• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Bill Ward (Black Sabbath)

    cca 1970


    cca 1980 - napravo


    cca 2000


    cca 2015
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DPMAN: Dundee not amused
    DPMAN
    DPMAN --- ---
    Až jsem se lekl.

    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    XMEDA: Chudák Furrby :( Pepsi max ale teda respekt :D
    MALATI
    MALATI --- ---
    XMEDA: To je naprosto božííí, proč to má mínusy?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Top 100 Best Hydraulic Press Moments | Satisfying Crushing Compilation
    http://www.youtube.com/watch?v=q9BtYEnrkg4
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jak by historické osobnosti vypadaly dnes:

    Sissi


    Caesar


    (Je jich tam víc.)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BLULAJTA: nespada to do historickeho centra a tak to urednikama projit muselo po splneni podkladu pro stavebni povoleni. Architekt je kokot, ktery se jeste divil co se na tom komu nelibi a investora patri utopit.
    GECKO
    GECKO --- ---
    STARE_CASY: K tomu jen podotknu, že Střešovická vozovna, jedna z těch postavených podle stejného typizovaného projektu je opravená, památkově chráněná, přístupná veřejnosti a navíc stále slouží původnímu účelu, i když "jen" jako muzejní provoz... navíc je v lepším prostředí... zánik týhle budovy, která stejně původnímu účelu již velmi dlouho nesloužila a byla napadená množstvím úprav a přestaveb není ztrátou.

    IMHO se k tomu postavili docela zajímavým způsobem... nejspíš to mohlo jít k zemi celý....
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MAXI_SHIT: Chodící stromy!
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    MART1NKA: potvrzuji!
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    V__M: peklo
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    BURKHAR: Architekt, nechť si čmárá co chce... lynčoval bych naprosto nekompetentní úředníky, kteří tohle schválili a ještě tvrdí, že je to pěkný... :-D
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BLULAJTA: Za to má být veřejný lynčování architekta. Už jsme to v brněnským xchatu rozebírali a aj na FB byla velká vlna nevole.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    GECKO: tak kdo ví, za 80 let bude třeba i poslední Lidl historická památka :) A myslím si, že svým způsobem by to bylo oprávněné, protože zrovna typizovanost Lidlu o dnešní době dost vypovídá. Ale o to, jestli zachovat či nezachovat ani tak moc nejde. Spíš o to, že když už zachovat, tak jak se k tomu postavit.

    Když v půlce devadesátek začali přestavovat Anděl a okolí, tak se dost řešily budovy Ringhofferovy továrny. Nakonec se areál továrny vybagroval, vyboural a zůstal jen fragment fasády podobně jako u té vozovny níže. Jenže zatímco Ringhofferka zůstala v popředí a novější výstava o pár metrů "ustoupila", tak u vozovny to ta nová výstavba hodně přetlouká.




    Mimochodem, ty fotky jsou od sebe zhruba deset let, už jenom to je samo o sobě dost zajímavé.

    Aktuální podoba:



    Tam je jen škoda, že reálně je Ringhofferka utopená v provozu a v současnosti i za stromy, takže přímo od Anděla není prakticky vidět - viz https://goo.gl/maps/e598mGd6sLEnjATF6 versus https://goo.gl/maps/MhBJMcNcKU15Liiv7

    Myslím si, že na Andělu to tehdy začalo dobře. Ani Zlatý Anděl není vůbec špatný a tím, že se nelepí na žádnou starou zástavbu, tak to je zajímavá dominanta. Myslím, že se také dobře povedla rekonstrukce pivovaru v Nádražní. Jenže pak to ustrnulo a moc se to nehýbe, naopak některé věci se časem spíš zhoršují. Na konci devadesátek měl Smíchov hodně našlápnuto na zlepšení, ale tak nějak to nevyšlo a velká část zůstala hnusným špinavým Smíchovem a ani nové stavby nejsou žádný zázrak. Škoda.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Za tohle by měl někdo viset.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GECKO: je tam skvela zelena strecha s fajn vyhladom na hrad. mna to neuraza vobec. je to tam dost no mans land, tak to nerusi okolie.
    GECKO
    GECKO --- ---
    GIINGGER: No ono na druhou stranu... původní stavba byla vozovna vystavěná podle typizovaného projektu té doby (v Praze použitý na dalších tuším třech místech) a víceméně to bylo něco, jako dnešní prodejna Lidl. Nevím jestli mělo historický smysl ty obvodový zdi zachovat nebo ne, ale mě osobně to nijak neuráží...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam