• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KID_MCHUTT: Protiútoky typu "navoněné paničky" a velmi vtipné poznámky o bydlení v Brně jsou samozřejmě kvalitní argumenty, mám za to, že není třeba nic dodávat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    JAKE_UP: jasně že má, ale dá to víc práce, je to nesporně omezení, je to hnusná věc a bylo by lepší, kdyby nohy měl, kdo to popírá, je imo blázen.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    AMANT: máme tu systém společné údržby kde čeho, do kterého všichni přispíváme, nejen tenhle. A z mého pohledu by bylo naprosto košer jít a zohledňovat výši příspěvku na základě toho, že svoji krabici úmyslně poškozuješ - pokud by tenhle systém fungoval i na jiné systémy společné údržby, samozřejmě.
    AMANT
    AMANT --- ---
    KID_MCHUTT: ve chvili, kdy tu mame spolecny system udrzby krabic, do ktereho vsichni prispivame, to az tak kazdeho vec neni.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JAKE_UP: však v pořádku, já se taky vyžral sám a teď se toho sám zbavuju, protože mi to začalo vadit - není to o pompě, je to o radosti z toho, že to jde.

    BLONDYNKA: tak tobě vadí tlusťoši, mě vyvoněné paničky, ke kterým se přiblížím na tři metry a začnu se dusit a kýchat, každý máme něco. A ano, existují i lidi, který SE to stalo - hormonálních problémů, které za to můžou, je celkem dost a ono ani nemusíš moc žrát, ale třeba antidepresiva a podobné typy léků ti pomůžou tu váhu nabrat taky - vlastní zkušenost - jídelníček jsem nezměnil, hýbal jsem se naopak mnohem víc, protože jsem konečně mohl a stejně jsem nabral během půl roku přes deset kilo. A ano, byly tam i další faktory, třeba výměna závislosti na AD za jinou drogu, se kterou jsem pak sekl a zase přibral bez změny stravovacích návyků - ono to holt občas dělá svoje. Nicméně o tom to ani nebylo, ber to tak, že někdo je tlustej a někdo holt bydlí třeba v Brně - oboje může být a nemusí dobrovolná volba :)

    PABLITOS: ano, souhlasím.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    BLONDYNKA: Já bych ještě dodal, že nehodlám obdivovat někoho za to, že se s velkou pompou vylízal z tloušťky/závislosti, do které se předtím zcela sám a dobrovolně dostal.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Opravdu se někdo zcela vážně zeptá, jestli má bez nohou šanci prožít kvalitní život?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KID_MCHUTT: Jejda, já zapomněla na další výmluvu "ono SE stalo", díky za připomenutí.

    Chování ke krabici je věcí každého obyvatele, pokud s tím nikoho neotravuje a nezatěžuje. To o tlustých neplatí (samozřejmě stejně tak to neplatí o zmagořených sportovcích, feťácích, ochlastech atd., to je jasné).
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GIRAFFKA: Když ti přestanou fungovat nohy, budeš žít ochuzena o to, co bez nohou dělat nelze, budeš muset řešit, jak nohy nahradit, jak zvládnout to, co člověk s nohama má za samozřejmost, atd. atd. Můžeš si nalhávat co chceš a můžeš hystericky vykřikovat do televize, že tě to naučilo si vážit opravdových hodnot a nohy ti vůbec nechybí, stejně budou všichni vědět, že je to blbost.

    Pokud o nohy přijdeš proto, že ses v mládí ožrala jako hovado a spadla pod vlak, asi se neubráníš myšlence "proč jsem já kráva musela tehdy takhle chlastat", a u tlusťocha, který nevyleze tři schody, aniž by si musel vydechnout, je pak namístě klást otázku "proč já hovado takhle žeru, stojí mi to za to?"

    Klidně si ušetři písmenka a neklaď dále nesmyslné otázky typu "co když ten tlusťoch za to nemůže, protože bere hormony, chybí mu hormony, je psychicky na tom špatně, měl hrozné dětství, má nemocné nohy/ruce/břicho a nemůže nic dělat" atakdále atakdále, protože někdy to je irelevantní úplně, někdy jen z osmdesáti procent. Ať už si to vyžranec připustí nebo ne, tak to má ve svých rukou (a hlavě) a může si za finální stadium sám. Tak jako kuřák může přestat kouřit, feťák může přestat fetovat, alkoholik může přestat chlastat, každý závislák může přestat. U všech je to zhruba stejně těžké, skoro žádný neuspěje, především s tím neměli začít, můžeme s nima soucítit v jejich těžkém životě, ale já nikdy nikomu neodpustím hromadu keců a výmluv, sebelitování, skuhrání a všechny tyhle ostatní žvásty okolo. Nevidím důvod je omlouvat, drtivá většina z nich prostě nechce nic měnit a chtějí jen všem vnucovat, jak to mají těžké.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    KID_MCHUTT: Asi ti rozumím, já se třeba zcela se svým tělem neztotožňuji, ale mám ho a díky němu mohu nějak fungovat. Je to nástroj jako kterýkoli jiný a aby dobře sloužil, je potřeba se o něj náležitě starat. Žádnou vědu bych v tom nehledal.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BLONDYNKA: tvoje bába je omluva, abych tak řekl :P Chování se ke krabici je věc každého obyvatele krabice. Pokud ty nemáš problémy a zároveň máš chuť se o krabici starat, fandím ti, dobře pro tebe, ale jsou lidi, kterým je buď ukradená nebo ji už získali poškozenou/poškodila se cestou.

    PABLITOS: ne nutně, je to o tom, co chceš - já osobně bych třeba velice rád vyměnil tělo za něco, v čem bude fungovat ten mozek s vědomím, ale nebude potřeba se o jeho funkčnost starat... Ano, chyběly by mi některé konkrétní věci, ale z mého pohledu by výhody převažovaly nad nevýhodami.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    GIRAFFKA: Mysli si co chceš, je to tvá svobodná volba.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    PABLITOS: no nize pises,ze funkcnost krabice na to ma rozhodujici vliv...

    Tak mi ted nekdo poradte,co si mam myslet.
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    Příjezd do stanice La Ciotat 1895

    Nejstarší dochovaný film bratrů Lumiérových se dočkal digitální restaurace do barevného 4K díky umělé inteligenci.

    Před
    Auguste & Louis Lumière: L' Arrivée d'un train à La Ciotat (1897)
    https://www.youtube.com/watch?v=zaO_H2cUh60#action=share


    Po
    [DeOldified] Arrival of a Train at La Ciotat (The Lumière Brothers, 1896)
    https://www.youtube.com/watch?v=EqbOhqXHL7E
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    GIRAFFKA: Záleží co si pod pojmem kvalitní život představuješ, každý to má jinak. Na to si musíš odpovědět sama.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    PABLITOS: takze kdyz mi napr.prestanou fungovat nohy,nemam sanci prozit kvalitni zivot?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KID_MCHUTT: Tohle je dnes omluva pro vyžírání? Jako fakt?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MADIETTA: Ale plosimtě, kdybys to řekla před pětadvaceti lety, no tak OK, ale dnes opravdu ne.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    KID_MCHUTT: To, jak ta krabice funguje a nebo nefunguje, má rozhodující vliv na kvalitě tvého života. Takže to "jenom" dost vypovídá o jeho majiteli.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ROLEX: obráceně taky, ale pořád je to jenom krabice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam