• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Zato ty máš rozhled jak galaxy brain: zrušme tresty, evidentně to nefunguje, když to není na 120%, zrušme silniční zákon, evidentně taky nefunguje. Nechal by ses sám rozjezdit vožralým, nebo to bys začal kvičet "no ale MĚ to bolí, ne jako ty NPCčka"?
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    DANYSEK: A ty si vážně myslíš, že kdyby takovejhle člověk byl na svobodě tak ty peníze vydělá? Podle mě je minimální šance, že by nějak dlouhodobě tu rodinu dobře živil a nedělal podobné "přestupky" dál....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: neni ani prvni ani posledni, kteryho takhle potrestali... takze muzeme vest polemiku o tom, nakolik ten trest coby odstraseni teda funguje ;-)
    Ja se jen snazil rict, ze clovek s tim trestem ty prachy nejspis nikdy nezaplati... ve finale to skonci v lepsim pripade nejakym oddluzenim. Ale tak daleko zjevne ty uz nedohlednes...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Ale jo. *Úmyslně* vlezl ožralej do auta. To zaprvé (pokud nepoznáš, JESTLI jsi ožralej nebo ne, už tím jsi nezpůsobilý k řízení). Všechno od toho bodu už jde za ním, ne za společností, která mu přece musí odpustit.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: No to je ale ten problém, že neřešíš: furt jenom "co ten řidič, co ten řidič, všichni ostatní jsou fuk." Zkusme si to rozebrat v různých hypotetických případech, který nenastaly:

- a) jede nalitej, zabije svoje děti, dostane pár bodů a důrazné tytyty
    - b) jede nalitej, zabije někoho v jiným autě, dostane pár bodů a důrazné tytyty
    - c) nalije se, umlátí svoje děti kusem plechu, ale odděleně od auta, dostane vynadáno

Která z těch variant NEvysílá zbytku společnosti zprávu "dělejte si cokoli,: když budete nalitý, máte imunitu, a všichni vám podobní se sběhnou k obraně"?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: furt tam cpes narativ, ktery jsem nikde nenapsal.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Čili přístup "já zavraždil rodiče, ale teď jsem sirotek - nemůžete mě zavřít, hehehehe, to byste byli sami proti sobě"? #chucpe
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: porad to stacis do roviny, kterou ale ja vubec neresim... ja fakt netvrdim, ze dotycny je chudak. To si tam podsouvas ty sam :-)
    Ten ridic je kreten, na tom se shodneme... ale reseni dalsi problemy vygeneruje... do budoucna... jenom o tom se uz v novinach moc psat nebude, zejo... resp. z toho vznikne maximalne nejaka anonymni polozka v tabulce pod tvoji rozlisovaci schopnosti.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Ráno jsem šel kolem toho rohu na náměstí Kinských, kde si takhle holka vyrobila problém: provokativně čekala na bus na chodníku, a chudák nafetovanej kretén neměl jinou možnost než ji zavraždit. Chudák, musel taky do basy, no úplná Milada Horáková.

Pokud jsi měl za cíl ukázat "hele, jací jsme my kreténi VZÁJEMNĚ solidární," uspěls.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: ano, my jako spolecnost si vyrobime... jednak toho cloveka budes sedm let zivit... a sekundarne nejspis spadne do rezimu, kdy vysoce pravdepodobne skonci v nejake forme socialni podpory.
    ADAMIRA: jasne, ale i to, ze podobny trest prevychova lidi okolo systemem "bububu" je iluzorni... takovejch trestu uz bylo... a lidi jezdej nachcani stejne. Je to samozrejme postesk... z roviny, kdy vim ze zadne reseni to defacto nema :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Jen tak mimochodem v tom článku píšou že rodina byla závislá na jeho příjmu, pokud tam byl někdo další kdo by byl teď schopnej rodinu živit tak ted bude dost v prdeli, plus náklady spojeny s pohřbem apod. - ale ty se teď předpokládám zadlužit můžou, tam at si exekutor zachrochtá, tam společenskej problém vzniknout může, hlavně at vraha dvou dětí netrápí v base dluhy.

Bych blil
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Marně pátrám po tom, proč ten problém stavíš "zničehonic ho společnost zabásla" místo "ožralej zabil dva lidi." Měl dostat množstevní slevu? Vlastně se nic nestalo, když je to v rodině?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: MY si vyrobíme? Přesně naopak: ON si vyrobil.

A teda čím víc dementů, co jezdí vožralí, tohle uvidí, tím větší šance, že si některý neřekne "ále, tak dostanu šestý souběžný zákaz řízení, přinejhorším podmínku." To je ta alternativa, kterou navrhuješ: beztrestnost pro kretény, jen aby nebyli moc smutní.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Yep, problémy z toho mít bude, určitě toho bude kit plnou hlavu.

Až se příště zase vozere a bude nakládat nějaký děti do auta, tak si na to třeba vzpomene ;)

Jakej by podle tebe byl adekvátní trest aby se chudáček necejtil blbě?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: sedm let v base a pak doplatit tri mice... fakt veris, ze to "zafunguje"? Nope, to naopak vygeneruje dalsi problemy... po tech sedmi letech jeste naskacou uroky, zeano... a tak jiste, i exekutori potrebujou mit co zrat :)
    PISKVOR: ten clovek je mi u prdele, uvaha smeruje k tomu ad vyse... jeden spolecensky probem si vyresime, jinej vyrobime.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Proč je ten trest stupidní?

Uprime řečeno podle me je ceskeh soudní systém v drtivý části opravdu nemocnej, ale tady mi to přijde DOCELA ok.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Play stupid games, win stupid prizes.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: obzalovany nevypovidal, takze jeho postoj realne neznas... kazdopadne i uhrada nemajetkovy ujmy se z vezeni resi fakt blbe a ze by odsouzeni po navratu ze sedmileteho vezeni prehazovali prachy vidlema typicky taky pravda neni....

Jo, je to debil... ale ten trest sam o sobe je debilni taky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOOMIX: Hlavně ON je tady ten chudáček ubohej přece. Někdo mu zabil dvě děti a ještě má platit pokutu a sedět, kňů kňů kňů, oběť politického procesu!

Zastřelit málo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Zastavte, signalizovala strážnice na přechodu. Řidič ji srazil, z místa ujel - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/usti/zpravy/nehoda-straznik-policie-usti-skola-srazka-prechod-ujel.A250109_083604_usti-zpravy_grr
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: pořád málo

Děti vypadly opilému otci z auta a zemřely. Extrémně nebezpečný řidič, potvrdil soud 7 let - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/brno/zpravy/soud-nehoda-opily-otec-zemrele-deti-vyskovsko-odvolani.A250108_084209_brno-zpravy_krut
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JOPS: Já tyhlety reklamní letáčky házím rovnou do koše. Spam nikam jinam nepatří. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam