• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: no tady bych zrovna řekl, že od toho kempu směrem k pivovaru to nemá úplně šanci vytočit ani s tím krátkým...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: dusledek nedostatku ridicu... berou vsecko, co zvladne kroutit volantem... a podle toho to taky vypada.
    ZVIRATKO: ne, ten vyjezd je zmatlanej celej... dan za to, ze se to snazili nasochat tam, kde to je.
    A jinak zjevne nebyl schopen jizdy vubec... proto necouvnul :-) Kdyby byl, tak hadam ze odjede po svy ose...
    Policajti tam nejezdi, protoze DPP na ma "svy" lidi, co maj mj. modry majaky... viz narizeni vlady 110/2001, kterym se realizuje § 41, odstavec 3 zakona 361/2000 Sb, odstavec 9 tehoz paragrafu ti rika, co mas delat, kdyz potkas takove stojici vozidlo..
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: jsem zrovna ráno jel přes Počernice a koukal jsem, jak autobus (krátkej) jede tím nádherným kruhákem protisměrem :-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DANYSEK: tak blbost se stane kazdymu, ale nechapu
    1) proc necouvnul(!?) a neodjel nekam, kde nebude prekazet
    2) experty od odtahovky co ohrozili hromadu lidi v krizovatce
    3) totalni absenci policie, prestoze krizovatka hodinu stala
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZVIRATKO: no jo, dopravni "inzenyri" si pastelkou v mapce namalovali reseni a nepocitali s tim, ze za volantem nemusi sedet nekdo, kdo ovlada dlouhe vozidlo s milimetrovou presnosti :D Ono kdyz se clovek kolem sebe podiva, co prislusna "odborna" mista z dopravne-spravnich uradu produkuji... tak ma casto dojem, ze dotycnej clovek nikdy za volantem nesedel.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Tragikomedie Veleslavín
    https://www.youtube.com/watch?v=uNs13VgLmg8

bohuzel mi chybi zacatek odtahu, kdy nejdriv odtahovka malem sesrotovala doprovodne vozidlo (protoze stalo uprostred za ni a ona zacala couvat), nacez to doprovodne vozidlo pri couvani vytlacilo oktavku na tramvajovy pas, protoze samozrejme dopravu nikdo neridil 🤦🏻

TAX
    TAX --- ---
    SPM: á dopadlo to jako obvykle. bude novy urad.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Zďýlejte, neš to zmažou!!!!!!
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: Jen počkej, až v návaznosti na to vláda zakáže veškerý prodej simulátorů teploty a už si ten odpor v GME nekoupíme :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    prej simulator teploty... ja teda vidim obycejnej odpor 🤣

SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: Jo, to mas asi pravdu. Ikdyz teda uz jsem taky slysel o tom, jak se za jezdeni vlevo vyhazuje od zkousek v autoskole. Coz teda asi neni uplne relevantni, protoze vetsina komisaru jsou kokoti a vyhazuje se za ledacos.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SPM: Akorát že vůbec. To nebyla tahle situace, nijak jsem ho neblokoval, pravý pruh zcela volný. To je taky smysl téhle výjimky (v obci) z pravidla o ježdění vpravo, protože třeba člověk jede v levém proto, že chce brzy odbočovat atd.

§ 12 (2) V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu. Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3.
    BASIK
    BASIK --- ---
    SPM: V tyhle situaci nema, vic viz STRACENA nebo § 12 odst. 2 zakona o silnicnim provozu.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SPM: SPM: Nemyslím si. To co říkáš by platilo, kdyby jeli dvě auta vedle sebe a za nimi třetí co chce předjet. Pak ano, ten vlevo by měl přidat/zpomalit a uhnout. Ale když je vpravo volno, tak nemusíš. Jestli to najdeš v pravidlech, rád se poučim.
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: No, i v obci ma to vozidlo vlevo povinnost ten pruh uvolnit pro predjizdeni. A vozidla tezsi nez 3,5 tuny nebo soupravy delsi nez 7,2m musi jezdit vpravo i tam. Just saying...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Teď večer jedu po Střelničné (to je celkem jedno, důležité je, že je to dvouproudovka), jedu si v levém, protože pro to mám svůj důvod (na příští křižovatce), a najednou mě začne nějaký tatar problikávat, pak mně objede volným pravým pruhem (který byl volný celou dobu). Na semaforech se samozřejmě potkáme, vidím, že má stažené okénko, tak taky stahuju. Ptám se, proč mě problikává, a on, že se přece jezdí vpravo. Tak mu říkám, že jsme v obci, tak to tak úplně není, a ať si to dostuduje nebo vrátí řidičák. On ještě něco blekotal, že on vždycky jezdí vpravo a že když někdo jede rychleji, tak se musím uhnout, nebo podobné nesmysly, ale už padla zelená....
    TAX
    TAX --- ---
    dnes vtipny moment na D11. najel jsem na 62. km ve smeru Praha a byl na dalnici uplne sam. patrne kousek pred najezdem/sjezdem byl na dalnici spunt kvuli nehode. takze az po 42. km plny knedlik, tam najela jedna oktavka.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SPM: Je to jednoduchý. Co neubrzdíš, to neukecáš.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: mno... lidi jsou různé, převážně blbé, a nebo pitomé.

já byla svědek u bouračky, kde týpek vyjížděl ZE STOPKY a sejmul motorkáře na hlavní. Motorkář jel na pohodu, tak devadesát, plus mínus pár kilometrů.
    ale týpek svoji vinu uznat odmítá, prej tam ten motorkář neměl co dělat. akorát že má smůlu, jsou tam kamery a záznam nelže.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SITH: o tom rozhodne Okresni soud, badum tss...:))
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SPM: Ráno v pohodě, ale teď jsem byl na rentgenu a čekám na doktora. Začínají mě pěkně brát krk a záda. Se fakt těším jak si to užiju. :( ironie ) Manželce se stalo přesně to samé před rokem a ještě teď ji to občas bere.
    Prdel je že se s tím řidičem známe. Mě to došlo celkem rychle kdo to je. Jemu to docvaklo až když jsme začli sepisovat záznam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam