• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LOPIK: Zejo, to je jak ty kompilace policejních bodycam, jeden fizl a za rok odpráskne třeba 50 lidi :D

Kriste…
    SPM
    SPM --- ---
    Mě teda přijde, že natočit za týden materiál na video zas takový problém není. Jenom včera bych měl tak 3 :-)

Jestli schválně přidávají, aby to bylo dramatické, nevím, nevylučuju to. Ale jedné věci u pár videí, co jsem z kamery vyndal, jsem si všiml. To co na té kameře vypadá že je úplně v pohodě, s hromadou času na vyřešení, v reálu vypadalo dost na knop. Ono z toho širokoúhlého záznamu, puštěném v klidu u PC, kde člověk čeká zradu, to vypadá vždycky méně dramaticky...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: Nechci ti kazit rozhořčení, ale kompilace nebývají "co JÁ jsem všechno najezdil," alébrž co se sejde od diváků. Případná vlastní tvorba zase nebývá týdenní...

A teda "mně se to neděje" - nebo to 1.předvídáš (což je právě jediná relevantní kritika, že to schválně pohrotí), nebo 2. už jsi na to tak zvyklý, že takový near-miss přejdeš jako nezajímavý (mám taky na dashcamu spoustu situací "debil projede závory," jen je neposílám do tytrubky, protože to jsou PHOF)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    JOPS: Vždycky jezděj jak kokoti - já mám za celej život pár podobných situaci, borci mají materiálu na týdenní kompilacka, tak asi něco dělaj špatně..

Obecně kdokoliv, kdo o sobě tvrdí, že umí řídit, většinou jezdí jak debil..
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    JOPS: v dashcam kompilacich taky casto vidis, jak ridic schvalne prida na kruhaci, kdyz vidi ze mu tam nekdo zrejme ne uplne korektne vjede - pak samozrejme nutna trubka a zabrzdeni do uplnyho zastaveni, jen aby byl material na dementni video. pritom by stacilo nepridavat a/nebo lehce zpomalit.

ten samej clovek pak nataci sam sebe jak to na kruhaci vysila nekomu pred cumak, ale najednou je to v poradku.
    JOPS
    JOPS --- ---
    z nejakeho duvodu na me ted obcas na FB vyskoci video z auto kamer. A rikam si, ze ti lidi jsou obcas fakt curaci. Ale primarne ti, co to video davaji na sit. Jede po silnici, z vedlejsi silnice najizdi dodavka na hlavni a tenhle strelec, co ma kameru, tak zacne zrychlovat, aby jako vytvoril nebezpecnou situaci. A takove videa jsou kazdou chvili. Rikam si, ty vole proc? Aby byli zajimavi? Me tohle strasne sere a nastesti kdyz jsem kouknul do komentare, tak ho tam zjebali vsichni :D
    TAX
    TAX --- ---
    VYWERN: jo, pod "zvyseni bezpecnosti" se dnes schovava sikana a buzerace vseho druhu. a ovce spokojene beci a nechavaji se skubat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    3,8 je shodou okolnosti typicka vyska aut s hydraulickou rukou .) mohl jet v rezimu “valnik” od jerabu k jerabu na cizim aute, a jak s tou rukou nedela, tak na ni proste nevzit ohled.

Chybuje se ve vsech profesich, jen v teto holt casto s poradnymi nasledky.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TOOMIX: spis mel treba vyssi auto nebo kontajner, nez byl zvyklej nebo tak neco. Joo dopredu, to se to jede, ale podjet mustek, to chce fistrona..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Auto o 70 cm vyšší než podjezdová výška mostu, škoda 16 milionů. Tak je to blázen?

Náklaďák na Písecku zdemoloval železniční most. Koleje posunul o dva metry - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-nakladaku-narazil-na-pisecku-do-zeleznicniho-mostu-posunul-koleje-o-2-metry-40497236
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    U nas dali na sidlak 30tku, protoze bezpecnost a kdyz se tu za 20let stalo 0 nehod, tak ta tricitka to pomuze snizit. Ale ok, ja to beru tak, ze ulice je uzka, vsude zaparkovana auta a velky pohyb deti, protoze tu je skolka, zakladka, sportoviste....no takze duchodci vali pro jistotu 20, normalni ridici neco mezi 30-40. A matky spechajici s ditkama do skoly tam litaji 60.
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: By mě teda zajímalo, jak by našli důkaz o tom, že jsem tam nepřijel z tý strany se 70kou, neotočil se a jel jsem zpátky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a pak jsou místa jako Nové Ouholice, kde ze strany nájezdu do obce je 70 (podotýkám, že tam je cedule začátek obce, jeden barák, půl kiláku nic, a pak teprve normální zástavba), ovšem z druhé strany téhož úseku je padesátka. A moc rádi tam stojej policajti a vybíraj.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TAX: mě u tohoto štve hlavně nekonzistence. Možná jsme radarová velmoc, ale taky jsme velmoc v porušování předpisů. V nějaký Horní Dolní se nesmí jet víc jak 51, v Ústí to můžeš u nemocnice prosvištět 70+ a nestane se nic. Takže jsou lidé, kteří to v klidu udělají. Máme tu vedle vesnici, kde je třicítka. Tu nedodržují ani policajti. Ona tam sice je cedule, že je rychlost měřená, ale není a všichni to ví. Výsledkem je i to, že ty jedeš těch 50 km/h, protože prostě chceš, nebo jsi takový, nebo nejsi místní a tak nevíš, a za tebou banda brmbrm nervů píčuje, co ty jsi za kokota.
    SPM
    SPM --- ---
    MAEQ: Já to teda myslel hlavně v nadsázce :-) Ale asi takhle: ta kamera měří jenom rychlost, ne průjezd na červenou. Takže pokud tě u toho nechytí policajti bokem, červená ti projde, za rychlost přijde flastr. Jinak za rychlost se body sbírají také, byť ne tolik jako za červenou. Ale body můžeš sebrat jenom řidiči, který to způsobil (ne provozovateli vozidla, který je v registru), takže by orgán musel vyvinout nějakou snahu, aby provinilého řidiče identifikoval. Což orgán typicky nechce, protože chce akorát prachy, takže na té výzvě, co dorazí, se typicky tučným zvýrazněným písmem píše, že když zaplatíš hned a bez řečí, tak je nezajímá kdo to řídil a nikomu body neseberou. To se dá aplikovat na červenou úplně stejně jak na tu rychlost...
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    PISTA1: Zdobín na výjezdu od Miletína. Bohužel na google mapách je starší streetview ještě bez radaru.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    SPM: to si nejsem jistý, jestli je výhodnější, protože za červenou jsou navíc i body :-/
    SPM
    SPM --- ---
    MORIARTY: v Praze na magistrále je zase fígl, že je stacionární těsně za světelnou křižovatkou. Takže, očividně se finančně vyplatí víc to projet na červenou, než přidat na oranžovou :-)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MORIARTY: tak teď teda marně přemýšlím, který to myslíš. Jediný co mě napadá kde je 70 a pak stacionární a ne úsekáč, je ve Dvoře na příjezdu od Kocbeře
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Můj oblíbenej radar je v jedný vesnici u Dvora Králové. Je tam rovinka, nejdřív značka omezení na 70km/h, padesát metrů za ní je za stromy napůl schovaný začátek obce a pak je radar. Zajímavý na tom je, že tu sedmdesátku a radar tam umístili najednou, takže tahle past není náhoda.

Já na tom týden po spuštění dostal dvě pokuty v jeden den, obě asi za 54km/h.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam