• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAX
    TAX --- ---
    CAIDEL: rekl bych, ze ani nahodou.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Žiju v domnění, že i po pádu červené je tam ještě třeba vteřina dvě rezervy, než tě to odfotí/vyhodnotí na body/popraví.
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Ty kamery bývají většinou vedle horního semaforu, takže ve chvíli, kdy padla červená, tvoje RZ už byla mimo záběr.

Pokud by ti to přecijen chtěli přišít, odvolal bych se (a nejspíš úspěšně) z důvodu
    - červenou jsi nemohl vidět, jak dokládá záběr z kamery, tedy jsi ji nemohl ani porušit
    - při rozsvícení žluté jsi již byl tak blízko, že jsi nemohl bezpečně zastavit, čili postupoval jsi přesně dle § 70, odst 2, písm d.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    ADAMIRA: Navíc když by ti to přišlo tak je to bez bodu. To by tě museli zastavit na miste
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JINX: Jasný jako nikoho jsem neohrozil, ale tohle je jedna z těch křižovatek kde jsou na červenou kamery tak mě zajímá jestli mi to přijde nebo ne.

Poslední viditelný frame je oranžová, zkoušel jsem to stopovat a pokud platí pravidlo že oranžová je 3 vteřiny tak bych to měl mít jen tak tak ale OK... Ale stejně, jsem z toho trochu posranej :)
    JINX
    JINX --- ---
    ADAMIRA: To bylo v pohodě imho. Lepší než prudce brzdit a způsobit nehodu. Jednou jsem zastavil na křižovatce na červenou a stejne jsem tam musel na červenou vjet abych pustil hasiče…
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    kontrolní otázka, stihl jsem tu oranžovou nebo mě čeká pokuta, 6 bodů a rok strachu? :/

Trošku jsem z informací na netu zmatený, problém je pokud je jenom část auta za čárou po tom co padne červená? Tzn. pokud bych vjel na čáru během oranžové a třeba v půlce (auta) padla červená - je to stále špatně?

Video:

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TAX: no ale to maj naky inteligentni rozestupy ne? A nedorazej na tebe jak nihilisticky pankaci z MadMaxe:))
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: zelandani vlacky doslova "miluji". pokud se neobjevi passing lane, tak nikdo nepredjizdi. a dokonce ani passing lane nekdy nevyuzijou. jsem takto predjizdel vlacek pomoci passing lane, stihal jsem to tak tak, ale rozhodne bezpecne. a dilino v cele vlacku me presto udal. :D ani na zelandu neni vsechno zuzobajecne...
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Ono je to bohužel jedno s druhým. Těch co se plouží na 2/3 limitu je prostě dost, není to žádná výjimka. Když jednoho předjedu, za chvíli jsem u dalšího. A bohužel tím, že takhle u nás (*) vypadá průměr, tak pak máš ty ostatní, který by třeba asi i jeli rychleji, ale na předjíždění už odvahu nemají. Takže ten vláček se štosuje, až to předjet nejde. Nebo jde, akorát se dostávám do těch rychlostí, které se zveřejňují jako odstrašující případ na sociálních sítích, zatímco ty vláčky, co ucpou silnice i za minimálního provozu, jsou úplně v pohodě :-)

(*) navzdory obecnému koloritu, jak u nás jezdí všichni jako prasata a na západ je to lepší mi to osobně ani směrem na západ jako nějaký řidičský ráj nepřijde a porušování předpisů taky může člověk počítat po desítkách. Ale po posledním výletu a najetých ~2.500km po Irsku jsem si jedné věci všiml. Jak kdysi někdo psal, že oni nemají speed limity, ale výzvy, tak se s tím dá celkem souhlasit. Běžný speed limit je 60km/h menší město (u nás typicky označené zónou 30 nebo 40km/h), 80km/h (klikaté úzké okresky, sem tam skrz vesnici, okolo baráku) a 100km/h (rovnější cesty, občas taky kolem baráku). 50ka je ve větších městech, 30ku jsem viděl za celou dobu asi 2x (u nás by se jí říkalo pěší zóna, zákaz vjezdu). Každopádně jsem se limitu zvládal držet akorát na těch rovných se 100km/h, kde teda jsem občas i něco dojel (asi díky tacho rozdílu, kdy při mých 100km/h na GPSce jsem dojel něco, co jelo o 5km/h pomaleji). Na těch 80kách jsem zdržoval já a měl jsem problém se k ní přiblížit. Když už jsem něco dojel, tak to byl nizozemskej bydlík s důchodcema za volantem. Že u nás na podobných silnicích jezdí lidi 40 a ještě jezdí po prostředku, aby protijedoucí auto mohlo vymetat příkopy, asi netřeba zmiňovat... takže při porovnání že i dále na východ se jezdí rychleji, tak bych řekl, že jezdit neúměrně pomalu na jednoproudých komunikacích, kde se blbě předjíždí, je doopravdy výborná česká specialita :-)
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: ale v tebou popsane situaci traktor za kolonu nemuze. muzou za ni priposrane ovce za nim, ktere traktor nepredjedou. ty ovce si nejspis mysli, ze poradne dupnout na plynovy pedal se nesmi, protoze to dramaticky zvysi spotrebu, vysaje jim penezenku a je to taky smrtelny hrich. kurva, jak ja tyhle stadni zvirata nesnasim! :D

SPIKE411: pred nekolika tydny jsem v Praha na krizeni prumyslove a cernokostelecke zahledl neidentifikovatelne suv hjundé, ktere za sebou zanechalo doslova bilou mlhu. pokud to nebylo maskovaci zarizeni, pak by me hodne zajimalo jaky mel ten motor vlastne problem.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCKINEZ: Značky nikdo nesleduje. U nás rozkopali ulici. Je tam taková velká cedule s informacemi, že je nějaká křižovatka neprůjezdná. OK, někdo to nestihne přečíst. Pak je tam oranžová šipka objížďka a značka Slepá ulice. Drtivá většina aut do té momentálně slepé ulice vjede a pak až si řidič/ka všimne, že jsou vpředu zátarasy, tak se otáčí.
    SPM
    SPM --- ---
    KELDA: podle mě jí nedávaj... stejně tak je zakázána pomalá jízda a zatímco na sociálních sítí se bezpečnostní složky každou chvíli prsí tím, jak chytili piráta, co jel 200 po dálnici nebo 150 po okresce, tak ještě nikdy v životě jsem neviděl, že by tam napsali, jak dali pokutu řidiči, co jede 60 po rovné, 10m široké, okresní silnici první třídy za sucha. Přes to, že jim na to stačí úplně stejné zařízení co na ty piráty a přes to, že najít někoho, kdo jede 200/150 chce dost štěstí, ale na traktoristy, co v 60 za sebou táhnou kolonu 50 aut i za minimálního provozu narazím úplně vždycky :-)

SPIKE411: asi celkem smůla, mě spíš přišlo, že je to i poslední dobou lepší, než to bývalo dřív. A jinak i tohle jsem relativně běžně viděl na západě, i na autech se západníma registračníma značkama :-) Počasí na to asi spíš vliv nemá, většinou to hulí, když se to rozjebe a jde tam špatná dávka paliva (což může být od blbých vstřiků po zpuchřelou hadičku od jedné z těch milionu regulací, co turbochrochty mají) nebo když to někdo dojebe úmyslně a votuní to (pořádně načipovat a místo katalyzátoru/DPF dát rovnou trubku... tady, ano, dalo by se říci, že něco takového by normálního člověka napadlo jenom když dostane solidní úpal :-) ).
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SPIKE411: Protože, podobně jako ostatní prvky našeho státu, STK zoufale nefunguje..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jo, sazomety a tzv. „kyklopové“, kterým svítí jen jeden světlomet. V lepším případě vnitřní, v případě horším ten na straně u krajnice (takže třeba v mlze takový auto působí jak motorka).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Já asi hlavně v posledních asi dvou týdnech všiml nárust sazometů. Není den, abych někoho takovýho nepotkal. Z větší části oktávky, ze kterých se při akceleraci valí hustý smradlavý černý oblaka. Asi je to spíš shoda okolností, možná je to počasím?
    Jednou jsem za jednu jízdu z práce potkal hned tři takový. Vždycky jsem se musel za jedním kus táhnout, než jsem ho mohl předjet, zahnul jsem za roh… abych se zase mohl třeba přes celý Malešice táhnout za dalším takovým.
    KELDA
    KELDA --- ---
    SPM: asi máš pravdu. Já teď v PL tak to vidím aktuálně

Apropo, v ČR máme už pokutu za nepoužití blinkrů kdy je to potřeba. Zajímalo by mne zda už někde tuto pokutu aplikovali ... Upřímně si nedokážu představit jak to dělají snad kromě nějakého záznamu videa
    SPM
    SPM --- ---
    KELDA: Bych řekl, že to není nešvar ČR/PL, ale rozmohlo se to tak nějak celosvětově. Na západě mi to přišlo úplně stejný. Nebo minimálně alespoň na dálnici při změně pruhu 90% ten blinkr nedá vůbec...
    KELDA
    KELDA --- ---
    DOCKINEZ: ja taky často, ale pravda je že na severu toho je asi nejvice
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zajímavý, jezdím tam často, ale s tímhle se nesetkávám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam