• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MVEK: tusim ze nesmis mit zapnutou zadni mlhovku bez predni, pokud je tim auto vybavene
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jako já taky mám návyk neblikat, když stojím na semaforech. A nestát na pedálu brzdy, ale dát ručku, když to samo jede. Samozřejmě jsou tu výjimky, jako v blbé viditelnosti a poslední v řadě, nebo pokud je to smíšený pruh a to, že odbočuji, může někomu poradit, zda tam stát, nebo ne (kvůli odbočovací šipce).
    Ten blinkr je asi fakt u ledkového auta blbost, nemá se co vypálit (taky jsem na STK měl problém a dodnes je vidět auta s bílými blinkry), ten spínač taky už nebude taková zátěž a žere to prd.
    Ale ty brzdy víc vypalují oči. A když jsou lidi, co by nejradši věšeli lidi s mlhovkou (mimochodem nechápu proč třeba Fabie III nemá možnost samostatné zadní mlhovky), tak se divím, že nenadávají na brzdy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISTA1: na to se pujdu podivat, kolik startu takovej borec da bez dobijeni... :-) a jak dlouho ho bude bavit pripojovat externi nabijeni... :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISTA1: Aha! Vida!!! Ale tohle vám v ČT neřeknou!!!!!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PISKVOR: Jistěže, když nebudeš blikat tak nebude potřeba aby alternátor vyráběl proud navíc. Tudíž bude míň zatěžovat motor a ten se díky tomu nebude tolik opotřebovávat ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISTA1: A když budu míň blikat, tak se taky míň opotřebuje? :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    A to víte, že jde doma u auta vyměnit nejenom žárovka, ale klidně i celej motor... ;)
    VRAN
    VRAN --- ---
    Měnil jsem jednou žárovku pravého blinkru na Fordu Galaxy, protože se ze žárovky sloupala oranžová barva a na STK se to technikovi nelíbilo. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Dobre, presvedcili jste me, existuji lide, kteri nekdy měnili zarovky v blinkrech:-)
    MELOP
    MELOP --- ---
    Na Fabii, kterou jsem měl téměř 20 let, jsem celkem pravidelně měnil žárovky všeho možného, včetně zadních blinkrů (přední a boční blinkry kupodivu vydržely AFAIR celou dobu).
    FAITH
    FAITH --- ---
    TRISSIE: Ja som vymienala, pravy predny. Je to parkorunova zalezitost a zvladla som to vymenit sama, takze za pracu 0
    SPM
    SPM --- ---
    Já na těch svých veteránech měnil párkrát žárovky v parkovačkách a brzdových světlech, ale v blinkru snad ještě ne :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRISSIE: No já jednu vyměňoval. S dědou. Na jeho Škodě 120. Po deseti letech intenzivního ježdění. (Nebyla prasklá, jen povolená ze závitu.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PISKVOR: taky jsem marně přemýšlela, jestli jsem někdy byť i jen slyšela o někom, kdo vyměňoval žárovky v blinkrech?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DARK_SAVANT: To je rada tak jako na Škodu 1000MB v sedmdesátkách, páč tam byly 1.žárovky, a 2.ty nebyly k dostání. Kolik mají MTBF LEDky, bambilión hodin?!
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    DANYSEK: si nedelej srandu, kamaradka mi uplne vazne rikala, ze ji manzel poradil neblikat, aby nemuseli tak casto menit zarovky..
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    MVEK: Tam jsem už párkrát přemýšlel jak by to asi vypadalo, kdyby to někdo v tom pruhu zkoušel dodržet. Za ním klaksony a nadávky a před něj se řadí auta z toho vedlejšího popojizdeciho pruhu 😂
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já vím, jednou za sezónu si vyjedu na delší cestu, tak z toho mám svátek:-).

Ale překvapil mě minulý pátek sypač na Vysočině, který měl nahozené oranžové svítící X na zadní straně, a já nevěděl, jestli to tedy znamená, že se musím zařadit za něj... Nakonec se ukázalo, že sjíždí, tak se to vyřešilo.

Ještě víc mě zaskočil most, na kterém je jedno žluté X za druhým na vozovce, a to po celé délce několika set metrů bez přerušení. Jako chápu, že ho nechtějí zatížit (nemůžu si vzpomenout, jestli to nebyla Šmejkalka), ale tohle přece nejde splnit. Na konec toho omezení pro zastavení vozidla ani nedohlédnu, tedy nemůžu splnit to, že tam nesmím najet, když nemůžu pokračovat dál. Mělo by to být aspoň přerušované. Navíc bez oznámení dopředu si ani ten odstup celého mostu nestihnu udělat, kdyby náhodou tam byla kolona.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: setri baterku, neasi... vis co za prusvih by to bylo, kdyby nemohli pustit majaky cestou pro svacinu? :-)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: bejvávalo, to je spíš syndrom zlepšování výbavy v levných autech. Tak jak před x lety ty nejdražší auta měly ABS a dnes je to už asi 15 let, co ho povinně musí mít všechny auta, tak odstranění páčky na blinkry už není doména BMW a Audi od A6 výše, ale mají to i fábie v základu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam