KELDA: podle mě jí nedávaj... stejně tak je zakázána pomalá jízda a zatímco na sociálních sítí se bezpečnostní složky každou chvíli prsí tím, jak chytili piráta, co jel 200 po dálnici nebo 150 po okresce, tak ještě nikdy v životě jsem neviděl, že by tam napsali, jak dali pokutu řidiči, co jede 60 po rovné, 10m široké, okresní silnici první třídy za sucha. Přes to, že jim na to stačí úplně stejné zařízení co na ty piráty a přes to, že najít někoho, kdo jede 200/150 chce dost štěstí, ale na traktoristy, co v 60 za sebou táhnou kolonu 50 aut i za minimálního provozu narazím úplně vždycky :-)
SPIKE411: asi celkem smůla, mě spíš přišlo, že je to i poslední dobou lepší, než to bývalo dřív. A jinak i tohle jsem relativně běžně viděl na západě, i na autech se západníma registračníma značkama :-) Počasí na to asi spíš vliv nemá, většinou to hulí, když se to rozjebe a jde tam špatná dávka paliva (což může být od blbých vstřiků po zpuchřelou hadičku od jedné z těch milionu regulací, co turbochrochty mají) nebo když to někdo dojebe úmyslně a votuní to (pořádně načipovat a místo katalyzátoru/DPF dát rovnou trubku... tady, ano, dalo by se říci, že něco takového by normálního člověka napadlo jenom když dostane solidní úpal :-) ).