• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DIVER: No a jednou za týden je to úplně stejný, protože se zrovna trefíš do toho zavodnění a demotivace je tu zas. To už je lepší to denní, protože si po čase zvykneš, jaké výkyvy jsou u tebe normální.
    NOIK
    NOIK --- ---
    BLULAJTA: přesně tak, laky na vlasy, ty mě serou nejvíc!
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUULUU: jj! dokonce jsem četl rady různých poradců přes jídlo, že denní vážení není ok. má na to vliv spousta faktorů - třeba zavodnění. lepší je prý sledovat se třeba jednou za týden.

    něco na tom je, uznávám, ale mě to takhle docela funguje. za nejdůležitější prostě pořád považuju to sledování váhy. a možná opravdu nezáleží na tom denním intervalu - a ano, může to být demotivující (a imho i motivující:).
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ZUULUU: to je kus od kusu, každý je jiný
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    myslím, že je na čase sežrat Divera :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BLULAJTA: tak aspoň jsme si našli téma, které nás, stejně jako tebe, zjevně, zaujalo, takže vlastně dobrý, ne?
    DIVER
    DIVER --- ---
    a díky těm fotkám kalendářů nejsem ani OT!! :)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Sorry, ale to jsou zase strašný žvásty... :D Jste tady fakt ve většině pochodující tolerance...vlastně vadí úplně všechno že jo...bydlení v Brně, lak na vlasy, parfémy, tlustí lidi, kuřáci, alkoholici...jak není něco v rovině mého vnímání světa, hned je to špatně a budeme o tom virtuálně "diskutovat", dokud nám neupadnou prsty...
    DIVER
    DIVER --- ---
    neříkám tak, ani tak a nikoho neodsuzuju. s váhou jsem nikdy problémy neměl (standard 74 kg), přesto bych si dovolil přispět trochu prakticky do dikuse:

    každýho, kdo si stěžuje na tloušťku, se ptám, jestli se váží. drtivá většina z nich ne anebo jen příležitostně. moje první a jediná rada vždycky zní: kua, začni se vážit, neasi, ty vole blbej!!! to je ten nejjednodušší a přitom fakt důležitej krok.

    já to začal dělat, když jsem přestal kouřit - abych nenabral. každej den ráno, po toaletě, před příjmem pití nebo jídla. zůstalo mi to dodnes a je to prostě součást ranního rituálu. na každej novej rok si koupím dlouhej denní kalendář, narýsuju linky a píšu si to.

    jak chce někdo dělat něco s váhou, když ji ani (=to nejzákladnější!) nesleduje? to je jako vyjet si do Brna (sry, kamkoli:) a nevědět kudy a kam.

    už nekouřím, ale to vážení mi zůstalo. a kvůli vám jsem teď zjistil, že jsem za pár let nabral asi devět kilo!! ale jen díky tomu, že jsem si musel před pár dny napsat nehoráznou číslovku 80,5 kg, jsem najel na úspornej režim a za dva dny mám o dvě kila míň.

    já nikomu neberu, že má k tloustnutí sklony, ale já jsem díky tomuhle vážení zjistil, že na moji váhu třeba vůbec nepůsobí alkohol, ale nejvíc večerní žraní z lednice. tak jsem přestal večer žrát a když už, vezmu si spíš kedlubnu než čokoládu.

    a fakt to psaní číslovek funguje. já jsem odjakživa štíhlej, ale opravdu jsem si sám v sobě vybudoval soutěživost s tím dalším údajem příští ráno. a nejedenkrát sem si v noci řekl: "ta lednička zůstane zavřená, víš kolik jsi měl na váze ráno!" jak by tohle asi mohlo fungovat u lidí, kteří proti mě s váhou skutečně bojujou...?




    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BLONDYNKA: má milá, to že máš problém s tím pochopit, že tobě vadí tlusťoši a mně vadí navoněné paničky v oblaku výrazné voňavky/laku na vlasy jsem opravdu nečekal. Bydlení v Brně/Ostravě/whatever se tě zjevně taky dotklo, ale to je asi v pořádku, mám za to, že není třeba k tomu nic dodávat.

    AMANT: však shazuju :P pravda, ne kvůli systému, ale kvůli tomu, že mě to začalo rozčilovat kvůli zhoršení pohyblivosti, leč nešť. A upřímně, ono se to "by" nakonec stejně bude muset nějak vyřešit.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    JAKE_UP: Já to zas dokážu uznat a pochválit, proč ne. Ten člověk prospěje sobě, ostatním, ukáže, že je schopnej, že zvládne nějaké úsilí a má cíl, já to teda ocením. A těší mě i dívat se na hezké lidi, takže když je na světě míň o jednu bečku sádla a víc o pohledného člověka, je to fajn.
    AMANT
    AMANT --- ---
    KID_MCHUTT: neres "by", ale jak to je ted. prispevky do systemu zdr poj na zaklade zivotniho stylu a zdravotniho stavu je scifi, ten potencial pro korupci ti snad ani nemusim nastinovat, bud rad, ze mame to, co mame a chovej se zodpovedne:P
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KID_MCHUTT: Protiútoky typu "navoněné paničky" a velmi vtipné poznámky o bydlení v Brně jsou samozřejmě kvalitní argumenty, mám za to, že není třeba nic dodávat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    JAKE_UP: jasně že má, ale dá to víc práce, je to nesporně omezení, je to hnusná věc a bylo by lepší, kdyby nohy měl, kdo to popírá, je imo blázen.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    AMANT: máme tu systém společné údržby kde čeho, do kterého všichni přispíváme, nejen tenhle. A z mého pohledu by bylo naprosto košer jít a zohledňovat výši příspěvku na základě toho, že svoji krabici úmyslně poškozuješ - pokud by tenhle systém fungoval i na jiné systémy společné údržby, samozřejmě.
    AMANT
    AMANT --- ---
    KID_MCHUTT: ve chvili, kdy tu mame spolecny system udrzby krabic, do ktereho vsichni prispivame, to az tak kazdeho vec neni.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JAKE_UP: však v pořádku, já se taky vyžral sám a teď se toho sám zbavuju, protože mi to začalo vadit - není to o pompě, je to o radosti z toho, že to jde.

    BLONDYNKA: tak tobě vadí tlusťoši, mě vyvoněné paničky, ke kterým se přiblížím na tři metry a začnu se dusit a kýchat, každý máme něco. A ano, existují i lidi, který SE to stalo - hormonálních problémů, které za to můžou, je celkem dost a ono ani nemusíš moc žrát, ale třeba antidepresiva a podobné typy léků ti pomůžou tu váhu nabrat taky - vlastní zkušenost - jídelníček jsem nezměnil, hýbal jsem se naopak mnohem víc, protože jsem konečně mohl a stejně jsem nabral během půl roku přes deset kilo. A ano, byly tam i další faktory, třeba výměna závislosti na AD za jinou drogu, se kterou jsem pak sekl a zase přibral bez změny stravovacích návyků - ono to holt občas dělá svoje. Nicméně o tom to ani nebylo, ber to tak, že někdo je tlustej a někdo holt bydlí třeba v Brně - oboje může být a nemusí dobrovolná volba :)

    PABLITOS: ano, souhlasím.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    BLONDYNKA: Já bych ještě dodal, že nehodlám obdivovat někoho za to, že se s velkou pompou vylízal z tloušťky/závislosti, do které se předtím zcela sám a dobrovolně dostal.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Opravdu se někdo zcela vážně zeptá, jestli má bez nohou šanci prožít kvalitní život?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KID_MCHUTT: Jejda, já zapomněla na další výmluvu "ono SE stalo", díky za připomenutí.

    Chování ke krabici je věcí každého obyvatele, pokud s tím nikoho neotravuje a nezatěžuje. To o tlustých neplatí (samozřejmě stejně tak to neplatí o zmagořených sportovcích, feťácích, ochlastech atd., to je jasné).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam