• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAX
    TAX --- ---
    FRIZER: zkratka z D1 udela snad hodne. z jizni i sterboholske spojky by se mohla stat puvodne zamyslena komunikace.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    VYWERN: Možná pokud by lidé více používali selský rozum (prorazit závoru x nechat se smést vlakem + ohrozit na životě další lidi), tak se to nemusí učit v autoškolách, ale to je možná naivní představa a chápu, že člověku to nemusí ve stresu přemýšlet :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    TAX: To mas pravdu, to je nic moc, ale kdyz jedu z toho smeru tak fakt nikdy nebyl problem pripojit se na konci. Navic je za chvilku trojpruh...no jsem zvedav co udela to jizni pripojeni z D1. Tam kvuli stavbe mostu to zuzeni taky nechali skvele...nejdriv byl termin odstraneni Duben, pak to prodlouzili na Cerven a pak az do podzimu...nebo tak nejak...)
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: ty, co se ridi tou instrukci (nebo proste maji mozek), asi nelze v provozu rozeznat. ale neridi se ji za me tak 50 % ucastniku. zkratka potrebuju sjet, ted hned, okamzite, tady sjet, dal je bezedna rokle, ja nechci spadnout do rokle! :)

FRIZER: pravacek je mezi prumyslovou a lanovym taky radne rozjebany a jet v nem moc nechces. celou delku pripojovacku tam ovsem k "prizpusobeni rychlosti a plynulosti zarazeni" vyuzije tak 1 z 10.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Nejlepsi pripojovak je stejnak na Jizni Spojce z Prumyslovy....každej druhej retard, se ne že potřebuje zařadit...ale rovnou to cpe co nejvíc do levyho jeste pred lanovym mostem. A díky tomu to stoji casto az na Cernak. Nelze nemilovat a vubec netusim, proc tam nikdy nevidim policajty. Hlavne ze obcas opruzujou pred sjezdem na Dolní Počernice.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: No, ja treba kdyz v tom levym je prazdno, tak tam automaticky uhybam taky, protoze blbu co to prede mnou narvou na zacatku pripojovaku je vic nez dost...

A druha kategorie blbu ktery doslova miluju jsou ty, co jedou v tom pripojovaku za mnou, hned na zacatku se naserou do prubeznyho pravyho a zrychli presne tak aby na konci toho pripojovaku jeli vedle me a ja nemel kam najet.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOOMIX: zrovna dnes jsem presne tohle udelal, stylem ze se v tom pripojovaku rozjedu a na konci se zaradim... no nejaky blb se rozhodl uz na zacatku "poustet", jakozr sam se bezduvodne narval do levyho... nedbaje jeho hlouposti jsem se v tom pripojovaku rozjel a zaradil se s dantm blbem daleko v zrcatku, co v tom levym porad jeste strasil :D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    No, tak když si tak vybavím, co jsem za ty roky slyšel od desítek lidí za historky z autoškoly... tak největší úspěch je v podstatě najít instruktora který se nechová jako úplný kokot, naučí přiměřeně řídit a nesnaží se nikoho aktivně zabít nebo ztrapnit a nepoužívá studenty jako osobní taxikáře.

O tom, že by v nějaké škole prošli všechny situace (velké městské křižovatky, okresky, dálnice), naučili parkovat podélně i kolmo pozadu i popředu, pořešili rozjezdy do kopce přes ručku a ještě k tomu dávali nějakou obecnou instruktáž k předvídání, chování a návykům... tak o tom jsem teda v životě neslyšel.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: Já jsem se třeba to, k čemu slouží připojovák a jak se v něm chovat, poprvé dočetl z letáčku německého ministerstva dopravy v češtině, když mi bylo asi 30 :-) Je pravda, že autoškolu jsem dělal v době, kdy u nás moc dálnic nebylo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V autoškole by taky měli učit, že po dálnici se jezdí vpravo a připojovací pruh se má využít až do konce na maximální rychlost a ne to tam hned na jeho začátku poslat v šedesátce před moje auto s rodinou. Děti teď umí spoustu nových slov a opotřeboval jsem si klakson.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    A vas jako v autoskole neco naucili jo. 1x sem tankoval, na dalnici ani jednou, jednou jizda pozpatku, jedno rozjizdeni do kopce pres rucku a to je vse. Akorat stres a dementni komisari a pak jsem se vyjezdil sam a prvni pul rok se zkusenym spolujezdcem.
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: třeba sjet dalším sjezdem / odbočit tam kam mám a pak to objet? Nepřekvapivě nikdy odpověď typu couvat na dálnici odstavným pruhem nebo rvát se násilím mezi ostatní auta a nabourat je při tom správná nebyla.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: "tohle se dneska neučí" - ano v autoškolách musí vybrat situace které stojí za to učit a ne naporsto každou niche situaci, do který se čistě teorieticky můžeš dostat. Jinak by autoškola trvala několik let a navíc by se ti z hlavy akorát vypařilo to důležitý.

To je jak když slyšíš tohle říkat lidi o školách "jo tohle už se neučí, to by se mělo učit" - jasně, 20 let ta základní škola může trvat a můžeme v ní sedět 24/7

Navíc teda pokud musíšě někoho učit že v situaci kdy si máš vybrat mezi zlomenou závěrou a sešrotováním, si máš vybrat zlomenou závěru, tak takovej člověk už je asi stejně ztracenej.

A navíc, určitě tý ženský v autoškole řekli, že má jezdit střízlivá a stejně to ignorovala, takže ani to učení by asi nepomohlo.
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: a jak se ma ridic zachovat dle autoskoly?
    SPM
    SPM --- ---
    KRAMERIUS: Ono je úplně jedno co se tam učí. Ve všech 3 autoškolách co jsem dělal byla v testech otázka jak se má řidič zachovat, když přejede odbočku nebo si stoupne do špatného pruhu. Přesto minulý týden nějaká píča blbá v ranní špičce na jižní spojce úplně zastaví do nuly v pravém průběžném pruhu, až za ní zastaví celá ta mašinerie kamionů a pak se z ničeho nic rozjede přes tu zebru do sjížděcího pruhu a vletí přímo do mě... U některých lidí je prostě fakt jedno, co je v tý (auto)škole učí...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    KRAMERIUS: vidis, zrovna tohle me ucili. Obecne, kdyz zacnu predjizdeci manevr, ktery nemohu dokoncit, co delat. Ale jak jsem psal taky, spousta tech veci neni jasne ucena, i kdyz resitelne jsou, alespon do urciteho okamziku.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYWERN: Ona se neučí ani spousta dalších věcí.
    Třeba co dělat, když na úzké silnici předjíždíš přes plnou čáru přes horizont kamion a najednou se objeví auto v protisměru.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    KRAMERIUS: tak to je jasne, to se samozrejme uci. Jen uz se moc neresi co delat, kdyz ten pruser nastane.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYWERN: Proražení závor je situace, do které se normální řidič respektující červená výstražná světla nemůže dostat.
    Takže stačí v autoškole učit, že na koleje se nevjíždí, pokud blikají červená světla - bez ohledu na polohu závor.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TOOMIX: tohle jsou presne ty situace, ktere se absolutne nikde neuci nebo jsou v autoskole receny jen tak mimochodem. Myslim to prorazeni zavor. Stejne jako kriticke brzdeni apod. Tohle se bude dit proste dokola porad, protoze to lidi obecne nevedi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam