TAX: tak v případě první otázky asi i pologramotná opice chápe, že nemá na přechodu přednost před houkající sanitkou. Ale zároveň když sanitka nehouká, nebliká a normálně jede, tak taky dává normálně chodcům přednost. Takže fígl je nejspíš slovíčkaření v tom, že vozidlo s právem přednostní jízdy je až když houká a bliká, pokud to vypne, tak je to normální vozidlo. Aby se to ještě lépe pletlo, tak v těch testech je zároveň i otázka se zněním "Při čerpání pohoných hmot mají přednost:" a správná odpověď je: "vozidla s právem přednostní jízdy, přitom nepoužívají výstražných světelných a zvukových zařízení"
Druhá značka dle definice zákona předepisuje mít na vozidle zimní pneumatiky přesně v tom období 1.11. - 31.3. (pokud není dodatkovou tabulkou stanovené jiné období) bez ohledu na stav vozovky (což je rozdíl, protože ve stejném období ty zimní gumy musí být i jinde, ale jenom pokud je na silnici sníh/led). Správně to Bčko je tedy patrně proto, že zimní gumy na osobáku musí mít minimálně 4mm vzorku a to patrně teda asi i v létě ve městě, ačkoliv na letní gumy stačí 1,6mm. Takže ta značka nemá co se správnou odpovědí vlastně vůbec co dělat a je to tam celý navíc.
DIVA: ano, logicky po chodcích to chce, ale na to jsou tam tak dvě odpovědi a jenom jedna z nich je správná :-) Otázka na vzorek v kombinaci s tou značkou je prostě nesmyslná, mohli se na vzorek zeptat přímo a ne to takhle debilně maskovat. Navíc je vtipný, že tohle je testová otázka na Cčko a ptají se na vzorek osobáku, když náklaďáky maj předepsaných 6mm a na poháněných nápravách.
LOPIK: no, třeba zrovna tyhle dvě otázky se mi sešly v jednom testu :-) Když jsem zbytek měl dobře, tak jsem měl přesně o jeden bod více, než je minimum na složení zkoušky. Tedy 3 takovéhle kokotiny v testu stačí na to, aby to člověk neudělal. Jinak tramvaj vyjíždějící z pěší zóny je tam pořád :-) Ale to je takový, že pokud znáš mechanismus těch předností, což bys měl, tak tohle dáš, pokud nepřehlídneš tu ceduli s pěší zónou teda.
Jinak generálně vzato ty testy jsou o dost těžší než před xy lety. Respektive ty testy jsou tak nějak stejný, ale podle všeho dramaticky zvětšili to množství otázek a/nebo je obměňují v řádu dnech, protože i po několika týdnech mi tam padají otázky, které vidím poprvé. Dřív fakt po pár dnech to měl člověk naučený všechno nazpaměť. A tedy pro ty, co se to učí úplně nazpaměť, je tam několik chytáků taky. Typicky otázky s fotkama, kde otázka a odpovědi jsou úplně identické, ale na té fotce je vyretušovaná nebo přidaná značka, která mění odpověď.