• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAX
    TAX --- ---
    PISKVOR: sobotni situace byla prave takova, ze pravy pruh byl vymeteny.
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    Pokud je dálnice zablokovaná, tak stejně na té motorce dojedou jen k překážce pod to stejné slunce
    BASIK
    BASIK --- ---
    JOPS: § 41 odst. 8 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu)

(8) Není-li dálnice nebo silnice pro motorová vozidla s nejméně dvěma jízdními pruhy volně průjezdná z důvodu kolony stojících nebo pomalu jedoucích vozidel, jsou řidiči vozidel povinni vytvořit mezi jízdními pruhy prostor pro průjezd vozidel s právem přednostní jízdy; při tom smějí vjet na krajnici nebo na střední dělící pás. Jsou-li v jednom směru jízdy více než dva jízdní pruhy, vytváří se tento prostor mezi jízdním pruhem, který je nejvíce vlevo, a k němu přiléhajícím jízdním pruhem. Do tohoto prostoru smějí vjet pouze vozidla s právem přednostní jízdy, vozidla správce pozemní komunikace a vozidla sloužící k odstranění následků dopravní nehody nebo překážky provozu na pozemních komunikacích.

Takze to OK podle zakona neni.
    Ad TAX - prostor se tvori "mezi pruhy". Takze nemaj povinnost se tam kyblovat, ale muzou, pokud to je potreba k vytvoreni ty ulicky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: No, měla by být tak, aby vznikl jeden pruh pro IZS; obvykle to bývá "leví vlevo, praví vpravo, co situace dovolí" - situaci "levý symbolicky, praví v odstavným" jsem ještě neviděl (spíš z toho, že ten odstavnej taky nebývá kdovíjakej); nepovažuju to za ideální řešení: pokud v tom odstavným už někdo stojí, při popojíždění bude guláš.
    TAX
    TAX --- ---
    TUILE: zrovna v sobotu jsem na D11 potkal rodinku na motorkach se sajdkarama. pani s deckem v sajdce, pan s deckem v sajdce. na 65. km se vymlel kamion do svodidel a dalnice chvilema i stala. pani s deckem po chvili musela vyjet do zachranarske ulicky a schovat se do stinu kamionu. decko si i otevrelo sajdku a hledi, pani to davala statecne, ale muselo ji byt dost priserne vedro. pan zustal nekde vzadu, ale predpokladam, ze jednal stejne.

JOPS: muj doplnujici dotaz je, zda se ma zachranarska ulicka delat tak, ze se pravy pruh komplet nakybluje do odstavneho.
    motorky za me ok, oni se snadno schovaj, kdyz to bude nutne (pokud to neni gang 30 motorek).
    TUILE
    TUILE --- ---
    JOPS: teoreticky ne, prakticky je bez klimy v hadrech zarucenej upal a cekat deset minut je o zdravi. (a prakticky i uhnes, kdyz neco pojede)
    JOPS
    JOPS --- ---
    dotaz do placu, kdyz je kolona a je udelana zachranarska ulicka a projizdi ji motorky. Je to ok? Popravde receno, je mi to uplne u prdele, at si klidne jezdej, jenom si nejsem jistej, zda muzou ci nikoliv.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Pokud to další auto bylo ještě v pohybu, tak si hlídáš, jestli zastaví a umožní Ti projet a "zapomeneš" si hlídat levou stranu.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PISKVOR: Už jsem taky při odbočování trefil obrubník, v garáži čtečku co byla vypíčená do jízdní dráhy i jsem drcnul do auta přede mnou když v půlce zatáčky zastavilo a ja koukal doleva. Ale tohle je na straně řidiče, to nejde přehlédnout nebo nevidět :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZVIRATKO: Auto na hlavní stálo v koloně na semafor vpravo, odbočující se pokusil protáhnout mezi ním a dalším za ním, výsledek viz? (ostatní se nezdají být součástí nehody, ani ten černý)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Nechápu

PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DURDIN: Mně se z toho videa zdá, že je to tam celý kostičkovaný. Asi to bude z Minecraftu...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    PISKVOR: mě se z toho videa zdá, že to teda nebliká vůbec
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PISKVOR: me prijde, ze vyjizdel po pameti a do toho resil hovor nebo radio, jako by ani tu zvukovou signalizaci neslysel a prvni zaregistroval az ty zavory
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JENDAZCB: Tak tyvole přece si neodře lak vo šraňky!

A vida, zadařilo se. Šraňky se jeho vozu ani nedotkly! Pán má ale fištróna!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JENDAZCB: "Bliká červená, vjedu tam" je tak všechno, co o něm potřebuju vědět.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JENDAZCB: panika kombinovana s demenci... no ale v prvni rade se tam vubec nemel srat systemem "to stihnu". A kdyz uz se tam teda nasrall, tak by mohl vedet ze sranky by v pohode prorazil, jsou na to staveny.
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Co si myslíte o tomhle borci? Kdyby zůstal na první koleji, možná by ho ten vlak jen tak štrejchnul z boku a třeba by se taky nic nestalo. Jinak mě baví, jak ho vlak v podstatě jen odsunul o kus dál a vesele pokračoval. A kdyby byl borec fakt frajer, tak najel na trávu o kus dál a nakonec by se s tím vlakem ani nestřetl. Chápu, správný rozhodování ve vteřinách je fakt těžký ;)))

Řidič vjel na přejezd při spouštění závor, při snaze je objet ho vlak odhodil - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/usti/zpravy/olsinky-zeleznicni-prejezd-ridic-vlak-zavory-srazka.A240820_163405_usti-zpravy_grr
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: tak von to asi taky byl slusnej pacient..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Ja doufal, ze zeadu se blizici sirena jsou policajti co ho jdou sebrat. Bohuzel to byla sanitka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam