• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MELOP
    MELOP --- ---
    Zas je fakt, že už někdy před 30+ lety jsem v Německu viděl značku pro nechráněný přejezd s moderní lokomotivou, takže by to asi nějaký ten update sneslo...
    A vůbec, důkaz místo slibů:
    https://de.wikipedia.org/wiki/Bildtafel_der_Verkehrszeichen_in_der_Bundesrepublik_Deutschland_seit_2017#/media/Datei:Zeichen_151_-_Bahn%C3%BCbergang,_StVO_2013.svg

(pokud to chápu správně, mají to v současnosti dokonce jako univerzální značku pro přejezd, a samozřejmě, původně měli +/- stejné značky jako máme zde, protože ty naše přinesla před někdy 86 lety německá armáda)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: ustupuje se od toho... viz treba Nemecko. Ono to soucasne vytvari asociaci, ze vlak je pomalej... coz taky uz neni, co bejvavalo :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DANYSEK: Jako nostalgická jízda tam klidně může jet :-)
    To není jen u nás, je to ve více zemích. A je to jasně rozpoznatelné, že to není třeba autobus nebo tramvaj.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: zrovna nase znacka "pozor vlak" by ale modernizaci/aktualizaci snesla... precijen, parni provoz skoncil pred vice jak ctyriceti lety :) Takova znacka pro pametniky :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Nevěděl, co znamená nápis "Pozor vlak", ne asi. Jste netolerantní xenofobové :-)))
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    TOOMIX: Jinej rozchod koleji, to je hned.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Můj tip je Kladno
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    beztak to byl slovák
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SITH: oni totiž přejezdy v cizině vypadají diametrálně odlišně než ty u nás
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: ocenuji že se muselo zmínit že to byl cizinec, jakoby to něco ve faktu "nezná dopravní předpisy" měnilo
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Ve slově “psal důležitou zprávu na mobilu” mají několik překlepů :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HARDCABB: přesně
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    pisou cizinec, ale ja spis ctu bezmozek
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    On NEPOZNAL, že se blíží k přejezdu

Cizinec nepoznal, že vjíždí na přejezd. Na Českolipsku ho smetl nákladní vlak - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-cizinec-nepoznal-ze-vjizdi-na-prejezd-na-ceskolipsku-ho-smetl-nakladni-vlak-40513450

SPM
    SPM --- ---
    NJAL: hele, dobře, to nevim, kochal jsem se při tý jízdě v koloně, když jsme kvůli nim museli zpomalit :-) Počítal bych, že většinou to tak bude, protože ty dojezdovky jsou hlavně užší a tudíž i ty disky budou užší. Byť ano, na nějaký malý auto asi půjde vytáhnout dojezdovka z většího a nazout na to gumu stejnýho průměru.

Jenom mi to přišlo "vtipný" vidět ho v úplně levym pruhu na dálnici nabořenýho do auta před ním. Zvlášť vtipný mi pak přijde, že borci sepíšou formulář a jede se dál. Kolega co vyjel od nás zahrádkama nepřipoutanej a za zatáčkou ho chytli dostal dva litry a 4 body. Dobře, jezdit nepřipoutanej se nemá, ale tak nějak se víc děsím borce v superbu, co letí na pneumatice z jízdního kola kdo ví kolik po dálnici, než nepřipoutanýho, kterýmu airbag urazí hlavu, když nabourá...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: Tak to omezení je tam kvůli tomu, že ta dojezdová rezerva má obyčejně jiný rozměry než ostatní kola, tzn nezáleží na tom co na tom kole je.
    TAX
    TAX --- ---
    NJAL: popravde si take myslim, ze by moje nahradni kolo zvladlo i vic nez 80 kmh. jak rafek, tak pneu. :)

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SPM: normalka, kolonu v levym vede vystihovanej dedek, pro kteryho je 105 km/h 4. kosmicka rychlost a jakykoliv pruh vic doprava is lava. Zaroven nikdy neprekracuje rychlost, takze jede zcela dle predpisu..
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM: A je to opravdu ta dojezdovka? Napriklad moje auto ze sekace prislo na rezerve s timhle diskem s polepama, ale na disku je uplne normalni pneumatika.
    SPM
    SPM --- ---
    By mě fakt zajímalo, jak je vůbec možný, že auto s nazutou dojezdkovou s těma polepama "max 80km/h" stojí předkem nabouraný do auta před sebou v úplně levym pruhu na D1... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam