• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Můžete prosím někdo položit otázku ID DANÝSEK: "Myslíš že je v pořádku, abychom investovali do výzkumu léku na rakovinu?"

Ale prosímvás opatrně! Nedivejte se mu u toho do očí a klečte u toho aby si nemyslel že je to nějak agresivní :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LOL :D

Takže VŠE :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: diskuzi ad hominem s tebou nepovedu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Počkej počkej počkej, ty ses na tu evidentně tázací větu podíval a řekl sis "hmmm, to vypadá jako věta oznamovací? :D

Jaký řešení čeho? Výjmečně jsme tady s trestem spokojený, nikdo nehledá jiný řešení - pouze ty - a my ti máme.... wtf???

Opravdu bych ocenil tvojí odpověď na tyhle dvě otázky (ale nedostane se mi, protože oba víme že seš srab:

1) Myslíš že je v pořádku, abychom investovali do výzkumu léku na rakovinu?
    2) můžu si tipnout jakou máš vysokou školu? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: ale psal... zjevne mas problem i s kratkdobou pameti ;-) Ptal jsem se te na reseni, taky ho nevis.... diky, tos mohl napsat i strucneji.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK:
    "a kde pisu neco o tom, ze je spatne financovat vedu a vyzkum? ;-) Cteni nebude tvoje silna stranka, spis mas bujnou fantazii."

Nikdy jsem nic takovýho nenapsal, bud tak hodný a nevkládej mi slova do úst, dal jsem ti jasnou otázku: "Myslíš že je v pořádku, abychom investovali do výzkumu léku na rakovinu?" Zvládneš na ní odpovědět?

DANYSEK: "ano, vznikne pohledavka... o jejiz uhrade muzeme dalsi hodiny spekulovat. Aneb jake nastroje na vymahani pouzijes u cloveka, ktery nema zadny majetek a ani pravidelny prijem? :D"

Takkdyž vynechám,že frajerovi je 25 a za 3,5 roku je venku a 3 míče jsou hodně ale ne zas tak moc, tak ano, vznikde možná pohledávka kterou nezvládne uhradit - a?

Má ta pohledávka vzniknout u příbuzných který za nic nemohli?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: a kde pisu neco o tom, ze je spatne financovat vedu a vyzkum? ;-) Cteni nebude tvoje silna stranka, spis mas bujnou fantazii.
    ADAMIRA: ano, vznikne pohledavka... o jejiz uhrade muzeme dalsi hodiny spekulovat. Aneb jake nastroje na vymahani pouzijes u cloveka, ktery nema zadny majetek a ani pravidelny prijem? :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Dokážeš pochopit, že to není žádná "finanční sankce" ale odškodnění? Kdo ty náklady okolo toho má hradit? Stát? Nebo nikdo a pozůstalý utopte se ve sračkách?

Nezlob se na mě ale dlouho jsem nepotkal tak moc batikovanýho filozofa odtrženýho od reality jako seš ty.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Myslíš že je v pořádku, abychom investovali do výzkumu léku na rakovinu?
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    DANYSEK: To je ten problém, řešíš jen finance a odstrašení. Ale jde spíš o to, že pokud bude jen fin. trest bude to brát více lidí jako pobídku můžu se z toho jen vyplatit to není tak hrozný. Odstrašení moc nefunguje, ale vidina toho, že trest je "nic moc" funguje jako omluvenka pro to nedodržovat nic.

To co udělal si basu zaslouží a ten peněžní trest je podle mě spíš pokus o to aby byli pozůstalí odškodněni, ale jak si argumentoval exekucemi, ty by na něj pak museli oni podat což je otázka jestli rodina udělá, takže to nebude tak horký...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAAJAA: ve finale to neni o nic vic naivnejsi nez teze, ze trest povede k tomu, ze to dalsi mozne pachatele okolo odstrasi :) tohle je fakt filozoficka akademicka debata... a ja samozrejme vim, ze tohle nemuze mit zadnej vystup typu "jak to delat lip". Realita je takova, ze bordel na silnicich je navzdory hrozbe moznych trestu... a ze statistik je mj. videt, ze treba i takovy strasak v podobe "vybodovani" fungoval jen chvili... a to ze nekomu seberes papiry? Vzdyt ty lidi jezdi bez skrupuli i bez nich, navzdory hrozbe trestu... se kterym jsou obeznameni ve chvili, kdy jim ty papiry berou. Jo, basa jako "izolant" zajiste na chvili zafunguje... debata je spise o te financni sankci, co nasleduje, ktera v realu vygeneruje dalsi problem... a dost mozna dotycneho i k tomu chlastu nakonec taky asi navrati.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    DANYSEK: Jo a tak proto aby neměl po base špatné podmínky shánění práce necháme ho bez basy a budeme hluboce věřit, že už to znovu neudělá. To je hodně nativní a vysoce nepravděpodobné, pokud tohle udělal jednou tak bez pořádného trestu to bude dělat zase i v tom článku píšou, že rád řídil rychle tzn. Nic krom basy ho od řízení nedostane a chlastat s tím co udělal bude mimo basu taky dál a tím ohrožovat tu svou zbylou rodinu víc, než když je přestane "živit" a půjde si sednout. Podle mě je dlouhodobě výhodnější pro celou společnost raději zaplatit za jeho pobyt v base než řešit další následky jeho nezodpovědného chování které může být mnohonásobně dražší...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAAJAA: ja si myslim, ze clovek s flastrem typu nepodmineny trest si praci shani vzdycky hur... aneb kdo ti zamestna nekoho, kdo sedel predtim v base?
    PISKVOR: jo a to "zrusme tresty" pisu kde presne? furt mi podsouvas neco, co jsem nikde nenapsal... ja pouze polemizuju nad (ne)funkcnosti systemu, nikoliv o (ne)ruseni trestu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Zato ty máš rozhled jak galaxy brain: zrušme tresty, evidentně to nefunguje, když to není na 120%, zrušme silniční zákon, evidentně taky nefunguje. Nechal by ses sám rozjezdit vožralým, nebo to bys začal kvičet "no ale MĚ to bolí, ne jako ty NPCčka"?
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    DANYSEK: A ty si vážně myslíš, že kdyby takovejhle člověk byl na svobodě tak ty peníze vydělá? Podle mě je minimální šance, že by nějak dlouhodobě tu rodinu dobře živil a nedělal podobné "přestupky" dál....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: neni ani prvni ani posledni, kteryho takhle potrestali... takze muzeme vest polemiku o tom, nakolik ten trest coby odstraseni teda funguje ;-)
    Ja se jen snazil rict, ze clovek s tim trestem ty prachy nejspis nikdy nezaplati... ve finale to skonci v lepsim pripade nejakym oddluzenim. Ale tak daleko zjevne ty uz nedohlednes...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Ale jo. *Úmyslně* vlezl ožralej do auta. To zaprvé (pokud nepoznáš, JESTLI jsi ožralej nebo ne, už tím jsi nezpůsobilý k řízení). Všechno od toho bodu už jde za ním, ne za společností, která mu přece musí odpustit.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: No to je ale ten problém, že neřešíš: furt jenom "co ten řidič, co ten řidič, všichni ostatní jsou fuk." Zkusme si to rozebrat v různých hypotetických případech, který nenastaly:

- a) jede nalitej, zabije svoje děti, dostane pár bodů a důrazné tytyty
    - b) jede nalitej, zabije někoho v jiným autě, dostane pár bodů a důrazné tytyty
    - c) nalije se, umlátí svoje děti kusem plechu, ale odděleně od auta, dostane vynadáno

Která z těch variant NEvysílá zbytku společnosti zprávu "dělejte si cokoli,: když budete nalitý, máte imunitu, a všichni vám podobní se sběhnou k obraně"?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: furt tam cpes narativ, ktery jsem nikde nenapsal.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Čili přístup "já zavraždil rodiče, ale teď jsem sirotek - nemůžete mě zavřít, hehehehe, to byste byli sami proti sobě"? #chucpe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam