• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYWERN: Ano, to je náhodou hezký příklad. V Otrokovicích to neznám, ale tak si schválně na těch Google Maps prohlédni oba konce té stezky... A možná to pochopíš. Ďábel je skryt v detailech.

Takže když někdo jede od západu normálně po Objízdné tak se najednou má nějakým dost pitomým způsobem teleportovat na druhou stranu silnice na chodník (buď nějakými divokými manévry na té odbočce, hopsáním po přechodu, nebo přejížděním obrubníku) aby po 400 metrech chtěl odbočit k areálu U Letiště (protože co já vím, třeba tam chodí na učiliště a jede do školy), což znamená zastavit uprostřed stezkochodníku a pak prostě seskočit z obrubníku a přímo doprostřed křižovatky, protože tam jaksi není ani přechod ani nic. A nebo prostě chceš jen pokračovat rovně, takže dojedeš ještě o sto metrů dál a najednou stezka končí. A jestli chceš jet rovně po silnici jako jsi původně jel, tak tě čekají semafory, divná křižovatka a tak vůbec. Zkrátka jsi si právě prodloužil cestu o třeba dvě minuty a přidal jsi si na ní pár těžkých situací. Místo abys prostě jel ze západu na východ normálně rovně jako auta. Pěkná hovadina.

(Ve směru z východu na západ OK, to je celkem použitelné i když nasadit se na stezku a ze stezky z provozu znamená hodně se snažit abys nenarval sloup/značku, koukám že jsou tam fakt pikantně nastavené v nejblbějších místech nebo si nerozbil hubu na obrubníku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: tady bych tu výmluvu tipoval na ty dlaždice :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Add cyklisti, toto je klasicka ukazka, kdy cyklostezka uplne idealne kopiruje hlavni silnici a vzdy se najde nejaky cyklista, co to musi vzit po te silnici
    Mapy Google
    https://www.google.com/maps/@49.1992696,17.5300537,3a,75y,84.96h,92.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1shtvz-W4jlMYJOf1X_HyPtQ!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADAMIRA: vjel jsem na prijezdovou cestu, o niz jsem myslel, ze je moje, a narazil do stromu, ktery tam ja nemam!
    :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: jj dělal jsem léta "v oboru" tzn kolem nehod a kdybych to sám Xkrát neslyšel, tak bych tomu nevěřil.
    Po dopravní nehodě: "Jezdím tady už 987456 let a 325 měsíců a X"

X:"nikdy tady tady ta olejová skvrna nebyla" - "vždycky jsem v týhle zatáčce jel 120 a nikdy jsem nevylítl", "nikdy tady stopka nebyla", "tady nikdy nedávám přednost to je zbytečný, nikdy tu nic nejezdí", "nikdy to tu neklouzalo" atp.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BASIK: tak tu diskuzi sleduješ špatně ;)

argumenty jsou: cyklostezka nezačíná přesně tam kde chci, nekončí přesně tam kde chci, má špatnou barvu, nelíbí se mi materiál a silnice je nakonec rychlejší (shocking) + "stejně na ní nebudu jezdit aby si řidiči aut uvědomili, kde je jejich místo"

90% jsem netrefil, po tom co člověk potkává u X cyklostezek bych řekl že je to tak 95%

A jakej má potom smysl budovat cyklostezky když se u KAŽDÝ najde nějakej problém, nebo po nich vyloženě pumpičky odmítají jezdit? Jakože nějak z principu nebo...?
    BASIK
    BASIK --- ---
    ADAMIRA: Zajímavý, sleduju obě diskuze a podle mě závěr je takovej, že by "pumpičkáři" velmi rádi jezdili jinde, ale občas je celkem ironicky lepší cyklistickou infrastrukturou i běžná silnice, vedle který je sice něco jako cyklostezka vybudovaný, ale funguje to hůř než ta silnice. Statistika "načež je po vybudování z 90% pumpičky ignorujou" je teda taky velmi korektní příspěvek do diskuze :D
    FAT
    FAT --- ---
    ATOMIKS: Známé syn před 14 dny přesně takhle zrušil auto... Řidičák má asi půl roku a ráno mu přes silnici běžel zmatenej pes. No, strhnul to. Měl kliku, že v té škarpě nebyl nějaký mostek, jinak to měl asi za sebou...
    Já se zvířatům, milovníci domácích mazlíčků promiňte, nevyhýbám do velikosti divokého prasete. Holt je bližší košile než kabát...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SPM: to jsou přesně ty nehody typu: řidič nechtěl přejet zajíce, tak strhnul volant a zabil půlku osádky vozu
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Výmluva řidiče vyrazila zkušenému polskému policistovi dech - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-vymluva-ridice-vyrazila-zkusenemu-polskemu-policistovi-dech-40443225
    SPM
    SPM --- ---
    COWBOY: Nicméně viník nehody stejně nejspíš zůstane nepotrestán... na kameře v lepšim případě přečteš RZ, takže škoda půjde z jeho pojistky a "zaplatí" (o tom jak výhodné je bourat by mohly být další statistiky :-D ) se škoda na tvém autě. Ale to, kdo ho řídil, tam vidět velice pravděpodobně nebude...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VYWERN: Proto mám v autě kameru. Na druhou stranu, nabourat do plotu není totéž, jako nebourat.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    COWBOY: jenze jak odhadnes v te milisekunde, ze kdyz se pokusis vyhnout, ze se nevysekas. Proto se radi brzdit, protoze to je nejjednodussi reakce.
    Z jineho uhlu pohledu. Bratranek takhle jel po hlavni a z vedlejsi mu typek nedal prednost. Bratranek to do nej nechtel napalit, tak strhl volant napalil s autem do plotu baraku a zdemoloval ho, stejne jako svou predni napravu, chladic atd a auto co nedalo prednost si v klidu odjelo. Policajti pri prijezdu mu rekli, ze to mel nabourat do nej. Takhle byl vinik nehody bratranek, protoze nebylo dokazatelne, ze to strhl opravnene a pojistovna atd, vse slo za nim :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: Já jsem se zkusil na tohle téma (léta řvaní že musíme mít cyklostezky, načež je po vybudování z 90% pumpičky ignorujou) v bike auditku a těch pár odpovědí ve mě (jakožto v někom, kdo nejezdí na kole ale byl vždy pro infraskruturu pro kola) vyvolalo přesvědčení, že značná část cyklistů chce prostě jenom srát lidi okolo, něco v co jsem nikdy nevěřil ale mýlil jsem se.
    SPM
    SPM --- ---
    COWBOY: Já nepsal že jsou těžší než auto. Ale že si ho přehodíš přes kapotu a když ti proletí čelním oknem, tak tam taky už moc deformačních zón nemáš...

Ano, lepší je nebourat vůbec. Tak mi prosím poraď, jak to mám na úzké silnici, kde se jakžtakž ty auta vedle sebou vejdou, udělat, když proti mně vyjede protisměrem auto. Rád se nechám poučit. Protože hodit to do škarpy, jak jsem psal, rozhodně není nebourat a může to skončit ještě hůř.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SPM: Aha, takže tam, kde žiješ ty, žijí težší losové, než Octávie?
    Za mě je prostě lepší nebourat vůbec, než bourat v nižší rychlosti.
    SPM
    SPM --- ---
    o COWBOY: nám radili, že vyhnout se máš v případě, že máš před sebou losa nebo něco podobného. Protože je to strašně velký, těžký, má to nohy a celkem hrozí, že si ho přehodíš přes kapotu do kabiny a to už nerozchodíš. Ohledně vyhýbání se do příkopu je to taky dost kontraproduktivní. Když pominu tuhle situaci, že bych měl auto na sračky a ten dement ujel, tak v autě máš obecně zepředu mnohem větší deformační zóny a celkově nárazy z boku jsou dost blbý. Statistiky vzato bych měl asi větší šanci vylézt živý z čelního střetu, než kdy v tom příkopě potkám blbě strom a poletím přes boudu.

Ohledně brždění: já upřímně čekal čelní střet, takže jsem tu brzdu zadupnul co to šlo a pak tam zůstal stát jako opařenej (on ten širokoúhlej objektiv kamery to taky dost zkresluje... den předtím jsem v zúžení na D5 předjížděl kamion, co jel kolem po té středové čáře a proti tomuhle jsem tam měl královsky hromadu místa). Užším tě to samozřejmě neudělá, ale když už řešíš to, že to nejspíš skončí nárazem, tak je furt lepší bourat v menší rychlosti.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SPM: Radili ti v případě kolize (předpokládám hrozící) brzdit? Tak mně radili se vyhnout. Občas si říkám, jestli ti co zastaví mají pocit, že se stanou užšími nebo neviditelnými. Jako jo, ti dva jeli jako hovada, oba.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DURDIN: i ten první měl s předjížděním počkat. je vidět, že měl vidět, že se proti němu řítí SPM.
    SPM
    SPM --- ---
    DURDIN: Tak to nejspíš bylo... Tak či tak, nejsem zrovna nějakej milovník cyklistů, ale i to co udělal ten první mi přišla jako dost velká prasárna... Notabene na silnici s provozem 3 aut za hodinu do stoupání, kde kdyby jenom trochu chtěl, tak se ty cyklisti dají předjet velice rychle anebo teda těch 10 sekund počkat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam