITH: To co popisuješ se za souběžnou jízdu dá považovat jenom pokud je tak hustý provoz, že se vytvoří souvislé řady vozidel ve všech pruzích. Takže ne vždy.
    OUKE
    OUKE --- ---
    SITH: to rozhodně není.
    JOPS
    JOPS --- ---
    HARDCABB: Píšu třeba, ale šance jsou nulové :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    JOPS: tvoje naivita je roztomila :') prej "docvakne"!
    JOPS
    JOPS --- ---
    DOCKINEZ: Osobně demonstrativne prejedu z pravého přes prostřední do levého, predjedu a zpátky do pravého, třeba mu to docvakne
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAITH: Já teď v rámci dovolené strávil na polských dálnicích a silnicích asi 2000 km. Možná jsem měl štěstí, ale jezdilo se mi líp než v CZ, krom jiného mne za celou dobu nikdo neměl potřebu problikávat, když jsem si dovolil např. zrovna předjet kamion. Celkově mi přišlo, že na tamních dálnicích bylo míň superspěchajících a supernetrpělivých řidičů než u nás.
    FAITH
    FAITH --- ---
    DOCKINEZ: Robim to rovnako ako ty. Ale pri radeni sa naspat do praveho si davam extra pozor na tych, ktori to nerobia rovnako ako ja a podbehnu ho tym pravym.
    Jazdim na useku so zvysenym vyskytom poliakov a tak tam vlastne jeden nikdy nevie. (pardon, ze som sa dopustila generalizovania len na zaklade mojej skusenosti)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SITH: Chápu. A nemáš obavy, že ti to tam takovej dáreček pošle bez zablikání a ty mu v lepším případě nafáráš do kufru? To je totiž moje hlavní motivace pro předjíždějí - sice jde o manévr přes dva pruhy a sere mne to, ale furt mi to přijde o něco bezpečnější, neb plazič si nemusí hlídat pravý zrcátko atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam