• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    GLOBETROTTER: ja si po letech taky poridil UAMK (a taky mam pocit, ze jsem zapomnel zaplatit letosek :)), mel jsem to kdyz jsem mel prvni/druhe auto, a fungovalo to naprosto skvele, rozhodne lepe, nez jakakoliv asistencka co jsem od te doby mel k pojisteni. Hlavne mimo mesto kdyz je zavolas, tak prijede proste nejaky mistni autoservisak a klidne ti to auto opravi, kdyz to pujde, zatimco u asistencky prijede nekdo, kdo bude hledat v tabulce jestli ti muze nepomoct.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: A není lepší si pořídit pojištění auta, kde tu asistenčku máš už v ceně? Pak se Ti určitě nestane, že zjistíš, že ji máš propadlou.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DIVA: Jsem sto let za opicema, nemám banking v mobilu (a oni QR taky vůbec nezmiňovali jako možnost), ale nakonec se to ukecalo na přímý převod z onlinebankingu ručně, takže dobrý :) Spíš mě fascinovalo, že to nemají jako standardní možnost (a nevozí sebou třeba terminály, protože z mých známých s sebou peníze v množství potřebné na podobné srandy vozí málokdo). A jinak hej, krátce po osmé, takže jsem to celkem jistě byl já.

Hlavně teda věc je UAMK asistence, kterou si platím bokem, abych to nemusel řešit - akorát se až při dnešním telefonátu zjistilo, že jsem si někdy začátkem roku zapomněl prodloužit platnost (a celou dobu jsem žil v domění, že mám předplaceno), protože to je sakra neocenitelná věc, už mě to zachránilo jednou v Maďarsku, jednou v Německu a jednou i v ČR :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    GLOBETROTTER: ja mela defekt na dalnici z drazdan, nastesti po ceste durch nemeckem fakt blizko, strhlo mi to brzdy takze nebylo nez zavolat si. Kobra u me byla driv nez ustecka odtahovka .) ale nastesti jsem jednomu z nich padla v oko ptz nejprve ze musi byt hasici bo unik provoznich kapalin a trojuhelnik pred zatackou smeteny do skarpy a ja venku se psem jeste doslova metry pred tunelem atd. Nakonec mi tam delali milou blikajici spolecnost az do odtahu .)

Tak tam bych tehdy neměnila ani vrsek na ventilku .) ale chapu ze jsou okamziky kdy clovek vylezt musi. Anebo jedna ve stresu jinak nez jak by se rozhodl po zrale uvaze.

CAIDEL: mohla jsem te videt nak kratce po osme? Btw qr kod je vec! ,)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DIVA: Já měl defekt na dálnici zrovna dneska ráno :( Na nájezdu mezi D0 a D1. Ale naštěstí na vlastně velmi praktickém místě:
    https://mapy.com/s/muburaveja takže jsem se úplně odklidil z dálnice a vyčkal na asistenci bez riskování života. Na druhou stranu, mezi dvěma nájezdy v tom rachotu se tam fakt špatně telefonovalo, vedro strašný a člověk už se odtamtud prostě nijak nedostane, odejít se nedá (nemluvě o problematice platby cash a neexistujícího bankomatu poblíž).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Měnil jsem na dálnici kolo jen jednou. V Německu, na dálnici co vede mezi Řeznem a Hofem "podél" hranice. Pokud se nemýlím, neomezená rychlost. Odstavný pruh naštěstí hodně široký. Ale tlakové vlny od projíždějících aut fakt hodně nepříjemné. Kufr u felicie narvaný po strop, to se vše muselo vyndat, abychom se dostali k rezervě. Člověk v tu chvíli neví, co má dělat, ale dnes bych už do toho asi nešel, radši bych půl dne čekal na asistenčku.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DIVA: Jedná byla Luckycam, u druhý kamery Kacam. iPhone nemám, ale předpokládám že budou pro oba systémy. Čas ti nepovím, ztratil jsem nervy, když jsem zjistil že to nejede rychle.
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRACENA: apka pro iphon? Co to znamena veky .) kolik vezme prenest vzduchem hodinu zaznamu cca?
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DIVA: Jo tak to jsem rozuměl špatně. Čtu uložit bezkontaktně, myslel jsem zamknout příkazem. Je to pak na kartě a jde to stáhnout přes apku do telefonu. Ale trvá to věky, takže ja pořád oldskulove vyndávání kartu a nahrávám do PC. Vzhledem k tomu že skoro žádný záběry nechci tak to dělám jednou za půl roku a to mi nevadí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRACENA: zaznamy se poslou do telefonu jo? Neni problem iphon?
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DIVA: Já mám nějakej Lamax, hlasové ovládání, funguje skvěle.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Apropo, uz je na trhu rozumna palubni kamera co uklada data bezkontaktne, pro sofery bez jine techniky nez je telefon?
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nedavno jsem mela defekt na dalnici a aniz bych ho menila in situ (tam bych se bez sipky ani nepokousela) tak jsem minula 150 prilezitosti dat se trefit. Jenom to ze zastavis a vystoupis, musis videt co se stalo, ja nejprv myslela ze mam rizlou kurtu o plech a spadly naklad, ze ho budu muset sebrat, byla to hrozna jeba jak to mrdlo. Pak jsem tam nechtela nechat valet trosky a muzu rict ze moje guma neco vazi, plus vyhodit ji na korbu taky vykon, pak vypacit zohly blatnik, pak zastavit a znovu ven pro kontrolu ze nehobluju zbytek dvojmontaze a muzu jet az ke sjezdu. Tvl taky jsem mohla utect za svodidla a cekat na prince s modryma majakama a resit to tam nekolik hodin, dekuju pekne. Jak se to stalo beztak nezjisti, leda by to nekdo nahodou natocil.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOOMIX: To je spíš sem ne?
    [Darwinova cena]
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Muž na D6 vyměňoval v odstavném pruhu kolo, zabil ho kamion - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-na-d6-vymenoval-v-odstavnem-pruhu-kolo-zabil-ho-kamion-40528625

„45letý muž se měl pohybovat kolem svého vozidla v odstavném pruhu,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Podle prvotních informací si měl muž bez označení měnit pneumatiku na vozidle a přitom došlo ke střetu s projíždějícím nákladním vozidlem.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRK_R23: To neni jen CR a ODS. Neco dost podobneho mi zrovna vcera udelal kamion na Slovensku: vjel za mnou do obce asi sedmdesatkou, a kdyz me jedouciho cca 52 (na gps) dojel, tak me proste predjel, v protismeru nastesti nikdo. A protoze o dalsich 100 metru dal zacinal kus obce na 70, tak ani nezpomalil. Ale nevim, jestli bych tohle samozrejme zase vysvetloval Ficem.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Ja kdyz zavazim a mam za zadkem nekoho kdo chce jet, oteviram cestu pro predjeti obcas i na plne, kdyz mi to prijde jako bezpecna moznost. A jindy na prerusovane clonim, kdyz mi to bezpecne neprijde. A tak jako me casto predjizdeji totalne na ruskou ruletu tam kde zadne cary nejsou, do zatacek nebo na horizontu poslepu az pri tom trnu, stejne tak ne kazdy predjizdeci manevr na plne musi byt nutne hazard, takhle dokonale to tu oznacene proste nemame. Neresim nake video, jestli taky nejeli cilene natocit grazla, jestli ho nedusili 40kmh uz dvacet minut, ne nebo jo nevim, jenom tohleto evangelium predpisu uplne nehraje na moji notu. Uminuskujte me ksmrti.
    TAX
    TAX --- ---
    GOR: a i neoznacne vehikly fizlu jsou za bileho dne a pri teto rychlosti rozeznatelne, kdyz znas indicie. a debil v kamionu je jeste vyblikaval. :D holt byl na silnici asi poprve.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Jo takhle. No na variantě "odstavte si to a vyndejte si z kufru bicykl" se shodneme, původně jsem to četl blbě jako "měly by se pokutovat POUZE tyhle případy."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam