• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    PALEONTOLOG: kam na takove pitomosti chodis .) nebo to vymyslis sam?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVA: neboj, v zemařině se vyznám taky, jen nemám potřebu se z toho vykecat. sdělení bylo zhruba takový, že mohl mít vše v pořádku, k tomu i dávat pozor, a stejně by nedobrzdil. tím mu nedělám advokáta, jen tuším, co všechno o tý situaci nevím.
    jinak podle mého názoru převýšený hromady na veřejný komunikaci vozit nesmíš, jen to teď neumím doložit, takže uvažuju zarovnanej konťas implicitně, žádnej jinej.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NE7RA: Já zas asi 20 let neřídil :)

A když jsem si za korouše pořídil auto, tak jsem si ještě rád zaplatil 10 hodin kondičních jízd. Dobře investovaný prachy.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Jsem loni delal ridicak znovu po 27 letech - a jizdy jsem udelal az na potreti 🙃
    SPM
    SPM --- ---
    TUILE: No u toho brzdeni na mokru by ses jeste divila, kolik lidi to taky neda :-) tam kde jsem byl ja byla navic jeste kyvna deska, co podtrhavala zadni napravu. 9 z 10 lidi pri tom slapne na brzdu, ackoliv vi ze nemaj a vi uplne presne kde jim to s tim autem trhne. Vic nez pulka lidi ani nezacne tocit tim volantem na spravnou stranu. Uz jsem videl i to, ze tam nekdo tocil vzdycky na stejnou stranu, protoze statisticky mu to v pulce prujezdu vyjde. A byl diky tomu jeden z tech lepsich...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TUILE: A neni to o tom, ze kdybys prevedla ten moto kurz na auta, tak by to bylo "jak projet zatacku bokem napred" 😀?
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TRISSIE: u nas se delaly drive ve firme testy nanecisto a dobra polovina lidi 5 let po autoskole neumela spravne projet krizovatkou, natoz nejaka pravidla, kdy napr mohou predjizdet pres plnou apod.
    SITH
    SITH --- ---
    DIVA: ale já nemluvím o mé situaci, kdy se na poslední chvíli cpu rychle od pravého pruhu a poté rychle do odbočovacího aka sebevrah. Já říkám, že když vidím, že se blíží sjezd z dálnice, tak chci mít možnost se krásně zasunout do pravého pruhu. Ale to nejde, protože kamiony tam nemají často takový rozestup, abych to bezpečně mohl udělat. Takže se tam nějak dostanu, skrz blikačku a čekání, že lehce zpomalí a nechá mě tam dojet, ale kokot setjně zabliká a vytroubí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TUILE: a pak půlka lidí neví, že v autě s airbagem maj mít ruce v pozici tři čtvrtě na tři, a ne za deset dvě, jak se to naučili v roce 1995.
    (myslela jsem, že to už ví každej, ale onehdá na to byla nějaká anketa v rádiu a i moderátor to tvrdil blbě).
    KUHL
    KUHL --- ---
    TUILE: my to mame taky online, ale jsou tam dobry informace, updaty a upozorneni na nejvetsi nesvary.. jsem s tim spokojenej a snazim se jezdit podle tech pripominek (nejak to implementovat).
    TUILE
    TUILE --- ---
    KUHL: nase skoleni ridicu spociva ve vypúlneni online testu ve kterym sou otazky
    - jak casto musim absolvovat lekarskou prohlidku
    - jaky doklady u sebe musim mit
    - co znamena tahle znacka
    ...

nic, co by mi pomohlo.

jako kazdej cech si o sobe samozrejme myslim, ze umim ridit skvele, ale vlastne me tyhle hadky tak nak dycky jenom utvrdej v tom, ze tady chybi nejaky nasledny vzdelavani. coz mi prijde zajimavy, pac na tu motorku je to naprosto huste rozjetej byznys.
    KUHL
    KUHL --- ---
    TUILE: imo je docela dobry skoleni ridicu (pokud ridis auto v praci). jinak to teda ted stoji hrozny penize, kondicni jizdy apod.
    TUILE
    TUILE --- ---
    kazdej rok jedu na 1-2 kurzy na motorku, kde mi rikaj, ze si mam sednout vic dozadu a jestli se mam vyklonit vic do boku a nebo dopredu, proc se mi nepodarila projet zatacka plynule a jakym zpusobem jezdit rychlejs nebo bezpecnejs nebo brzdit...

na auto si muzu udelat kondicky u naky autoskoly a pokud zvladam provoz, tak mi k tomu vlastne nic nerekne.
    a muzu si zaplatit brzdeni na mokrym povrchu.

autoskolu sem delala pred 20+ lety od ty doby mam karticku a jezdi. zadna revize, moznost seberozvoje vice mene pomerne mala.
    treba delam nejaky chyby, mackam spojku pred krizovatkou moc brzy, misto abych dojizdela na svetla na rychlost dojizdim na neutral... co ja vim. nejak mi vlastne chybi si jednou za cas zaplatit nejakej kurz, kde se mnou nekdo hodinu bude jezdit a objektivne zhodnoti, co by se dalo zmenit a proc (vic to opotrebovava brzdovy desticky, ale neni to nebezpecny, tak to zmen jenom pokud nehcces platit zbytecne na servisu treba).
    chtit po mne, abych jezdila spravne, ale nedavat mi moznost to rozvijet je debilni koncept.
    jediny z ceho se muzu nejak posunout je stret s debilem (jezis, marja, te kreten se neumi zaradit vcas a ja pak musim brzdit -> priste se pokusim tem za sebou nezpusobit to samy) a nebo debaty s jinejma postizenejma/hadky s debilama. prijde mi to nedostatecny.

(aneb zipovat se clovek nauci az po tom, co se pul roku v diskuzich na novinkach nadava, ze to nikdo neumi.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVA: a nebylo by lepší zkoušet z obsahu značky než z jejího názvu?

Pro většinu praktických použití totiž nepotřebuješ vědět, že ta věc se jmenuje "příkazová značka neobjížděj autobus", ale že kurva ten autobus opravdu objíždět nesmíš. Což teda mimochodem většina řidičů neví, že modrá příkazová neobjížděj je rovnocenná s červenou zákazovou zákaz objíždění.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SITH: ty netroubis kdyz te nekdo prudce vybrzdi?

Me zas stve jak osobaky ignorujou kolonu na sjezd z dalnice a jedou az k tomu ucpanemu sjezdu, kde v pravem nuti nalozene rozdyzlovane kamiony brzdit z 90 na 0. Vcera sjezd na Slany, osobak vyignoroval misto ktere pred sebou nechavam pro tyhle dobraky, musel o pet pozoc vic dopredu az na sam sjezd. Jeden zastavil za nim, druhy dobrzdil v levem.
    DIVA
    DIVA --- ---
    JFM: jestli ke zkousce z pravidel provozu na cestach odmitas rozeznat znacky, no, od urcite miry neznalosti bys nemel tou zkouskoz projit. Uz ted jsou chyby v testech penalizovane ruzne podle dulezitosti chybejicich znalosti.

Ale bud v klidu, ochotu znat predpisy i v provozu nasledujicim po skolicce tady nikdo proverovat nebude.
    SITH
    SITH --- ---
    VYWERN: mě poslední dobou nejvíc vadí to, jak nemají mezi sebou rozestupy a je poslední dobou fakt skoro nemožné vjet z levého pruhu do pravého a poté odbočit na výjezd, protože tě kokoti vytroubí, když se mezi ně chceš nacpat nebo tě tam ani nepustí. A mě se nechce jet osm kilometrů v pravém pruhu jen proto, abych tam mohl poté bezpečně odbočit. Moc tyhle kamionové vláčky táhnoucí se kilometry za sebou
    JFM
    JFM --- ---
    NJAL: Jo, některý otázky ohledně značek jsou fakt super. Např:
    Očekáváme značku "Dálková návěst s šipkou" před křižovatkou (dálničním uzlem)?

Když uvidím takovou značku, nestačí mi vědět, že do Plzně mám jet rovně?
    Kdepak! Když nebudu vědět, jestli se ta značka jmenuje "dálková návěst", "návěst před křižovatkou", nebo "směrová tabule" a jestli je zrovna před dálničním uzlem, tak jsem asi hrozně nebezpečnej řidič a papíry by mi měli sebrat.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Jen si odlozim ze vcerejska...
    Miluji kamionisty, kteri:
    - jezdi po meste 60+ protoze to jsou profici a ten naklad prece jen tak snadno neubrzdis
    - ti to bez blinkru hodi na dalnici do levelo 50m pred tebou, protoze bezpecnost u profiku predevsim
    - ve meste musi jet v levem, protoze potrebuji jet tech 60+, akorat ze nejedou, protoze kolona a akorat pak popojizdi dva nakladaky vedle sebe, ohleduplnost a bezpecnost nemluve o ulicce pro sanitky predevsim
    - jedou 1m nalepeni za tebou, protoze bezpecny rozestup je zaklad
    DIVA
    DIVA --- ---
    NJAL: za me dokud jsou testy verejne pristupne v plnem rozsahu, chybovat v nich pri oficialnim prezkouseni je az neslusne. Klidne bych po ridicich pozadovala, aby znali pravidla provozu vcetne vsech znacek.

Navic bychom diky tomu mozna mohli prestat hloubat o regulaci motorismu v Praze .)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: tak všechny určitě ne, zrovna tohle po mě nikdy nechtěli... prostě jenom dodržuj maximálku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam