• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    Ten muj treba pri spusteni blinkru s tim zpomalovanim prestane nebo respektive kdyz uz jede pomaleji, nez ma nastaveno, tak pri spusteni blinkru rovnou zacne zrychlovat, ikdyz ma auto jeste pred sebou. Funguje to celkem pekne, na ty chvile kdy je volno to prave pak ani nezacne brzdit, za hustsiho provozu ten blinkr pak poustim kdyz me akorat miji to rychlejsi auto a ono to rovnou prida, ze tomu nemusim pomahat plynem.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    DIVA: porad mas moznost tempomat nepouzivat...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KRAMERIUS: Adapt. tempomat voli odstup v zavislosti na rychlosti (realna odstupova vzdalenost roste s rychlosti) a na dalnici si proto nastavim mensi odstup. V hustem rychlem provozu, kde je velky rozdil rychlosti mezi pruhy ho vypinam, protoze nechci mit nekoho v kufru. Nejdulezitejsi je jet tak, jako kdyz ad. tempomat nemas a nespolehat ze bude brzdit za tebe, ale pouze ubirat plyn. Stupne adaptacee jsou: zadna prekazka, ubira plyn, brzdi, brzdi a varuje, brzdi na krev. Na dalnici je nutne sledovat kontrolku a ve chvili, kdy se prepne do stavu "vidim prekazku" uz davat blinkr a chystat predjizdeni. Pokud nestihnes vybocit z pruhu a prekrocis vypocitanou vzdalenost, prijde druha faze a zacne brzdit.
    DIVA
    DIVA --- ---
    KRAMERIUS: strasne, nez toto radeji vlakem fakt
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TAX: Prostě se na dálnici občas chová divně.
    Jedu 130 v pravém pruhu, dojíždím kamion, jsem 100 metrů od něj a hodím blinkr do prázdného levého pruhu, začnu tam přejíždět a auto najednou začne brzdit (včetně rozsvícení těch brzdových světel) protože se mu zdá, že rozdíl rychlostí je moc velký a oba jsme zatím ve stejném pruhu.
    On se to člověk časem naučí předvídat a přejíždí dřív nebo auto popožene plynovým pedálem, ale prostě to není ono.
    TAX
    TAX --- ---
    KRAMERIUS: adaptivni tempomat by se snad nemel lepit na vozidlo pred sebou nebo neadekvatne zrychlovat, aby pak zase nesmyslne hamoval.
    v mnou popsane situaci spis tusim neschopnost ridice videt dal nez na vozidle pred nim nebo proste obycejne nesoustredeni se na rizeni.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TAX: S novým autem jsem zjistil, že mi tohle vcelku často udělá adaptivní tempomat.
    Já bych v dané situaci je sundal nohu z plynu, nebo přejel do vedlejšího pruhu, ale on hned začne přibržďovat, aby si udržel nastavený odstup - který je třeba na dálnici docela velký a aplikuje se i když už blikám a pruh opouštím, abych někoho předjel.
    TAX
    TAX --- ---
    NJAL: nebo takova kouzla, ze na 15 km ja nepotrebuju ani jednou slapnout na brzdu a presto ladim s hustym ale plynulym provozem, zatimco ten prede mnou brzi kazdych par set metru. :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HARDCABB: O tom uz vubec nemluvim; ze zipovani bude mit takovy zvlastni postranni efekt, jsem na bingo karticce fakt nemel teda. :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    PUNKREASS: Ano. Tohle nahle brzdeni na prazdne silnici me dohani k myslenkam na starou hru Deathtrack.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Nastesti vetsinou pred planovanym pouzitim blinkru varujou necekanym rozsvicenim brzdovych svetel.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NJAL: Furt výrazně převažuje druh “neblikám vůbec” :(
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    NJAL: a zaroven pritom ziskavaj dojem, ze tim ziskavaji prednost
    NJAL
    NJAL --- ---
    Zacinaji me fakt stvat lidi s "blikam az zacnu menit smer". Mam pocit, ze tenhle trend se nejak rozsiruje.
    SPM
    SPM --- ---
    JFM: jojo, ještě oblíbená odpověď je to už tam bylo :-D

U nás v areálu jinak bývala kantýna a kuchařka jezdila do práce trabantem (je to pár let zpátky, ne desítky let :-) ). Trabant celkem nějak i natřenej, měl nálepky z nějakých srazů... no, asi bych tim do práce jezdit nechtěl, ale říkal jsem si že asi byla fanynka. Jednou jsem vedle toho zaparkoval a koukám, že má vyfouklý kolo a stojí na ráfku. A o sekundu později koukám, že vyfouklý je to proto, že ta guma je prořezaná. Ne že by to někde vzala o obrubník, ale vysloveně tam byly vyříznutý 3 fakt velký zuby, nejspíše nožem. Říkal jsem si koho v tý jídelně asi nasrala, že jí tohle udělal a nedalo mi to a šel jsem vytáhnout kamerový záznamy. Nicméně paninka očividně na tom prázdném rozřezaném kole už do té práce přijela :-)
    JFM
    JFM --- ---
    SPM: Před náš barák přijelo jednou auto, výfuk se táhnul po zemi. Ještě nekolikrát tam a zpátky zaparkovat, hroznej kravál, až lidi koukali z oken. Vystoupila mladá dáma, na jednoho z těch čumilů, pravděpodobně to byl majitel vozu, nasraně zahlásila: "Kurva ja neviem čo s tým je, takto už je to posraté od dé jednotky"
    SPM
    SPM --- ---
    DIVA: Já bych ten ženský "cit" pro techniku nepodceňoval :-D
    DIVA
    DIVA --- ---
    Jet na dvou diskach je podle me leda komicke a pochybuju ze to bude provadet tak dlouho aby nekoho ohrozila .)
    SPM
    SPM --- ---
    JFM: Ono těm profesionálním řidičům s nákladními vozy nevadí ani když jim to kolo chybí úplně ;-D https://www.idnes.cz/brno/zpravy/kamion-jizda-bez-kola-dalnice-d2-policie.A250815_112416_brno-zpravy_azu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: podhusteny (nedejboze prazdny) gumy snizuji ovladatelnost. stabilitu a prodruzuji brzdnou drahu... fakt to neni nebezpecny pro okoli?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam