• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMIRA: Souhlas. Rozumna autoskola te vezme do velkyho mesta. Ja delal ridicak v HK a jeli jsme do Prahy potrenovat dalnici (ano, tehdy u HK zadna nebyla), tramvaje a hustej provoz, kterej se v roce 2003 v HK taky moc nevyskytoval.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Tybláho pionýre, trošku tady padáš do vod ad hominem a posledně jsi se dost urazil když sis jenom myslel že je na tebe někdo zlej ;)

Pro to abys mohl tak nějak jezdit v Praze, nepotřebuješ dělat jízdy v Praze ale stačí ti nějaký okresní město - tak tam halt v rámci jízd dojedou, mě to něpřijde jako něco neuchopitelnýho. Jízda na sněhu je dost specifická věc (tím nasimulovat jsem myslel třeba rozjídění do kopce) - stejně jako v brutálním dešti apod. jsou věci který tak dobře nasimulovat nejdou, ale zrovna jízda ve větším městě, to není problém.

"A u svych uvah si krom jineho zapomel, ze tady klidne muzes ridit s ridicakem treba z Kypru. Nebo ze Slovenska. Platit bude stejne jako ten ceskej."

Aha tak pokud bereme i tyhle řidičáky tak proč to vůbec řešit žejo?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vzpomínám si, jak jsem jednou u nás za Prahou v úzkejch serpentinách potkala autoškolu v blizzardu (to byl ten den, kdy zkolabovala doprava komplet v Praze, většina autobusů v rámci ROPIDu zapadla nebo nevyjela, jela jsem tehdy domů 25km tři a půl hodiny).
    Ta nešťastná studentka musela mít v ruce křeč, jak se držela volantu, v očích měla smrt a na tachometru deset, ale říkala jsem si, že jestli zvládne tohle a z toho auta neuteče, tak už dá všechno :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: To te nenauci zadna autoskola. Resp. to bys ji musel delat pet-deset let. A periodicky by sis musel papiry obnovovat, protoze i zakon se meni. Uz vidim, jak nadsene kazdy tri roky behas na prezkouseni.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DANYSEK: aha, takze bude jedna vec nacpat si do palice silnicni zakon nazpamet a uplne jina vec bude umet je aplikovat v ty ktery konkretni situaci, ktera je kazda jina, ze?:)))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: na ruznych "simulacich" stoji dnesni system, ktery se ti nelibi. Vrsovice coby "simulator hor"... LOL, to muze vymyslet jen vyhulena smazka. Kazdy mesto ma nejaky ty svy specifika, zkusenost z jednoho mesta rozhodne nezarucuje, ze zvladnes provoz jinde. A vubec to neni jen o hustote provozu, na kterou se to snazis navlikat. A u svych uvah si krom jineho zapomel, ze tady klidne muzes ridit s ridicakem treba z Kypru. Nebo ze Slovenska. Platit bude stejne jako ten ceskej.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Ano, "stejnými podmínkami" jsem fakt nemyslel to, že každej student bude v páté minutě a třicáté vteřině jízdy předjíždět zleva to samé červené auto...

Tím jsem mylsel to, že každej student bude muset v rámci jízd zvládnout městskej provoz (to nemusí bejt praha).

" a reciprocne bys musel i Prazaky nutit delat si vylet treba do Bruntalu ci Krkonos..."

Jako aby si vyzkoušeli jízdu v menším porovozu? wtf?

" a treba v zime, kdy proste prazsky zimy na proslenych silnicich jsou jiny nez zimy v horach"

souhlas, ale nemusíš kvůi tomu jezdit do hor, chování na namrzlý silnici dokopce se dá nasimulovat i někde ve Vršovicích.

"Ty si nabubrele myslis, ze trenink po Praze te nauci vsemu potrebnymu, ale to taky neni pravda."

Nic takovýho jsem nikdy nenapsal.

Tebe hodně štvě že jsem ti sepsul ty anarchokapitalistiský myšlenky co? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: uz jen to, ze "uplne stejny podminky" nezaridis ani po te Praze, jiny to bude behem skolni vyuky a jiny o prazdninach a samozrejme do toho vstupuje spousta mistnich promennych. Natahnout vsechny kandidaty do Prahy je sci-fi samo o sobe... a reciprocne bys musel i Prazaky nutit delat si vylet treba do Bruntalu ci Krkonos... a treba v zime, kdy proste prazsky zimy na proslenych silnicich jsou jiny nez zimy v horach, zeano. Ty si nabubrele myslis, ze trenink po Praze te nauci vsemu potrebnymu, ale to taky neni pravda.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Prosímtě co je na tom nereálnýho?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: a jak to chces zaridit, chytraku? :-) Co vymyslis je naprosto nerealna fetacka fantasmagorie, "uplne stejny ridicaky" je teoreticka a v praxi nerealizovatelna chimera.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Nechtěl bych to právě vůbec jakkoliv odlišovat, chci abychom měli všichny stejný řidičáky za stejných podmínek.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: a jak jinak bys to chtel odlisovat, ty chytraku?
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: jo, ano, divadlo, že se koukáš do zrcátka se hrálo vždycky. To že je dost rozdíl kde tu autoškolu děláš, kdy v horní dolní nepotkáš ani semafor je taky další věc. Ale i v Praze znám lidi, co tou autoškolou prošli a pak z nich vypadne, že nechápou tu přednost na semaforu, že když maj přece zelenou tak jedou... a tohle ti tim sítem projde se štěstím zjevně i v Praze, když za těch pár minut zkoušky vyhraje světelný křižovatky, kde je zrovna volno...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Tak asi jak kde, já dělal autoškolu v Praze a vůbec lehký to nebylo, ne že bych potřeboval tak dobře řídit ale exoti vyžadovali permanentní koukání do zpětnýho zrcátka, až sem se tam s jedním chytl protože sakra potřebuju občas koukat i na cestu.

Na druhou stranu jsem znal lidi (bohužel samé slečny což stereotypu moc nepomáhá) který dělali autoškolu v horní dolní, v lepším případě odmítali jet jenom na dálnici a do větších měst (protože to je nikdo na cestě za hnojem nenaučil) v horším případě měli naučenou jednu cestu tam a zpáty nazpaměť (jakože tady za stromem se musíš podívat do prava apod.) a měli absolutně nulový znalosti co se pravidel sil. porvozu týká.

Ale řidičák máme oba stejnej...
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Jo, ono je to těžký... jak moc dobře umí v autoškole učit je jedna věc. Že některý (a nebude jich málo) lidi jsou dutý a nenaučí se to ani tak. Pak máš další věc, že v autoškole studenta k tý zkoušce po absolvování předepsaných hodin k té zkoušce pustit musí, protože jinak je to zase střet zájmů, že ho nechtěj pustit ke zkoušce a nutit mu další placené hodiny výuky... a samotná zkouška trvá asi tak 5 minut. Ano, v zákonech je, že trvá asi 20, máme online systém, který hlídá jak rychle do něj píšou ty výsledky testů. Ale u obou řidičáků co jsem dělal to vypadalo tak, že se jelo někde 5 minut, odjezdili to všichni během rána a komisaři pak v autoškole žrali a pili kafe a mezitím po 20 minutách dopisovali výsledky do systému. No a reálně když potom lempl má trochu toho štěstí, tak za těch 5 minut nestačí udělat žádný průser a papíry dostane, ikdyž třeba ten instruktor autoškoly věděl, že je to úplný dřevo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: btw. řekl bych že prapůvod těhle průserů a neschopnosti řídit je už v autoškolách... Je to jedna z institucí která se od bolševika nezměnila, absolutní moc a nulová zodpovědnost.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: tos napsal hezky.

Mi by se libilo, kdyby kazdy drzitel musel po treba 5 letech prokazat, ze nezapomnel predpisy a ze ovladl techniku jizdy a orientaci v provozu. A pak po sedesatce co pet let. Jenze kdo o tohle stoji, kdyz vetsina, uprimne, by ty papiry fakt neobhajila. Nepruchozi. Do tohodle hovna nikdo dobrovolne neslapne.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SPM: Nejen pípák. Některý auta tě nejdřív pruděj (zvuky, vibrace ve volantu atd.), ale když to nepomůže, tak začnou brzdit, vůz bezpečně zastaví na kraji vozovky, zapnou výstražná světla a dokonce můžou aj zavolat SOS call.

(Mám to čerstvě v paměti, minulej tejden jsem dodělal manuál pro Kiu :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: To zní zajímavě, předefvším jestli to zachytí že člověk čumí třeba do mobilu.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: já u něčeho viděl, že to má kameru uvnitř auta, co kouká na řidiče. Jednak to teda má umět poznat xicht a podle xichtu pak nastavit profil auta. Ale taky to prý kouká kam koukáš a když čumíš po okolí a ne na silnici, tak to prudí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam