• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    CHA1NDLER: nemas cumet do telefonu a koukat na cestu. hihihi
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CHA1NDLER: Jeden pes vyprodukuje za den v průměru tři hovna, 21 za týden. Kompletní doba rozkladu je x týdnů. Kdyby sbíral jeden pejskař ze sta, tak se v tom prakticky utopíte, na kličkování mezi hovny bohatě stačí jedno prase ve stovce slušných.
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    CHA1NDLER: Tak u nás v Asii, kromě tzv. vyloučených lokalit, sbírání hoven funguje znamenitě... sám třeba bez sáčku na hovna neopustím barák, to je takovej pěknej maloměšťáckej základ, místo hřebenu vzadu v kapse sáček na hovna... :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CHA1NDLER: taky furt chodím po chodnících plných hoven, ale taky zároveň každý den vídám lidi, kteří poctivě sbírají. Holt to jde ztuha. Ale to přece naprosto není důvod srát na všechno a vybetonovat komplet všechno okolo sebe, protože "někdo jinej se taky chová jako debil".
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    BLONDYNKA:
    Jakožto obyvatel Vinohrad ti mohu referovat, že sbírání psích hoven se rozhodně dobrým zvykem nestalo, a všechny místní pejskaře bych za ty imrvere posraný chodniky poslal na Kolymu. TO prostě nikdo neokecá a žádnou výmluvu si najít nemůže. Určitě mi sem někdo napíše, že on psa má a sbírá. Jo, jeden ze 100. A ty chodníky jsou mi důkazem. Sorry za OT, ale jelikož mezi těma hovna každej, KAŽDEJ DEN KLIČKUJU, tak je to pro mě trochu trigger.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Stejně se jim ta zámkovka po pár letech zazelená jako mě. Příroda se jen tak nedá ;)
    DIVER
    DIVER --- ---
    MILIS: nevidím tam v popředí toho kroužku vězňů Babiše?
    MILIS
    MILIS --- ---
    5th element

    MILIS
    MILIS --- ---
    shutter island

    MILIS
    MILIS --- ---
    clockwork orange

    DIVER
    DIVER --- ---
    S_O_U_L_MAN: prd vozíčkář. to jsou prostě takový druhy lidí. tuhle se tím v nějakém rozhovoru chlubila Helena Fibingerová. původní zdroj jsem nenašel, tady je to jen zmíněný v příspěvku nějakýho souseda u ní v obci:

    "Mám obavu, že se řídíme vzorem Heleny Fibingerové, která nechala svou velkou zahradu celou vybetonovat a rozmístila na ni plastové trpaslíky. Libuje si, že nyní nemusí zahradu sekat ani jinak udržovat. A jak je prý krásná."

    https://www.slatinany.cz/doc/ozv1006.pdf

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAR_TINA: Zajimavy mi to prijde proto, ze kdyz zastavis nejakou plochu ktera uz je vydlazdena tak se na plose vsakavyho povrchu nic nezmeni, i kdyz to muze mit veliky dopady jinyho druhu. Navic treba extenzivne ozeleneny strechy sice nejsou brany jako vsakavej povrch, ale presto zpomalujou odtok vody a berou se jako samostatna kategorie. O jinejch aspektech ani nemluve. My teda operujeme extra "Grünziffer" (zelena cislice) ktera sleduje pomer zelenejch ploch vuci ostatnim nezastavenym plocham. Zastaveny plochy jsou baraky, a ty se regulujou mnohem prisneji a hlavne nezavisle na povrsich. Coz mi prijde logictejsi, ale mozna jde jen o nezvyk.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LISTIKUS: MONIOUS: kéž by plevelem... u nás to dopadlo u domu babi a dědy stejně - jedna velká hnusná betonová plocha :((
    Chtěla jsem tam zajet za kamarádem, vyjela jsem si to místo na Google mapě, zalapala po dechu, zavřela to.
    Nepojedu tam, asi bych jim vysklila okna, blbounům :(( Krásné vzrostlé stromy, záhon růží a travní příjezd - teď beton.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLOWUP: přesněji zpevněné plochy
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAR_TINA: Nevsakavy povrchy se u vas vedou jako zastaveny plochy? Zajimavy, i kdyz trochu matouci.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    priste udelejte vyberove rizeni na kupujiciho podle predlozeneho architektonickeho navrhu...tolik kecu kvuli jednomu vydlazdenemu dvorku by stacilo ne?
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    LISTIKUS: voni prave rikali, ze ten barak nepotrebujou a ze ho muzem pouzivat jak dlouho chceme, minimalne tohle leto urcite, tak sme meli s brachou puvodne v umyslu tam treba na tejden odjet, i s detma, aby si to uzily, nez to pude pryc. ale takhle nema moc smysl tam jezdit. ja si to nastesti pamatuju este hezky..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MONIOUS: tomu rozumím, naši když prodávali náš rodinný barák s krásnou zahradou fakt vypiplanou ( a stěhovali se na důchod na jih) tak teď už kolem raději nejezdí, protože to je celé zarostle plevelem, takže rozumím pocitu vzpomínek.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    LISTIKUS: ja je znala jen jako mala, kdyz sme se k nim chodili houpat na houpacce, kterou my sme nemeli. je to babicka 500 kilaku odsud, jezdili sme tam jen o prazdninach a dneska ty lidi prakticky vubec neznam. babicka jim to prodala kdyz onemocnela, aby to pak nemusela resit, a tipuju, ze tohle fakt necekala.

    ja sem tam ted nebyla, babicka umrela loni na podzim a to to este vypadalo podobne, jako na tech fotkach pred, bohuzel nemam fotky z lonska, mela sem jiny starosti. bracha tam ted vezl matku, aby dovyklidila veci v tom baraku, co na podzim nestihla, a oba se dost divili... jestli bude mit vic fotek, dam je pak sem.

    BTW ja sem zadnej nazor nevyjadrila, at si kazdej dela co chce, mne to jen prislo lito, protoze ty prazdniny tam bejvaly to nejlepsi z celyho detstvi.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MONIOUS: takže zeleň mají na své zahradě a tohle je vlastně rozšíření, aby měli kam dát auto, zahrát si tenis popřípadě ubytovat návštěvu v zahradním domku?
    Zase na druhou stranu, pokud jsou to sousedi, tak je znáš a víš komu jsi to prodal a mohl jsi očekávat co se s tím stane, ne?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    S_O_U_L_MAN: protože žije ve svobodné zemi a pokud mu to zákon přímo nezakazuje, má na věc jiný úhel pohledu, tak má možnost to udělat. A svobodná země se vyznačuje tím, že respektuješ názor jiných i když je naprosto odlišný a popřípadě ho zkoušíš slušnou formou přesvědčit a ukázat svuj pohled.

    Zase třeba chce klidní místo, někde od velkého města, kde se nechce ale starat o trávu a naopak tam chce zaparkovat auto a neřešit bláto nebo břečku. Taky možnost, že ten barák byl dost levný a na koupi nového někde u města nemá.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    S_O_U_L_MAN: no idea, proc to udelali. Jen sem zapomnela dodat, ze to koupili sousedi, co vlastni ten barak vedle, a ze ta vec, co postavili uprostred toho "dvora" je pristavek k jejich baraku. uprimne vubec nerozumim tomu, proc to kupovali, napada me tak maximalne, ze proste nechtej, aby tam bydlel nekdo cizi a maj v umyslu to cely asi zbourat nebo co. nevim, nerozumim tomu ani trochu :(
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BLONDYNKA: ok respektuju.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LISTIKUS: "No problém s vodou je způsobený změnou klimatu. Tedy primární problém není zastavěná plocha, to je sekundární problém, a ty musíš řešit příčinu ne až důsledek, abys vyřešila problém"

    Tohle, to je veliký nesmysl z tak mnoha a tak různých důvodů, že se mi ani nechce to nějak dále rozepisovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam