• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAX
    TAX --- ---
    MVEK: jj, nektera jelita rada stoji na brzde i kilometr, dva...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    mlhovky mlhovky, což o to, ale za co bych házel do senkrovny jsou světla u novějších aut (především teda u SUV ale tam to bude asi prostě tím že jsou ty světla výš) - jakože wtf? Jste na silnici a ne osvětlovači v Carnegie Hall, občas je to opravdu mindfuck...
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    MVEK: to neblikani na svetlech me osobne prijde jako blbost.

nikdy nevis, odkud se na tebe kdo kouka, za me bys mel blikat i kdyz stojis na cervenou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Přesně tak. A taky v praxi spíš hrozí, že tě přehlídne někdo na poloprázdné silnici, než že něco kvůli nezapnuté přední mlhovce přehlédneš.

"Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy."

No, stejně je tedy nepoužívám za mírné mlhy ve městě, ale zákon to bohužel nařizuje, takže těm, co pak vypalují oči ostatním, to nemůžeme vyčítat.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZVIRATKO: To je jen zvůle výrobců že to mají takhle na jednom vypínači.
    V zákoně to je jasně daný:
    - přední můžeš
    - zadní musíš
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MVEK: tusim ze nesmis mit zapnutou zadni mlhovku bez predni, pokud je tim auto vybavene
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jako já taky mám návyk neblikat, když stojím na semaforech. A nestát na pedálu brzdy, ale dát ručku, když to samo jede. Samozřejmě jsou tu výjimky, jako v blbé viditelnosti a poslední v řadě, nebo pokud je to smíšený pruh a to, že odbočuji, může někomu poradit, zda tam stát, nebo ne (kvůli odbočovací šipce).
    Ten blinkr je asi fakt u ledkového auta blbost, nemá se co vypálit (taky jsem na STK měl problém a dodnes je vidět auta s bílými blinkry), ten spínač taky už nebude taková zátěž a žere to prd.
    Ale ty brzdy víc vypalují oči. A když jsou lidi, co by nejradši věšeli lidi s mlhovkou (mimochodem nechápu proč třeba Fabie III nemá možnost samostatné zadní mlhovky), tak se divím, že nenadávají na brzdy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISTA1: na to se pujdu podivat, kolik startu takovej borec da bez dobijeni... :-) a jak dlouho ho bude bavit pripojovat externi nabijeni... :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISTA1: Aha! Vida!!! Ale tohle vám v ČT neřeknou!!!!!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PISKVOR: Jistěže, když nebudeš blikat tak nebude potřeba aby alternátor vyráběl proud navíc. Tudíž bude míň zatěžovat motor a ten se díky tomu nebude tolik opotřebovávat ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISTA1: A když budu míň blikat, tak se taky míň opotřebuje? :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    A to víte, že jde doma u auta vyměnit nejenom žárovka, ale klidně i celej motor... ;)
    VRAN
    VRAN --- ---
    Měnil jsem jednou žárovku pravého blinkru na Fordu Galaxy, protože se ze žárovky sloupala oranžová barva a na STK se to technikovi nelíbilo. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Dobre, presvedcili jste me, existuji lide, kteri nekdy měnili zarovky v blinkrech:-)
    MELOP
    MELOP --- ---
    Na Fabii, kterou jsem měl téměř 20 let, jsem celkem pravidelně měnil žárovky všeho možného, včetně zadních blinkrů (přední a boční blinkry kupodivu vydržely AFAIR celou dobu).
    FAITH
    FAITH --- ---
    TRISSIE: Ja som vymienala, pravy predny. Je to parkorunova zalezitost a zvladla som to vymenit sama, takze za pracu 0
    SPM
    SPM --- ---
    Já na těch svých veteránech měnil párkrát žárovky v parkovačkách a brzdových světlech, ale v blinkru snad ještě ne :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRISSIE: No já jednu vyměňoval. S dědou. Na jeho Škodě 120. Po deseti letech intenzivního ježdění. (Nebyla prasklá, jen povolená ze závitu.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PISKVOR: taky jsem marně přemýšlela, jestli jsem někdy byť i jen slyšela o někom, kdo vyměňoval žárovky v blinkrech?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DARK_SAVANT: To je rada tak jako na Škodu 1000MB v sedmdesátkách, páč tam byly 1.žárovky, a 2.ty nebyly k dostání. Kolik mají MTBF LEDky, bambilión hodin?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam