• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    SEDELAVLOKALE: je to rozhodně velká katastrofa svým rozsahem, o tom žádná....pro nás lidi. ale neni to zdaleka tak strašný, jak se z médií může zdát, a není to ani zdaleka tak strašný, co se přírodního prostředí týče v porovnání - každoroční požáry jsou na některých místech planety součástí biorytmu a celýho místního ekosystému.
    mám několik kámošu různě po Austrálii a vidím, co soupou na FB bo IG ze svýho denního života....a působí to tak, že požáry jsou daleko a oni mají příznivý vítr většinu času....

    btw nejvíc mě rozsekal tenhle článek: https://ekolist.cz/...-aboridzinci-vedi-desitky-tisic-let-pozary-v-australii-zakladaji-ptaci-zamerne
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    TEKKANNE: oh ano, musím s tebou souhlasit, ostatně asi jako s celým světem, že "některý události jsou servírovaný přehnaně" .. a teď, co si myslíš o té Austrálii, o které je tu řeč?
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    ja s ní BLONDYNKA: musím výjimečně souhlasit.....opravdu některý události jsou mediaama servírovaný přehnaně (protože čím víc skandální, tím víc emocí, čtenářu a tedy i peněz) a naše fantazie z toho přehnanýho výřezu udělá celek, kterej je na hony, nebo aspoň dost, vzdálený realitě. kdybych to sama fakt nezažila, nevěřila bych tomu....
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    funguje to, vystaci si sama i co se dovaleni dukazu kognitivni invalidity tyce
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Jen tak pro srovnání, statistika českých povodní v roce 1997:

    ztráta 50 lidských životů
    evakuace 80 000 lidí
    11 000 osob bez přístřeší
    1621 zničených a 25 000 poškozených domů
    zničení 51 silničních a 15 železničních tratí
    celkové škody 63 miliard

    Vedle toho 2000 (papundeklových) domů a 23 lidí teď při celosvětově propírané strašné katastrofě v Austrálii. To jen abychom byli v realitě a viděli, jak velice bezprecedentní ty škody jsou.
    Čímž tedy, aby bylo jasno, nijak nepopírám, že požáry v Austrálii jsou, že uhořela spousta zvířat (což je na tom to nejhorší, v mém vidění světa) a že to pro některé lidi znamená tragédii. Nicméně pokud to dáme do kontextu, tak mediální celosvětová hysterie zkrátka není na místě, což je jediné, o co mi šlo, a na tom taky dál trvám.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUCIEN: jen ji nech, ona si tím, kráva, diskredituje příspěvky na dlouhou dobu dopřed.u a to se myslím vyplatí!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LUCIEN: "worst air in the world" podle mne skutečně neznamená, že je občas chvíli kouřmo, sorryjako. S fotkama jsi začal ty, ta tvá tedy podle tvé logiky taky nic neříká.
    Zbytek asi zbytečné komentovat, pojem neštěstí je skutečně relativní, tak si klidně vylej žluč.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    BLONDYNKA: To sis jako vážně můj post přeložila, že všechny dny co byly, jsou a budou (teda krom těch 2), to byl kouř a smrad? Pardon, zapomněl jsem, že mluvim s právníkem. Tak já to přeformuluju - "většina dnů, co jsem tam byl já". Ty se tady obuješ do "worst air in the world", člověk ti argumentuje s důkazem, že by to tak asi mohlo být a ty se začneš ohánět lhářema a přiložíš k tomu fotky, které nic moc neříkají. Jen to, co asi všichni víme, že vítr se může kupodivu otočit... a že na Bondi mají hezký lavičky.

    Mimochodem, taky jsem mluvil s místníma. Třeba s výzkumníkem z Depratment of Primary Industries a ten rozhodně říkal něco jiného než ty tady BLONDYNKA. Třeba jak jim uhořela stáda krav a že místní (sever NSW) tohle za 80 let nezažili. Je mi stydno z někoho jako jsi ty, kdo bagatelizuje očividný neštěstí.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LUCIEN: Sám tvrdíš, že dva dny byly jako z Blade Runnera a ten zbytek smrad a kouř. Proč tedy teď lžeš a tvrdíš, že "nikdo přeci nepopírá"?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    BLONDYNKA: Nikdo preci nepopira, ze nebyly (a nejsou) dny jako mas na fotkach...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LUCIEN: Oxford street, Bondi beach, opera. Mno.





    KEMAL
    KEMAL --- ---

    KEMAL --- --- 16:44:02 22.1.2020
    Aby tu nedoslo k omylu - ta zkorumpovana neomarxisticka ekofasisticka progresivisticka a buhvicojeste media nedelaji z Australie varovny prst proto, aby nam bylo lito znicene prirody. Priroda si vzdycky poradi, pri regeneraci se holt pozmeni adekvatne novym podminkam. To varovani smeruje na lidi, protoze ti to odskacou mnohem hur. Viz ti australsti farmari co maji farmu a stado na popel (a ti druzi o dost horsi pojistne podminky).

    Fakt nejde o nejakou prirodu. Jde o nas. Docela vystizny je na tohle treba standup George Carlina (tusim ze se jmenuje Save the Earth).

    Sorry za offtopic :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    NEI: Dyť, kytičky a stromy obrazí. A zvířata se zmorfují ze spálených kostí. Jako každý rok.
    MIRROS
    MIRROS --- ---
    NEI: Not great, not terrible :D
    SITH
    SITH --- ---
    Terry Jones (1942 - 2020) z Monty Python



    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    IOM_NUKSO: Místní říkají, že jsou holt větší než jindy, nicméně že za pár dní začne pršet a v zásadě o nic nejde. Ostatně když jedeš okolo lesa, který před třemi lety vyhořel, a nic tam prakticky nepoznáš, tak vidíš, že na tom asi něco je. Ale proč to nenafouknout a neudělat patetické před a po, žejo.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BLONDYNKA: tak "vsude" urcite nehori, ale to neznamena, ze nejsou ty ohne rozsahle.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KEMAL: když někde měsíc pobýváš, ostatní ti tvrdí, že tam všude hoří, ale ty na dvou tisících kilometrech oheň nepotká, tak můžeš imho směle tvrdit, že všude rozhodně nehoří. Ale víš co, myslí si, co chceš, média mají určitě pravdu, zbytečná debata.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BLONDYNKA: No v tom právě přesně spočívá tem "base rate neglect" bias.
    Někde jsi něco subjektivně vnímala a na základě toho se vymezuješ proti výsledkům pozorování ostatních lidí z celé oblasti a celého období.

    Což je bias typu takových těch chlapáckých pivních mouder "bejvalá je kráva = všechny ženský jsou krávy" apod.
    DIVER
    DIVER --- ---
    třeba se to dá nějak jednoduše vysvětlit...

    Sydney, Florida - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sydney,_Florida
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    BLONDYNKA: Tak to jsme tam museli bejt tak nejak podobne. A kupodivu jsem tam videl na vlastni oci (BLONDYNKA) den jak z Blade Runnera 2049. Teda jenom na chvilku... asi tak 2 chvilkovy dny. Ty ostatni dny to byl jen obycejnej kour a smrad jak na taboraku.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam