• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    KULA: a to je na tom nejlepsi, ze tihle skorovrazi odjizdeji presvedceni, ze je nekdo necestne omezil. Muzu rict ze nejcasteji slysim klakson od auta, ktere zrovna neco hrube nechape nebo jedna vyslovene nebezpecne. Tihle se nasiraji nejradeji.
    KULA
    KULA --- ---
    Státovka mezi poli, jedeme 80-90...Auto přede mnou dá levý blinkr, začne přibržďovat, chystá se odbočit, já v odstupu 3-4 vteřin za ním začnu také přibržďovat, uklidím se k pravému kraji. Postupně zvolníme na 50-60. Celé to trvá několik málo vteřin, nic zvláštního. Ve zpětném ale vidím blížící se Opel, přijde mi, že nereaguje na naše brždění. Taky že ne. Mine značku značící blížící se křižovatku, bez blinkru začne předjíždět. No jo, ale auto přede mnou začne odbočovat. V tom ale vidí Opel, takže se od středové čáry vrátí zpět a brzdí aby nekřížil cestu předjíždějícímu. V Oplu se někdo posere, šlápne taky na brzdy a otočí volantem směrem ke mě. Takže už stojíme na brzdě všichni a prakticky zastavíme. Opel troubí, střelí to těsně před moje auto, podjede odbočující. Přijedeme do Vinoře, Opel stáhne okénko a ženská ruka mi hrozí pěstičkou.
    No, měl jsem holokaustové nálady.
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUMBA: Otazka je jestli tu mluvime o dodrzovani zakonu, nebo o vzajemnych ohledech pri hromadnem ovladani snadno a rychle vrazdicich stroju.

MARASAN: vim chapu. Automat, tempomat a vsecky tyhlety protezy na ridice. Myslim si ze poznam kdy auto brzdi “samo” a rozhodne to neni vzdy, zmatkujici trdla u volantu potkavam denne. Denne.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HARDCABB: tak treba auto s automatem ma min ucinny brzdeni motorem a brzdi se casteji. Na brzde se musi stat aby stalo, i kdyz je v rovine atp. nevis, o cem mluvis.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    HARDCABB: Zřejmě jsi ohleduplný řidič, nicméně musím upozornit, že zde děláš něco (nebo to z popisu tak zní), co po tobě zákon nevyžaduje. Jediný případ, kdy se to zastavování před přechodem řídí chováním ostatních řidičů je situace, kdy na víceproudé silnici někdo zastavuje/zpomaluje ve stejném směru
    (§5, odst. 1, písm. h) zákona č. 361/2000 Sb.)
    h) snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, sníží-li rychlost jízdy nebo zastaví-li vozidlo před přechodem pro chodce i řidiči ostatních vozidel jedoucích stejným směrem,

Samozřejmě neustále platí, že nesmíš chodce na přechodu omezit (natož ohrozit), takže v těchto situacích, kdy auta v protisměru zastaví a chodec se vydá po přechodu v protisměrné části, už velmi často člověk také zastaví a "pouští", aby chodce uprostřed silnice zbytečně nezavřel. Nicméně je to v dané chvíli na vyhodnocení situace, není na to pravidlo. Když ale v protisměru auta frčí dál a chudák chodec čeká na chodníku, tak v protisměru nemáš vůbec co zastavovat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    HARDCABB: prosimte, zazivam ze rukou dribluju z okynka a protrubuju stakatem a levy pruh jede a jede, kdyz chodec stoji v pulce prechodu. Svet se pripravuje na budoucnost s auty bez zivych ridicu. Bez opravdovych motoru uz dnes, bez opravdovych ridicu zitra.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    podle me na tom musi velkou vinu mit covid a nejaky neurodegenerativni zmeny, na cestach je opravdu cim dal vic dementu a pro me rizeni cim dal vetsi stres. brzdy na kruhaci, brzdy v nepatrne zatacce, brzdy na rovince.. a na druhou stranu posilani to z vedlejsi na hlavni typu "ja jedu, hodne stesti vsem ostatnim".

posledni dobou se mi pravidelne stava ze prijizdim z "protismeru" k prechodu, kde se ho ocividne chysta nekdo projit - typicky dite, nebo matka s kocarkem. proaktivne zastavuju (i kdyz bych to na prase jeste mohl klidne projet), abych byl pak svedkem toho, ze z protismeru prijedou dve auta, naprosto toho chodce ignorujou a proste jedou dal. fakt nevim jestli je horsi ze predstiraj ze toho chodce nevidej, aby nemuseli zastavit/pribrzdit, nebo ho opravdu nevidej a netusej o existence jeho, prechodu a me samotnyho. tahat z aut a slapat na hlavu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    A vsecko je to nepostizitelne. Nepremyslenim nebo neprizpusobivosti neprekracujes zakon, takze alles gutte.
    NJAL
    NJAL --- ---
    TAX: Tak kruhac se da vyuzit na projeti bez brzdeni, treba proto, ze rameno vlevo stoji a dava prednost nekomu, kdo uz je na kruhaci a jede tak pomalu, ze bude u meho ramena az tehdy, kdy ja uz budu pryc. Ale je potreba to sledovat uz pri priblizovani se a necpat se tam za kazdou cenu.
    TAX
    TAX --- ---
    NJAL: a pak je sorta, ktera do kruhace vpali bez brzdeni a jsou presvedceni, ze ti co cekaji na vjezd z jinych ramen jim musi dat prednost.
    a za mne je spravne hned prvni co jsi napsal – zvysuje se mira debility. ne ze by to bylo prekvapive, vyvoj automobilismu i tzv. "bezpecnosti" a asistentu tomu primo nahrava. jako casto se bavim debilama, kteri jsou schopni stat na brzde 500 m, 1 km i dele. nebo cekaji ve fronte na ONO, 15–20 min, a cely cas na brzde.
    NJAL
    NJAL --- ---
    THE_MIRACLE: Lidi nejak casove progresivne blbnou. Nekde jim vybubla v hlave pravidlo, ktere krom zipovani neexistuje - "blinkr znamena prednost", a cim dal min blinkry pouzivaji, a kdyz tak az v prubehu odbocovani, zadny treba i nekolik vterin dopredu, aby se ten druhy clovek mohl podle toho zaridit. Tak nekdo mozna ke kruhaci pristupuje stejne jako k Dej prednost v jizde, kde preventivne zastavi, "aby se rozhledl". A co se tyce rychlosti, mozna jede podle gps, kde mohou byt podle updatu mapy fakt ruzne (na mem Garminovi jsou napriklad tricitky tam, kde uz davno nejsou a jine podobne zhuverilosti, a to mam mapu maximalne up to date)...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Prosím vás, neunikla mi nějaká změna pravidel? Už po několikáté se mi stalo, že auto přede mnou před kruhovým objezdem zastaví, i když po něm buď nic nejde, nebo jede daleko či zjevně odbočuje před nájezdem. Jsem docela kliďas a fakt se snažím nespěchat, ale neplynulost mě vytáčí, zejména v případě, kdy týpek v Starii (ano, byl to chlap) předjede cyklistu a když ho začnu s odstupem předjíždět já, tak začne z kopce (z Horoměřické směr dolu na Jenerálku) brzdit na striktních padesát (spíše méně) a pak jede celou cestu z kopce touto rychlostí, dole na měřeném úseku to zbrzdí pod 40, přestože 40ka už tam asi rok není. Nedivím se, že cyklista byl nasranej, že jsem ho předjel a pak brzdil, ale do té doby, než jsem ho začal předjíždět to vypadalo, že týpek s autem pojede, jinak bych ho ani nepředjížděl. Pak na kruháči zastaví a čaká, dokud není prázdný a nahoru na Pučálku jede schválně 30-40 s bržděním do kopce, asi proto, že jsem si na kruháči na něj dovolil zatroubit. Na 30 u zastávky schválně zrychlil. Je tam plná čára a přechod, asi si myslel, že ho budu předjíždět, ale to se spletl, za rovinkou pak opět 30-40. Chápu, že jsou na silnici lidi, co se bojí a jedou hodně pod limitem, ale tohle určitě nebyl ten případ.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Chrrrr pšiiiii
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: diky za nabidku, ale s blbci tveho kalibru setkani nevyhledavam :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ok nikdo mi nemůže tvrdit že jsem ho nepožádal

DANYSEK: Fajn, prostě nemáš styl a nejsi schopnej ho ani napodobit, snad se někdy potkáme :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: nemusis nam.tu porad popisovat svuj smutnej zivot ;-) Ja vim, ze bys ho pral i druhejm, ale to si musis nechat zajit chut.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: BTW. ty ubohá anarchokapitalistická nulo co jde přes mrtvoly jenom protože sis dlouho nezašukal, právě seš na úrovni Filipa Turka, velký gratulki!!!! Máma musí bejt hrdá :)

A prosímtě, fakt tě prosím, místo toho aby jsi vytáhl další totálně nic neříkající trapný a hlavně TOTÁLNĚ NESTYLOVÝ kecy o práškách a jiný adolescentní nudný kokotiny, bez kterejch seš uplně ztracenej, radši mě vydoxuj nebo něco, like fucking really, trošku stylu, tohle je fakt zlo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    znáte ho někdo? Bylo tý osobě už 11 let?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: rozhodne nejsou tak psychycky labilni jako ty ;-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: ok, opět jak od swifta a opět fakt originální, akorát jsi zpoměl přidat něco s práškama :)

Máš děti?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: jediny adekvatni trest je zrusit tvoje vychazky z Bohnic :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam