• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Ľuďom jebe, nepadá místo písku ze Sahary nějaký LSD nebo něco? Jinak nedovedu vysvětlit, že "tady je kilometr kolona" má řešení "no tak ji objedu kilometr v protisměru a nacpu se dopředu, protože JÁ jsem něco víc, ti ostatní tu stojí jen aby mě srali."

    TL;DR: tahle značka znamená "NPC vpravo, opravdoví lidi vlevo."

    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/lukahobaza
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    Zrovna dneska jsem stál na běžný světelný křižovatce v Braníku. Chtěl jsem odbočit doleva, kde byla zácpa. Když měl můj směr zelenou dával jsem přednost protijedoucím, kteří křižovatku ucpali. Blik, červená a křižovatku pro změnu ucpávaji auta jedoucí z pravé strany. Projet křižovatku tak, abych jí plynule opustil bez zastavení a blokování některých ostatních aut prostě nešlo. Nespěchal jsem, takže jsem to vydržel 4 cykly a pak jsem raději jel jinudy. No, a tady bych se chtěl těch níže zmíněných autobusáků zastat. Jednak nemají možnost změnit trasu a tím dopravě ulevit. Pak taky vezou hromadu lidí, kteří si tam nehoví jako autaři, ale jsou tam namáčklí jako sardinky a každá minuta navíc je prostě víc na hovno než minuta navíc v autě. Rozhodně netvrdim, že ucpat křižovatku autobusem je dobrý řešení, ale sedět v tom buse tak jsem vděčnej, že má řidič trochu lokty.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SPM: Jo prostě se tam s těma busama vesrali aniž by byli schopný z křižovatky vyjet a celý to prakticky zavřeli ve všech směrech. Profesionálové.
    SPM
    SPM --- ---
    LIQUID_SOUND: No jo, PID kdysi na svem fb psal, ze budou do svych autobusu davat dash kamery, aby mohli policii predavat prestupky dalsich ridicu. Ja jenom doufam, ze jestli to udelali, tak maji take nekoho, kdo ty zaznamy sestriha... pac jinak by jim taky nemusel zbyt jediny ridic, ktery neprisel o ridicske opravneni :-)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Dneska úplně luxusně zablokovaná Michelská touhle vozovou hradbou. Dal jsem dvě zelený na stejnym místě. ;)

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DOCKINEZ: Koruna. Stejná čůrákovina jako u zimáku
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Minulý týden jsem chytil v Praze rekordmana, co se týká toho co jsem zažil na silnici.

    Všední den, odpoledne, cca 18:00 - bohužel musím jet autem za Prahu, vesele si jedu směrem na Kralák Žitnou, v levym pruhu stojí autobusák před hotelem, já jedu v prostředním, říkám si že tak debilní nikdo bejt nemůže, ale stejně raději hooodně přibrzdím a JO, může bejt tak debilní, normálně do toho prostředního Pruhu otevřel dveře a před auto mi vběhla nějaká rozlámaná holka.

    Já zas dosáhl rekordu v počtu urážek co jsem ze sebe za 10 vteřin dostal (na toho autobusáka)

    Naprosto neuvěřitelný, kdybych se choval jako průměrnej řidič a psal nějakou veledůležitou SMS tak se slečna proletí Žitnou.

    Bohužel jsem zapomněl z dashacam zkopírovat záznam takže to je přemazaný, chtěl jsem to poslat zaměstnavateli toho autobusáka :/
    NJAL
    NJAL --- ---
    FAITH: Okej, ja mam stadial len nudnejsie zazitky - typicky zapchu od Olomouca, ked idem na Mohelnicu. :-)
    FAITH
    FAITH --- ---
    NJAL: Presne na tomto kruhaci som zazila cuvajuci polsky autobus. Zazitok na cely zivot. Bolo to v noci, takze sa nastastie nic nestalo.
    NJAL
    NJAL --- ---
    TAX: Pekny je u Olomouce, uz nejaky patek :-) https://mapy.cz/s/docohomeva

    Ale stejne budu rad, az ho budu moci ve smeru D35 E->W bypassovat komplet.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když vytížený kruhák ze všech stran příhodně zabiješ přechodama pro chodce (ideálně v blízkosti populárního nákupáku jako níže na fotce), máš zKLidŇoVáNí dOPrAvY jak víno <3

    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VON_GILOTINE:
    PISKVOR:
    Znám třeba v Itálii křižovatku na státovce, mimo obec. Provoz z kolmých komunikací je relativně minimální. Kdysi tam byl semafor s čidly na kolmých komunikacích. Občas tam někdo přijel nebo chodec zmáčkl tlačítko na přechodu, na státovce se na chvíli rozsvítila červená, vznikla poměrně krátká kolona před křižovatkou. Pak tam udělali kruháč, takže se křižovatka projíždí ne devadesátkou, ale dvacítkou a ve špičce jsou permanentní dlouhé kolony. To nemá nic společného s tím, že by se původně nedalo z vedlejší projet nebo že by někdo neuměl najíždět (ale blinkr samozřejmě skoro nikdo nepoužívá, je to v Itálii).
    TAX
    TAX --- ---
    NJAL: v Trencine ted vznikl docela originalni kruhac. bypassy, zdvojene exity, prednost uvnitr kruhace. zatim neni na leteckych mapach.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Kruhakum misto + krizovatek docela pomaha bypass pri odbocovani doprava, meli by je delat standardne, pokud je na to misto.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Jestli se tam spíš nezačaly dávat _proto_, že předtím byla křižovatka neprůjezdná kromě té hlavní (což je, mimochodem, i ten příklad, který postuješ). Typický příklad byla Vídeňská x Kunratická spojka: ano, hlavní frčela furt. Ne, z vedlejší se prakticky projet nedalo. Ano, teď se tam nedá profrčet osmdesát v jednom konkrétním směru - ale _jde_ tam projet z každýho směru. (Jistě, jsou tam fronty ke kruháku. Alternativa je "prakticky nehybné fronty na křižovatku z vedlejších"; to není jen kruhákem, ale taky rostoucím provozem.)

    Mapy.cz
    https://mapy.cz/zakladni?pid=105358317&newest=1&yaw=4.720&fov=1.257&amp;pitch=0.229&x=14.4863094&y=49.9989578&z=15&amp;ovl=8
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Kruhace by nebyly problem ze lidi co uz tak neumej ridit zpusobi kvuli kruhaci jeste vetsi zdrzeni nez krizovatka jejiz pomalost mel kruhac vylepsit..
    O vjizdeni na a blinkru pri sjizeni z radsi ani nemluvim
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Obecně nesnáším kruháče. Možná proto, že se začaly dávat všude možně, aniž by byly nutné a většinou pak způsobují dopravní zácpy.
    Tohle mi ale přijde jako velmi dobrý důvod změny:
    Facebook
    https://m.facebook.com/reel/1498095377801415/?referral_source=native_in_feed_unit
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Jako respekt, jak moc "i dont give a fuck" přístup musíš mít, když nabídneš frajerovi co nemá papíry a zrovna si dal panáka a pivo takovýhle auto na řízení.

    Je to hovado, neuvěřitelný, ale asi taky tak trochu legenda :D
    SPM
    SPM --- ---
    SPIKE411: Si po přečtení toho článku nejsem jistej, jestli by primárně neměli omezit svéprávnost tomu, kdo mu to auto půjčil :-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Splašený mustang řádil na křižovatce v Hradci, čerstvý padesátník neukočíroval narozeninový dárek - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-splaseny-mustang-radil-na-krizovatce-cerstvy-padesatnik-neukociroval-narozeninovy-darek-40465494
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam