• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    VYWERN: To je i při nájezdu na D1 v Mirošovicích směr na Prahu. Je to tam tak roky, ale 95% aut to hned švihne doprostřed ne-li až doleva
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOOMIX: Jak někoho napadne "já tu tramvaj [která přijela téměř jistě zleva] předjedu PROTISMĚREM ZLEVA, ačkoli tam ani nevidím, a můj pruh je od ní úplně oddělený", to byl zas další poturčenec, co ho měla ochránit Vůdcova imunita?

Mapy.com
    https://mapy.com/s/darorosese
    MELOP
    MELOP --- ---
    GLOBETROTTER: U Fabie 4 je to stejné - škubnout pákou dozadu. Občas se to povede i neúmyslně.
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: taková ideální městská motorka
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tohle je taky dobrej kokot (už mrtvej), předjížděl tramvaj, srazil se s jinou protijedoucí, ta vykolejila a auto odhodila na motorkáře, který je v kritickém stavu.

Tragická nehoda v Praze. Řidič při předjíždění narazil do tramvaje a motorky, na místě zemřel - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-tragicka-nehoda-v-praze-po-srazce-auta-motorky-a-tramvaje-je-jeden-clovek-mrtvy-40590406
    SPM
    SPM --- ---
    ANT_39: Asi cehokoliv koncernovyho, ty boltacky sharingovy audiny to maj taky stejne.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    GLOBETROTTER: IMHO nejen škodovek, u mýho desetiletýho Golfa to tak taky je.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Jestli jsem moc off topic, tak mě vymínusujte a smažu. Ale bavíme se tu o bezpečnosti a akceleraci, tak to je snad v pohodě. Dotaz je na ty z vás, kdo máte novou Škodovku s automatem. Měl jsem za poslední měsíc půjčené dvě, Karoq a Scalu. Nemohl jsem přijít na to, jak změnit mód řazení z D na S, jednou se mi to "povedlo" náhodou, ale už se mi to nepovedlo zopakovat. U Scaly jsem pak přišel na to, že při zataženém D cuknu s pákou dozadu a tím měním D na S. Je to tak u všech škodovek?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VYWERN: jojo, to je i u Mladé Boleslavi když se jede od Olympie na průmyslovou zónu u 13. brány. Celé roky tam byly 2 pruhy, takže člověk najel do pravého a po kilometru a půl zase sjížděl - tak přidali doprava 3. pruh. A i tak se tam najde kokot, co to tam z toho pravého pošle do prostředního, aby za kilometr a půl zase sjížděl přes ten pravý - https://mapy.com/s/joperejeca

Na druhou stranu ten co dělal ten nájezd u Olympie byl dobrý kretén, protože je tam zatáčka tak ostrá, že se nedá projet rychleji než 50 km/h. A když tam někdo vjede rychleji, tak vystrčí v tom lepším případě čumák to prostředního pruhu kde se jede 110 nebo normálně 130, teď si nejsem jistý.

Mapy.com
    https://mapy.com/cs/letecka?x=14.9390287&y=50.4115744&z=20

VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: tak to ta uroven sla hezky dolu.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: vozík si musíš zaplatit zvlášť, B+E se tomu říká :-) Zdravotní je jedna otázka v testech, nic jiného se neřeší...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TOOMIX: to me "bavi" pripojovak u Hranic, protoze on nekonci, ale pokracuje jako normalni pruh a drtiva vetsina ridicu to streli hned do leveho v 80tce, misto aby normalne tim pruhem pokracovali dal. Pravidelne tam vznikaji super situace.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ANIKEVESTIFEX: bohuzel, selsky rozum ve stresovych situacich uplne nefunguje :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    FRIZER: ja delal autoskolu v dobe, kdy jsme jezdili a parkovali s vozikem. Jezdili jsme na dalnici a do mesta,kde jsou tramvaje, protoze bydlim mimo. Zdravotni trvala cely den (to je mozna i dnes, netusim). Co jsem se ptal mladsich rocniku, tak vozik, dalnice, tramvaje - nic.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANYSEK: no ten blb se třeba snaží předejít situaci, že to někdo v šedesátce narve těsně před něj.
    jinak jsou připojováky, ze kterých mám regulerně strach. třeba ústecký, kde bývá velký provoz. blb to narve rovnou do průběžnýho, ultrablb za ním to fikne přímo do levýho, aby ho předjel, ultraultrablb je podjede připojovákem... a všem třem je u prdele, kdo a jak po té dálnici už jede
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: Jsem rád, že svoji dceru s ADHD budu v jejím věku 15,5 učit sám, jediná výjimka je paralelní parkování, to jí musí naučit manželka (která je velmi proti tomu, aby si dělala řidičák), protože to ani já pořádně neumím :-)
    TAX
    TAX --- ---
    FRIZER: zkratka z D1 udela snad hodne. z jizni i sterboholske spojky by se mohla stat puvodne zamyslena komunikace.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    VYWERN: Možná pokud by lidé více používali selský rozum (prorazit závoru x nechat se smést vlakem + ohrozit na životě další lidi), tak se to nemusí učit v autoškolách, ale to je možná naivní představa a chápu, že člověku to nemusí ve stresu přemýšlet :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    TAX: To mas pravdu, to je nic moc, ale kdyz jedu z toho smeru tak fakt nikdy nebyl problem pripojit se na konci. Navic je za chvilku trojpruh...no jsem zvedav co udela to jizni pripojeni z D1. Tam kvuli stavbe mostu to zuzeni taky nechali skvele...nejdriv byl termin odstraneni Duben, pak to prodlouzili na Cerven a pak az do podzimu...nebo tak nejak...)
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: ty, co se ridi tou instrukci (nebo proste maji mozek), asi nelze v provozu rozeznat. ale neridi se ji za me tak 50 % ucastniku. zkratka potrebuju sjet, ted hned, okamzite, tady sjet, dal je bezedna rokle, ja nechci spadnout do rokle! :)

FRIZER: pravacek je mezi prumyslovou a lanovym taky radne rozjebany a jet v nem moc nechces. celou delku pripojovacku tam ovsem k "prizpusobeni rychlosti a plynulosti zarazeni" vyuzije tak 1 z 10.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam