• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: ocenuji že se muselo zmínit že to byl cizinec, jakoby to něco ve faktu "nezná dopravní předpisy" měnilo
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Ve slově “psal důležitou zprávu na mobilu” mají několik překlepů :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HARDCABB: přesně
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    pisou cizinec, ale ja spis ctu bezmozek
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    On NEPOZNAL, že se blíží k přejezdu

Cizinec nepoznal, že vjíždí na přejezd. Na Českolipsku ho smetl nákladní vlak - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-cizinec-nepoznal-ze-vjizdi-na-prejezd-na-ceskolipsku-ho-smetl-nakladni-vlak-40513450

SPM
    SPM --- ---
    NJAL: hele, dobře, to nevim, kochal jsem se při tý jízdě v koloně, když jsme kvůli nim museli zpomalit :-) Počítal bych, že většinou to tak bude, protože ty dojezdovky jsou hlavně užší a tudíž i ty disky budou užší. Byť ano, na nějaký malý auto asi půjde vytáhnout dojezdovka z většího a nazout na to gumu stejnýho průměru.

Jenom mi to přišlo "vtipný" vidět ho v úplně levym pruhu na dálnici nabořenýho do auta před ním. Zvlášť vtipný mi pak přijde, že borci sepíšou formulář a jede se dál. Kolega co vyjel od nás zahrádkama nepřipoutanej a za zatáčkou ho chytli dostal dva litry a 4 body. Dobře, jezdit nepřipoutanej se nemá, ale tak nějak se víc děsím borce v superbu, co letí na pneumatice z jízdního kola kdo ví kolik po dálnici, než nepřipoutanýho, kterýmu airbag urazí hlavu, když nabourá...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: Tak to omezení je tam kvůli tomu, že ta dojezdová rezerva má obyčejně jiný rozměry než ostatní kola, tzn nezáleží na tom co na tom kole je.
    TAX
    TAX --- ---
    NJAL: popravde si take myslim, ze by moje nahradni kolo zvladlo i vic nez 80 kmh. jak rafek, tak pneu. :)

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SPM: normalka, kolonu v levym vede vystihovanej dedek, pro kteryho je 105 km/h 4. kosmicka rychlost a jakykoliv pruh vic doprava is lava. Zaroven nikdy neprekracuje rychlost, takze jede zcela dle predpisu..
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM: A je to opravdu ta dojezdovka? Napriklad moje auto ze sekace prislo na rezerve s timhle diskem s polepama, ale na disku je uplne normalni pneumatika.
    SPM
    SPM --- ---
    By mě fakt zajímalo, jak je vůbec možný, že auto s nazutou dojezdkovou s těma polepama "max 80km/h" stojí předkem nabouraný do auta před sebou v úplně levym pruhu na D1... :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANYSEK: nemas k tomu infografiku? Trochu si rikam ze ja o koze.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: nope, to je normalni lenost... u Cernokostelecky to "borce" do levyho posle a na nejaky vraceni se vyjede, i kdyz to doleva uhejba az za Objizdnou. Proste se na nejaky predpisy vysere, zeano :-) A zadna kolona tam bejt nemusi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANYSEK: jako najet s kamionem (kdybychom tedy zaokrouhlili vsechnu nakladni dopravu na kamiony) do vedlejsiho pruhu je snadne, proste zahnes .) Vyklouzne max jeden osobak, druhy uz ti postoji. Nicmene ja preferuju zdvorile si to misto vyblikat, a to chce holt dostatecnou rezervu.

Kilometr a pul, no, to zni jako dost, ale pokud jedu zleva vlevo a v pravem pripadne stoji kolona, muze byt. Stejne jako muzu “zastavit” v zakazu stani na hodinu, kdyz mi to tolik zabere. Aj tak sa moze .)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: jako, ty fakt potrebujes s kamionem na odboceni vlevo jet 1,5 kilometru v levem pruhu? :-) No nevim, pak bych popremyslel o jine praci... treba ridit lokomotivu, je to taky velky stroj... a starosti s jizdni drahou za tebe vyresi jini :D
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANYSEK: aha? Ja myslela ze odbocovat muzem legalne .)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Kdyz nekdo jede realny (ne tachometricky) limit, tak mi to nevadi. Vetsinou ale lidi jezdi i za idealnich podminek pod limit a do kopcu jeste zpomaluji, protoze jim nedochazi, ze je treba pridat plyn. To ma na stejnosmernych silnicich treba v Praze alespon obcas zase ten komicky efekt, ze do kopce jedu limit na tempomat, ale ten druhy ma mozna pocit, ze ho pyracky predjizdim.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: sory, co pises fakt neni validni argument pro to jet ~1,5km vlevo... to ani s kamionem fakt na odboceni nepotrebujes.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    RALI: presne, fskutecnosti kdo jede 150 na tempomat a neuhne, ten si nezazlouzi ridicak
    RALI
    RALI --- ---
    DOCKINEZ: to nikdo nezpochybňuje, ale už jsem unavenej z těch nářků tady, že kdo nejede alespoň 150 na tempomat si nezaslouží řidičák a podobne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam