• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HARDCABB: kamera, jamera, kamera, ....
    Na mě se slepice podívala až když sem jí vytroubil.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HARDCABB: proč by to měla být tvoje vina?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    choleru a zarazeny srani vsem cyklistum, kteri pri vjezdu z vedlejsi na hlavni vubec neresi to, jestli po ty hlavni neco jede. jedu po hlavni, vpravo z vedlejsi se objevi baba na kole, mrkne doleva na moje auto (rikam si, proc vlastne?) a suverenne mi to vysle do pruhu primo pred auto, kdyz mam v protismeru auto a absolutne nemam sanci ji tak objet. full brzdy, do zad dostavam bombu od notebooku kterej jsem si nechal polozenej na zadnim sedadle, baba dostava trubku a jeste se tvari ublizene, co si to dovoluju.

fakt by me zajimalo jestli by i todle byla moje vina, kdybych to neubrzdil a tu starou raspli predcasne stornoval
    SPM
    SPM --- ---
    FORTRESS: Posoudit by to měli asi jiní, ale vyjel jsem z nákupáku, dojel 50 metrů na první světla a na zelenou jsem odbočil, rovnou do toho levého pruhu, jelikož pravý je za chvíli autobusový a tam se to odehrálo. On odbočoval se mnou, takže za mnou mohl jet maximálně těch 50 metrů...

DANYSEK: a tak jako předjetí takového bych pochopil, taky někdy předjíždím kvůli tomu, že se mi nelíbí jízdní styl toho přede mnou. Jednou jsem to udělal i tím autobusovým pruhem, protože ten přede mnou jel 30 (na 50ce) a z ničeho nic na té prázdné silnici, kde ani nešlo nikam odbočit, už po druhé prudce zabrzdil - tam mi taky přišlo lepší být od něj dále :-) Ale pořád nějak ctím tu premisu, že buď jedu pomaleji, než ten předemnou a pak nepředjíždím, protože problém se vyřeší tím, že mi ujede. Anebo jedu rychleji a pak tomu autu zmizím. Ale předjet někoho a hned před ním pustit plyn a zpomalit pod jeho původní rychlost mi hlava fakt moc nebere...
    TAX
    TAX --- ---
    navrh reseni podobnych situaci v Nemecku a jinde v EU.
    Nevadští Rangers prorazili blokádu aktivistů a zatkli je - iDNES.tv
    https://tv.idnes.cz/zahranicni/nevada-rangers-prorazit-blokada-aktivisti-zatknout.V230828_134410_idnestv_ande

z toho primo cisi, ze tem blbecckum jde pouze o provokaci a cihaji az nekdo zasahne, aby mohli poridit "sokujici" zaznam. a jak tam zatykana borka knuci, at uz teatralne nebo doopravdy, je proste dokonale.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    DANYSEK: Odstup můžeš mít, ale na díru/chodce/cyklistu reaguješ stejně se zpožděním. Dementní předjíždění neobhajuju, normální předjíždění ano.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: tak na to, abych mel cas reagovat si snad drzim nejaky odstup ne...? pokud nikoho "pred sebou nesnese", tak je debil.. z principu... ono jaksi v beznem provozu nikoho pred sebou nemit dost dobre nejde, a uz vubec tim nejde ospravedlnovat dementni predjizdeni.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    SPM: Buď jezdíš špatně (nedokážu posoudit) nebo jsou řidiči kteří před sebou nikoho nesnesou (aby měli čas reagovat) nebo to byl debil jak naznačuješ.
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: Teď malej důchodcovskej hatchback. Asi měl pocit, že to musí předjet, ale stává se mi to běžně i v jiných autech, asi i včetně tý dodávky (ikdyž s tou jezdím pomalu :-D ). Kdysi jsme tu řešili podobnou situaci, kdy předjíždím já a ten druhý naschvál přidává, jestli ho neprovokuje to moje auto. No, někdy v létě jsem měl půjčenou MX5 (malý kabriolet), myslel jsem si, že to by třeba ego dotyčných nemuselo tolik dráždit. Ale ne, stejně mi při tom předjíždění přidával prakticky každej. Vlastně jediný auto, co mi při předjíždění nepřidalo, byl nějaký Cčkový Mercedes, který mě pro změnu vytlačil do příkopu (asi si mě nevšiml a běžně jezdil prostředkem; po tom co jsem tam nechal půl vzorku pneumatik se omluvil varovkama a uhnul).

TOMBRIDER: no jo, kdyby alespoň jezdili rychleji, tak bych jim to přál... :-) Typicky mi to nejčastěji dělají na dálnici, kde mám tempomat. Takže se pak kolikrát předjíždíme třeba už po čtvrté jak ocasové (zatímco já mám na tom tempomatu stále stejnou rychlost).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Silničáři pokazili značení, řidiče vedlo na kruhovém objezdu do protisměru - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/jestrebi-kruhovy-objezd-znaceni-doleva-protisme.A230828_103731_liberec-zpravy_jape
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SPM: Češi jsou totiž (většinou) národem závodníků, takovej malej Fittipaldi, Fangio, Schummacher. Být první. Být tam dřív. Být tam rychleji. To je oč tu běží. Když jsi rychlejší. Jsi tím pádem prostě lepší než ostatní. Cokoliv jiného je zdržování a překážka co se musí předjet. A jak víme, každý závod, a prvenství v něm. Se počítá na desetiny vteřiny. Takže pro tyhle lidi má smysl dělat to co píšeš. Nebo tě předjet aby po padesáti metrech dupl na brzdu a začal odbočovat na vedlejší. Dojet dlouhou kolonu a předjet aspoň pár aut, než pochopí že to nemá smysl.
    Jak ve formuli 1, každý metr a vteřina se počítá. ;)
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    SPM: Nejezdíš náhodou dodávkou? Teď už se mi to díky silnému motoru nestává, ale s mým prvním, pomalejším, vozidlem jsem byl pravidelně předjížděn, aniž by pak dotyčný zmizel v dáli.
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jsem se zase nic nedozvěděl. Každou chvíli se mi stává, že mě něco předjede, zařadí se přede mě a ubere pod mojí původní rychlost, kterou mám furt stejnou. Dnes zase a to jsem nejel zrovna pomalu a borec evidentně pro předjetí musel hodně přidat, nejspíš někam za hranici okamžitého odezvádní řidičského průkazu při změření. Jelikož jel stejnou cestou a zastavil někde v místě bez provozu, tak mi to nedalo a zeptal jsem se ho co ho k takovému chování vede. Slušně. Fakt mě to zajímá, proč to ty lidi dělaj. Dostal jsem odpověď: "A co je ti do toho debile?" :-D Vysvětluje se tím mnohé.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: Okamžitě začít zpomalovat, čím dal tím víc, ve chvili kdy dostane možnost předjet tak podradit šlápnout na to, lidi se musí vychovávat ;)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    TAX: Nesmělo se ještě v roce 1975, nevím, jak je to v novějších vyhláškách :)
    RALI
    RALI --- ---
    TAX: to u je prej zruseny

MORIARTY: no tak to jsem prehlidnul. takze na vsechny muzu v klidu kaslat a jet si posvojemu :)
    TAX
    TAX --- ---
    MORIARTY: pri jizde na motorce se nesmi kourit??
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: Rozhodně ne tak, jak jsi to popsal. Pokud nemůžeš jet rychleji u důvodu, že je před Tebou kolona, nemáš za povinnost umožnit předjíždění. Naopak on nemá co Tě problikávat.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RALI: Tahle vyhláška je už 48 let neplatná a v paragrafu 3 se mluví o tom, že nesmíš bejt vožralej a na motorce nesmíš kouřit.
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: jo, já jsem tohle jednou udělal, on hamtnul na brzdu, já ho vzal pravym a následně odstavnym, do kterýho mě vytlačil (protože kdybych na tu brzdu hamntul taky, tak mi v kufru skončí ta dodávka/náklaďák před který jsem se akorát zařadil) a on do mě následně na tý dálnici za plnýho provozu zezadu najel a pronásledoval skoro až domů. Já kameru zrovna v tomhle autě neměl, kamery na dálnici u policajtů jsem viděl a tam nepoznáš ani náklaďák od osobáku, v obci prej taky nic, takže celou odměnou za nahlášení bylo akorát to, že jako majitel datové schránky jsem si šel na poštu vyzvednout dopis do vlastních rukou o odložení případu. Takže příště na nějaké problikávání seru, dupnu mu na brzdu, zastavím, ustřelím mu palici a odjíždím :-)
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: a jak je spravne?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: To si ten paragraf vykládáš mylně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam