TAX: Ono je to bohužel jedno s druhým. Těch co se plouží na 2/3 limitu je prostě dost, není to žádná výjimka. Když jednoho předjedu, za chvíli jsem u dalšího. A bohužel tím, že takhle u nás (*) vypadá průměr, tak pak máš ty ostatní, který by třeba asi i jeli rychleji, ale na předjíždění už odvahu nemají. Takže ten vláček se štosuje, až to předjet nejde. Nebo jde, akorát se dostávám do těch rychlostí, které se zveřejňují jako odstrašující případ na sociálních sítích, zatímco ty vláčky, co ucpou silnice i za minimálního provozu, jsou úplně v pohodě :-)
(*) navzdory obecnému koloritu, jak u nás jezdí všichni jako prasata a na západ je to lepší mi to osobně ani směrem na západ jako nějaký řidičský ráj nepřijde a porušování předpisů taky může člověk počítat po desítkách. Ale po posledním výletu a najetých ~2.500km po Irsku jsem si jedné věci všiml. Jak kdysi někdo psal, že oni nemají speed limity, ale výzvy, tak se s tím dá celkem souhlasit. Běžný speed limit je 60km/h menší město (u nás typicky označené zónou 30 nebo 40km/h), 80km/h (klikaté úzké okresky, sem tam skrz vesnici, okolo baráku) a 100km/h (rovnější cesty, občas taky kolem baráku). 50ka je ve větších městech, 30ku jsem viděl za celou dobu asi 2x (u nás by se jí říkalo pěší zóna, zákaz vjezdu). Každopádně jsem se limitu zvládal držet akorát na těch rovných se 100km/h, kde teda jsem občas i něco dojel (asi díky tacho rozdílu, kdy při mých 100km/h na GPSce jsem dojel něco, co jelo o 5km/h pomaleji). Na těch 80kách jsem zdržoval já a měl jsem problém se k ní přiblížit. Když už jsem něco dojel, tak to byl nizozemskej bydlík s důchodcema za volantem. Že u nás na podobných silnicích jezdí lidi 40 a ještě jezdí po prostředku, aby protijedoucí auto mohlo vymetat příkopy, asi netřeba zmiňovat... takže při porovnání že i dále na východ se jezdí rychleji, tak bych řekl, že jezdit neúměrně pomalu na jednoproudých komunikacích, kde se blbě předjíždí, je doopravdy výborná česká specialita :-)